PDA

View Full Version : Kysymys pakettiauton tavaratilassa kuljettamisessa


23.04.2006, 16:15
Niin kysyisin tuollaista kun luin tuolta yhdeltä palstalta että "pakettiautossa saa tavaratilassa kuljettaa matkustajia jos he ovat tarpen tilapäisessä kuljetustapahtumassa eikä autossa ole istuimia heille" niin saako esim nissan king cap 2-hengen avolavassa kuljettaa henkilöitä penkkien takana,niinkuin pakettiautossa tavaratilassa? jos joku on kuskannut ja poliisi pysäyttänyt,niin mitäs ne sanoivat siihen??

Note! This message was posted anonymously!

Nerd-O
23.04.2006, 16:22
Tais laki mennä niin että yhtään ylimääräistä henkilöä ei pakun mukana saa olla. Mutta jos sulla on "työmiehiä" määränpäähän tulossa auttamaan lastauksessa niin silloin määrää ei muistaakseni ollut rajattu mitenkään. Muistelisin myös että ne tilapäiset roudari kaverit pitäs olla kait siellä takaosassa tavaratilalla, eikä ohjaamo puolella.

Mut enpä tuostakaan sitten ole ihan varma.

-- Ensi kesän hittituote on oma rakentelu projekti --

Nerd-O

23.04.2006, 23:44
HEP!

Tieliikennelaki ei tunne termiä "tilapäisesti tavaratilassa ym.", mutta tieliikennelaki sallii pakettiauton tavaratilassa henkilökuljetuksen säälittävissä tapauksissa sekä työmiesten kuljetuksen työtehtävään työpahtumapaikalle, eli suomennettuna esimerkiksi työmiehiä kuorman tekoon ym.

Molemmat pykälät erittäin tulkinnanvaraisia, mutta poliisimies kyllä tunnistaa säälittävät tapaukset ja työmiehet. Sen voin kokemuksella sanoa.

T: temu,slck 269

Note! This message was posted anonymously!

baxxter
24.04.2006, 00:15
Asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä 4.12.1992/1257

38 §
Henkilökuljetus autolla

1. Autossa saa olla kuljettajan lisäksi enintään rekisteriin merkityn henkilöluvun mukainen määrä matkustajia.

2. Henkilöautossa (M1-luokka) ja linjaliikenteeseen käytettävässä linja-autossa (M2- ja M3 luokka) saa kuitenkin rekisteriin merkityn matkustajamäärän kuljettaja mukaan lukien tilapäisesti ylittää 30 prosentilla. Henkilö- ja linja autossa saa kuljettajan viereiselle istuimelle kuitenkin sijoittaa enintään rekisteriin merkityn määrän henkilöitä.

3. Matkustajien lukumäärää laskettaessa ei yhtä enintään 12-vuotiasta lasta oteta lukuun, mutta kahden tällaisen lapsen katsotaan vastaavan yhtä matkustajaa. Lasten ja muiden henkilöiden, kuljettaja mukaan luettuna, yhteenlaskettu lukumäärä ei kuitenkaan saa tilapäisestikään ylittää auton rekisteriin merkittyä henkilölukua enemmällä kuin 50 prosentilla.

43 § (19.12.2002/1243)
Henkilökuljetus kuorma- ja pakettiauton tavaratilassa

1. Kuorma- ja pakettiauton (N-luokat) tavaratilassa tai kuormalavalla saa kuljettaa matkustajia, jos tavaratila tai kuormalava on varustettu istuimin tai penkein.

2. Kuorma-autoa (N2- ja N3-luokka), jonka kuormalavalla ei ole istuimia tai penkkejä, saa käyttää tilapäisesti penkinpainajaisajoihin ja vastaaviin muihin tilaisuuksiin liittyviin matkustajien kuljetuksiin edellyttäen, että auton kuljettajalla on vähintään kahden vuoden ajokokemus kuorma-autolla toisen palveluksessa tai luvanvaraisen liikenteen harjoittajana.

3. Kuorma- ja pakettiauton (N-luokat) tavaratilassa, jossa ei ole istuimia eikä penkkejä, saa kuljettaa kuormaamiseen ja kuorman purkamiseen tarvittavaa apuväkeä määräpaikalle ja takaisin.

4. Kuorma- ja pakettiautoa ei saa, ellei tieliikennelain 57 §:stä muuta johdu, käyttää muihin kuin tässä pykälässä tarkoitettuihin matkustajien kuljetuksiin. Kuitenkin on tällaisen auton kuljettajalla oikeus säälittävissä tapauksissa ottaa tien varrelta kuljetettaviksi matkustajia edellyttäen, että kuljetus voi tapahtua turvallisesti.

-74 Range, 215cid V8
#4x4@ircnet

Nerd-O
24.04.2006, 07:23
Mikähän on muuten säälittävä tapaus? Offiäijän auto on hajonnut niin se on niin säälittävä ilmestys että kuskin saa ottaa kyytiin?

-- Ensi kesän hittituote on oma rakentelu projekti --

Nerd-O

Nerd-O
24.04.2006, 12:53
Näköjään tuo kuljetuslakikin on muuttumassa http://www.tuulilasi.fi/valokeila/?subarea=uutiset&article=128906. Tosin tuossa ei kyllä puutua siihen työmies hommaan, mutta tuossa on kyllä maininta että ylimääräisiä henkilöitä ei saisi olla missään tapauksessa.

