PDA

View Full Version : Silmät ei tarkenna


Lars
16.01.2003, 04:55
Moro.

Minulla käy joskus sillä lailla, että kun on pitkään koneen äärellä ja sitten menen ulos, ei silmät tarkennu kunnolla kauas. Tätä saattaa jatkua 10-30 min ja sitten taas pelaa silmät kunnolla.

Pitkä aika saattaa olla esim. 16h konella+8h unet+10h koneella ja sitten menee ulos. Lähelle kyllä tarkentuu ihan ok, mutta kauas kun katsoo niin näkee kahtena, ja vaivalla saa tarkennettua niin että kuva näkyy yhtenä.

Ovatko muut todistaneet samaa ilmiötä? Onkohan tästä mitään kauaskantoisia haittavaikutuksia?

Luin jostain että sama koskee esim. konsolipelaajia (=tv). Jossain briteissä oli mammat huolissaan kun ei lapsen silmä tarkenna kunnolla ulkona tms.

Huom. tämä ei ole mitään pelleilyä joten ei mitään "ime kiviäs" vastauksia, kiitos.

--
Lars (http://www.petrisimolin.net/gallery/index.cgi?action=view&ken=Lars&lite=1)

pekez2
18.01.2003, 06:48
Mulla oli joskus amigalla sellasta kun pelas ns. inter-laced tilassa olevia peleja
etta ne naki kunnolla, mutta kaikki muu oli sitten sillee "sumussa" hetkisen aikaa.

-pekez-

Nuke 'em till they glow and shoot them in the dark.

MäIte
18.01.2003, 22:11
Silmätkin tarvitsevat liikuntaa, itse työskentelen tästä syystä ikkunan vieressä (kotona/töys), silmille on hyvä antaa taukoa päätteestä. Ehkei se tupakinpolton lopettaminen ollutkaan kohdallasi viisasta, voisit alkaa taas ravaamaan parvekeella tunnin välein (ehdotus vain) ja pällistelemään 2min ajan horisonttia.

http://www.pohjola.fi/Turvatori/Yritysturvallisuus/Tyoturvallisuus/SinaJaMina/Silmat_ja_nayttopaatetyo.htm

<img src=/smiley/sun.gif border=0 align=middle>

Muista jumpata niitä silmiäsi....---MäIte---

*Let's kill them all and let Gods sort them out*

Lars
18.01.2003, 22:49
Kiitos mäite paljon tästä.

Alan tästedes ottamaan vakavasti silmäasian, koska minullahan on lähestulkoon aina tarkennusvaikeuksia pitkien settien jälkeen.

Tietokoneeni ovat myös ikkunan läheisyydessä mutta sinä aikana kun pääasiassa tässä olen, ei tuolla pimeydessä horisonttia erota. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

Kiitos.

--
Lars (http://www.petrisimolin.net/gallery/index.cgi?action=view&ken=Lars&lite=1)

MäIte
18.01.2003, 23:31
Olen huomannut että silmäni väsyvät vähemmän kun työskentelen öisin pimeässä (harvemmin valoja päivällä tarvii), tällöin ulkona on aina valoisampaa ja tällä tavalla silmäjumppani onnistuu.

<img src=/smiley/sun.gif border=0 align=middle>

Tuli tässä mieleen että kannattaa myös sijoittaa TV niin että sen näkee joko katsomalla taka viistoon tai kurkkaamalla oven raosta. Kumminkin niin että pelkän katseen kohottaminen ei tuo uutislähetystä/aktia silmillesi.

Niskatkin tarvitsevat liikuntaa....

---MäIte---

*Let's kill them all and let Gods sort them out*

Lars
18.01.2003, 23:33
Hmmm... taidankin piirtää kuvan työpisteestäni ja voidaan kaikki yhdessä miettiä kuinka voin sitä parantaa.

--
Lars (http://www.petrisimolin.net/gallery/index.cgi?action=view&ken=Lars&lite=1)

G280E
25.09.2003, 19:41
Toi saattaa olla kyl kauempaakin tollainen..Ottaen huomioon pitkät istunnot koneen äärellä..Mulla oli tuossa pari vuotta sitten samankaltainen ongelma.Työkonetta kun ajon pitkiä tuureja ja joystickillä kun ohjailin ja toisella kädellä kuormainta,meni niskat niin jumiin ettei veri enää kiertäny kunnolla joka paikassa...Oli vaikeuksia tarkentaa kauaksi...Kunnon kovakouraisen hierojan ja kiropraktikon kautta alkoi sillmilläkin uusi elämä.Se on sellaista pitojännitystä tää koneella istuminenkin et lihakset menee jumiin joskus,olis tosi tärkeetä venytellä sopivin välein.Niillä on hierojilla oikeita venytys ohjeita tietokoneella paljon aikaa viettäville.Tehtaissa pitävät ohjattuja joukkovenyttely tilaisuuksia pari kertaa päivässä tietokone ihmisille!Ei mikään tyhjä hömppä juttu...

-Ei tätä sotaa näin voiteta.pojat..mennäänpäs tuon suon yli että heilahtaa!

MaiklNait
26.09.2003, 08:15
Mä hommasin uudet pleksit ni häipy päänsärkykin.

St.Pauli ja Reeperbahn..

leivos
26.09.2003, 08:52
jos piirtäsit lars sen työpisteen niin voitas suunnitella se feng shui oppien mukaseks, elle ise jo oo.
Niin ja tottahan silmä väsyy. Amatöörille noi sun ajat koneella kuulostaa vähän pelottavilta. Kannattas varmaan pitää niitä taukoja.

They hide in caves. See, this is a different kind of war. And part of my responsibilities as your President is to remind people about the realities that we face in America. One of the realities is, is that these people hide in caves.
-George Bush Jr.

petris
26.09.2003, 09:31
Onko silmissäsi takuuta jäljellä? Mikäli on, suosittelen viemään ne huoltoon. Silmävaivojen kanssa ei kannata pelleillä, vaan hoitaa ne pois mahdollsimman pian.

Tietokoneen näyttö on vaarallinen kapistus. Sitä katsotaan luonnottoman läheltä, se on luonnottoman kirkas ja yleensä ruudun näkymätön värinä aiheuttaa silmille liikaa stressiä. Ei ole helppoa!

Kuten mäite totesikin, ulkoilu auttaa! Muistakaa kuitenkin taas tänäkin talvena pitää kunnon aurinkolaseja päässänne mennessänne pilkille, sillä lumi kaksinkertaistaa silmään tulevan valon määrän!

**********************
petris - isä ja elämän tuomari
**********************