PDA

View Full Version : Uusien nahkapenkinpäällisten asentaminen vm. 1970


30.12.2003, 09:20
Nonii.

Päälliset saapuivat ja näyttävät laadukkailta, ja mukana tuli tarkat asennusohjeet, valitettavasti vain suurimmaksi osaksi ilman kuvia.
Ohjeissa neuvottiin lämmittämään nahkaa jos jää ryppyjä mutta mielestäni nahkaa ei saisi lämmittää!!! olenko väärässä ja onko jollakulla
kokemusta aiheesta.

Terveisin. Tomppa




Note! This message was posted anonymously!

Edited by - ZR1 on 31/12/2003 02:23:35

30.12.2003, 10:42
Luulisin, että lämmitämmällä nahkaa ryppyjen kohdalla kutistat sitä, joten pussikohdat kiristyy ja näin ollen poistuu. Kutistuminen on tietysti jossain rajoissa ja yleensä nahka kovettuu lämmitettäessä ja pehmoisuus/elastisuus ominaisuudet kärsii siitä.

Note! This message was posted anonymously!

30.12.2003, 11:03
Nonii!

Soitin erääseen nahkaverhoomoon ja sieltä neuvottiin käyttämään tukankuivaajaa, kunhan ensin on asentanut päälliset paikoilleen, ja ne ovat viikon verran asettuneet. Varovasti lämmittää niistä kohdin missä on isompia ryppyjä ja kädellä hieroo, niin alkaa sopimaan. Jos on käytössä kuumahöyrystin niin sekin on hyvä.
Nahat on myös hyvä heti uutena käsitellä mehiläisvahapohjaisella hoitoaineella niin eivät ala kuivumaan ja kovettumaan.

Terv. Tomppa


Note! This message was posted anonymously!

30.12.2003, 14:45
Mitä verhoomo ottaisi penkkien verhoomisesta? Vois verhoilla kaks väriseksi. Kahden jakkaran verhoominen ei voi maksaa maltaita.

Note! This message was posted anonymously!

KTM
31.12.2003, 08:59
Tomppa,

olisiko aika tehdä realiy check? Ostit sitten uudet nakat ja ne ei ole välttämättä mitenkään halvat. Kannattaisiko käyttää jakkarat ammattimiehellä? Yleisesti ottaen silloin verhoukset istuu kunnolla. Pelkkä valmiiden nahkojen/rättien vetäminen paikoilleen vanhoille rungoille joissa mielellään on uudet pehmusteet on ammattimiehelle lähes läpihuutojuttu. Tietysti pitää toivoa, että verhoilujen kaavat on toimittajalla kunnossa.

Epäilemättä saat itse ne nahkat paikoilleen, mutta konkurssin tässä vaiheessa ei lienee suuri uhraus varmistaa erinomainen tulos ammattimiehen tekemänä?

Minä käytän yhtä paikallista (Oulussa) verhoojaa ja hän on tehnyt kohtuullisella hinnalla vastaavat työt. Viimeksi hän veti valmiit vinyylit ´65:n jakkaroihin, mutta näistä verhouksista tuli vähän negatiivista palautetta. Kuulemma rätit olivat mitoiltaan hiukan sinnepäin, eli kaavoina olisi voinut olla jotkut vanhat venyneet palaset. Verhoomomestari teki ensimmäisellä yrittämällä silti älyttömän hyvää jälkeä. Näin penkit siinä vaiheessa ja olin jo valmis viemään ne pois, mutta verhooja ei antanut. Kummassakin penkissä löytyi valoa vasten katsottaessa laineita parista saumasta. Kuulemma hän ei toimita tuon näköisiä penkkejä MR-autoon. Mestari purki jakkarat ja viikonloppuna vielä "harrastuksen vuoksi" viritti verhoukset istumaan oikein kunnolla. Kadehdittaavaa laadun tavoittelua, mutta onko sitten järkevää? Ei niitä jakkaroita kukaan katso saumoja pitkin valoavasten.