-- Ensi kesän hittituote on oma rakentelu projekti --

Nerd-O

solihull
28.04.2006, 08:55
Tervehdys!
Jos autosta on maksettu täysi autovero ja muutettu etupenkilliseksi pakuksi, niin voihan sinne takepenkit jättää paikoilleen seuraavalla tavalla: tehdään niistä kuljetettava tavara. Eli irroitetaan penkki korvakkeistaan, tuhotaan korvat ja tehdään vaaditut pakumuutokset ja muutoskatsastetaan etupenkilliseksi pakuksi. Sen jälkeen tehdään vanhaan takapenkin istuinosaan ja selkänojaan uusi runko vaikka rhs-putkesta että istuin on hyvässä ryhdissä. Sitten vaan asennetaan auton tavaratilaan kiinnityslenkit ja kiinnitetään uusvanha takapenkki esim. kiristysliinoin takapenkin kohtaan kuljetettavaksi tavaraksi. Nähdäkseni kukaan ei voi puuttua siihen, että kuskaatko tavarana pakussasi sohvaa vai muita jakkaroita, jotka on kiinnitetty turvallisuuden vuoksi huolellisesti kiinni. Kunhan et vain pulttaa istuimia kiinni, silloin kyllä napsahtaa sakot. Se vaan on paremman näköistä kun on takapenkki "paikoillaan" ja voihan siinä säilytellä ties mitä romuja ja koiraa, kunhan ei ihmisiä takatilassa kuskaa, paitsi niitä "purkauksessa ja lastauksessa välttämättömiä henkilöitä"... Jos takapenkillä on tenava 4 v. onko se sitten lapsityövoiman käyttöä?

Jos tavaratilasta löytyy kuljetettavia, niin sakot siitä kai vain saa,,, pahassa tapauksessa voi tulla isompi dieselvero maksuun vai mitä olette mieltä, mitä pahimmassa tapauksessa voi tulla maksuun??
TT

Cental73
28.04.2006, 10:40
buhahaaaa tasi sitten kuskaa niitä säälittävi tapauksia siellä sohvalla.

"ei ollu mikään amerikan temppu"

SLCK #73

jappe
28.04.2006, 11:25
Mehän voitaisiin äänestää kekuudestamme säälittävät tapaukset ja annetaisiin niille todistukset.
Voisi riittää, että on sadan ihmisen todistus "henkilö on säälittävä tapaus"

Just do it!

Jari
28.04.2006, 11:52
"tämä sertifikaatti pidettävä mukana pakettiauton tavara rilassa kuljetettaessa.
Täten todistamme henkilön Nönnönnöö olevan todistettavasti säälittävätapaus, jonka johdosta häntä voidaan kuljettaa pakettiauton tavara tilassa.

Kunniottavasti XxX "

<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Ei tiedolla, ei taidolla, vaan Woimalla. autoSCIFIteam
"[00:42] &lt;JariK^&gt; ja havun/oliivin vihree, ja !tadaa! torninkuvat pelteihin... :|
[00:52] &lt;plugg&gt; vartiotornin logot kylkiin ja raamattusiteerauksia takalasiin"

www.hanakkatalo.fi

Ahosensetä
28.04.2006, 12:09
quote:Nähdäkseni kukaan ei voi puuttua siihen, että kuskaatko tavarana pakussasi sohvaa vai muita jakkaroita, jotka on kiinnitetty turvallisuuden vuoksi huolellisesti kiinni

Valitettanvasti voi, ei ole ihan noin helpoa ...

T, Antti

Reetu
28.04.2006, 12:22
Jätkät kuskas paku-vanissa sohvia tavaratilassa ja poliisit kun pysäytti niin muuttoporukkaa olivat jätkät. Sohvat oli asiallisesti kuormaliinoilkla kiinni.

Kolmannnella kerralla pysäyttäessä poliisit sano, et joskos jo kohta keksisitte, minne se muuttokuorma on menossa kun ei näytä oikein valmista tulevan...

Pienissä päissä on suuria suunnitelmia

solihull
01.05.2006, 18:56
Tervehdys!
Ahosen setä hoi, perustele hiukan miten niin liinoilla kiinnitettyä takapenkkiä ei voi kuskata autossa "tavarana"? Ratsiassa toki voidaan tulkita asiaa miten vaan ja laitta sakkoa maksuun,, mutta mennäämpäs laissa hiukan syvemmälle niin nähdäkseni tavaratilassa on vain tavaraa...
TT

Ahosensetä
01.05.2006, 19:04
Muistaisin vaan, että asiasta olisi maininta pakettiautoa koskevissa määräyksissä.

Siitä vaan kokeilemaan. Ei multakaan ole koskaan tankista otettu löpönäytettä ...

T, Antti

01.05.2006, 19:31
quote:
Tervehdys!
Ahosen setä hoi, perustele hiukan miten niin liinoilla kiinnitettyä takapenkkiä ei voi kuskata autossa "tavarana"? Ratsiassa toki voidaan tulkita asiaa miten vaan ja laitta sakkoa maksuun,, mutta mennäämpäs laissa hiukan syvemmälle niin nähdäkseni tavaratilassa on vain tavaraa...
TT


Suomessa on vapaa todisteharkinta. Eli jos virkamiehestä tuntuu että tarkoituksena on luoda istumapaikkoja taakse niin maksettavaa tulee. Valittaa voi mutta oikeus voi hyvinkin tuumia että virkamiehen näkemys on perusteltu...

Etenkin tilanteessa jossa autoveroja ei ole maksettu henkilöauton taksan mukaan ei kannata asialla leikkiä. Maksu on äkkiä kymmeniä tuhansia euroja vaikka autona olisi joku sadan euron transitti...

Note! This message was posted anonymously!