PDA

View Full Version : Miljonääriksi


mikk0
29.05.2006, 16:53
Päätin laittaa rahahuolet kerralla historiaan ja pelata mobiilimiljonääriä.
http://www.mobitrix.fi/catalogs.htm

Tavoitteena oli 5 oikein ja 50 euroa. Homma toimii niin, että viestillä tilataan kysymys ja vastataan siihen. Täten yhden kysymyksen hinnaksi tulee 2 kertaa 0,85 eli 1,7 euroa. Elämä on! Lähdin taisteluun luottavaisin mielin, eihän mensan jäsen voi kauheen huonosti pärjätä ja voitinhan sen noutajat.net kilpailunkin. Varustauduin koneen ääreen avaamalla kolme varmista nopean tiedon lähdettä: Wikipedia, google ja petrisimolin.com (tosin vain Tuska oli aktiivinen).

Kysymys 1.
Kuka seuraavista on kuuluisa klassisen musiikin säveltäjä?
A.Tshaikovski
B. Nykänen
C. Lipponen
D. Halonen

Veikkasin A ja pääsin etenemään seuraavaan kierrokseen.

Kysymys 2.
Mikä hirviö asustaa Kalevalassa veden alla?
A. Iki-Äijö
B. Vesi-Murso
C. Iki-Turso
D. Äkä-Puhko

Tässä piti jo googletella eri nimillä ja Iki-Turso tuotti jotain Kalevalaan liittyen joten valitsin sen. Taas meni oikein. Tässä vaiheessa ilmotettiin että enää 2 oikein niin 25e, on minun. Samalla päätin, että jos sen saan niin tilitän jo siinä vaiheessa.

Kysymys 3.
Minä vuonna Adolf Ehrnroot ylennettiin jalkaväenkenraaliksi?
A. 1945
B. 1956
C. 1974
D. 1980

Tällä kertaa sukunimellä kutittelin wikipediaa ja aika nopeasti sieltä löytyi oikea vuosi eli D. Taas oikein!

Kysymys 4.
Mikä on APEX?
A. Alennushintaluokka
B. Amsterdamin pörssi
C. Öljyntuottajien järjestö
D. YK:n alajärjestö

Tässä jo vähän sormet hikos. Googlettelu tuotti vaikka mitä apexeja joista ei varmaan ole apua. Veikkasin D, mutta tämä oli väärin. Sain ilmoituksen, että oikea vastaus olisi ollut A. Jälkeenpäin katsellen ei oikein löydy selvää viittausta, tästä vastauksesta. esim googletus 'apex alennushintaluokka' ei tuota yhtään osumaa. http://en.wikipedia.org/wiki/Apex näistäkään ei ole mikään oikea vastaus.

Oikea vastaus löytyy ainakin täältlä http://www.training.oag.com/otto/Courses/Course01/Glossary.asp Onkohan tämä joku matkailuun liittyvä termi?

Summa: maksoin siis 6,8e viesteistä, enkä voittanut mitään. Pakkasen puolelle siis jäi. Aika nopeasti tässä tulee siis damagee, jos ajattelee ettei päässyt edes miettimään pankittamista vielä.

Johtopäätökset: Kilpailu on melko vaikea. Ja näyttää, ettei vastaukset välttämättä löydy edes järkevästi etsimällä.

Aion koittaa vielä uudestaan ja parantaa mahdollisuuksiani seuraavilla konsteilla:
-Otan kellon viereen niin että lähetän viestin aina tasa minuutilla niin nään paljonko minulla on vielä aikaa, tämä saattaa olla stressaavaa, mutta parempi kuin ajan arvioiminen paniikissa. Näin voi sitten edes arvata viime metrillä.
-Otan kunnolla useampiä lähteitä auki ja koitan näin parantaa menestystä.

Tässä olisi myös vinkki seuraavaan miittiin. 5 henkilöä joista 1 on luurimies, ja lukee kysymyksen ääneen ja seuraa aikaa. Ensimmäinen lähtee tutkimaan vastausta A, toinen B... niin kaikki voi keskittyä vain yhteen vastaukseen. Sitten oikean vastauksen löytänyt huutaa oikean kirjaimen. Näin saadaan miitit rahoitettua. Tosin menestys saattaa kärsiä illan edetessä, mutta kannattaa ottaa joku jolla on alaikäinen lapsi ja vierittää syyt tämän niskoille...

trulez
29.05.2006, 22:45
Tämähän on mielenkiintoinen aihe. :)

Kannattaa muistaa että Google on viisas, ja sille voi esittää kysymyksiä. APEXin arvoitus selvisi toisella kysymyskellä.

1. What is Apex (ei oikeaa osumaa)
2. What does Apex mean (sivusto #2 on oikea osuma)

quote:What does 'apex fare' mean in India on domestic airlines?
Apex or advance purchase fares are special fares valid on economy class on specified sectors. They are much lower than the normal fares.