PDA

View Full Version : Vi**umaisin softa asentaa


Lars
14.01.2003, 02:06
Mikä on vittumaisin softa minkä olette onnistuneesti asentanut?

Minulle se on MS Project 2002 Server (MSDE) + SharePoint Team Services.
Jäi siitä asennuksesta ikävä paskan maku suuhun. (varmaan vaarina kerron kauhutarinoita lapsenlapsilleni tästä kyseisestä asennuksesta)

Softat (MS Project + STS) on käytössä tosi rentoja ja fiksuja, mutta asennus on _pahimmassa_ tapauksessa aivan hirvittävä.

Mikäli joudutte tätä yhdistelmää ikinä asentamaan, ASENTAKAA STS ENSIN! Sitten MS Project Server 2002 ja sitten vasta kaikkien servicepackien ja fixien jälkeen liitätte MS Projectin ja STS:n yhteen.

(Helpoimmassa tapauksessa näidenkin asennus on lastenleikkiä, jos joudut tämän combon asentamaan, rukoile että kaikki menee nappiin!)

--
Lars (http://www.petrisimolin.net/gallery/index.cgi?action=view&ken=Lars&lite=1)

Laskos
14.01.2003, 13:24
Hauskin juttu, mihin olen asennuksessa törmännyt, sattui kun asentelin Office97 muistaakseni kotikoneelle. Se oli semmoinen päivitysasennus, joka vaati aiemman version löytymistä. No, koneella kun ei aiempaa ollut eikä mitään muutakaan aiempaa versiota ollut käsillä, niin laitoin asennusohjelman selaamaan sitä itseään eli Office97 asennusromppua ja kas, se kelpasi aiemmasta asennuksesta! Mikkisofta rokkas ja rajusti! <img src=/smiley/rofl.gif border=0 align=middle>


- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)

Lars
21.01.2003, 15:44
*bump*

--
Lars (http://www.petrisimolin.net/gallery/index.cgi?action=view&ken=Lars&lite=1)

mika
21.01.2003, 15:49
Hauskimpaan törmäsin joskus vuosia sitten nt4:n asennuksessa.
Asensin NT 4:n (FI) + Office 97 FI + IE 4.0 FI.
Tämän jälkeen ei edes buutannut. Kokeilin varmuudeksi
vielä kolmella eri koneella ja eri medioilla.
Ne eivät olleet vain yhteensopivia :) Ja ie tuli
NT:n mukana vielä :D

Seuraava patchi ie:hen korjasi tuon ongelman :D

W


Köököö.

vah
05.03.2003, 18:48
Vittumaisin on ehdottomastai Hauppaugen NOVA-T:hen liittyvä tv-katselusofta (+ajuri). Kortti asentuu _verkkokortiksi_ koneeseen. Siinä onkin suomipoika ihmeissään kun luuli ostaneensa tv-kortin ja koneeseen paukahtaakin yksi verkkokortti lisää.

Lisäksi kortti vaatii DHCP:n päälle.Tuon kanssa ei ollut jostain syystä ongelmia W98:n kanssa, mutta W2k:ssa sen toteuttava service ei tietenkään ollut päällä, kun käytössä on staattiset IP:t, joten olikin mukava ihmetellä mikä mättäs, kun ei tv-ohjelma suostunut käynnistymään.

W98:een olen kortin asentanu pariin kertaan (koska kyseistä käyttistä nyt saa normaalisti asentaa uusiksi parin viikon välein.) Kummallakin kertaa homma oli aivan tajutonta säätöä ja sai moneen kertaan poistella ajurita ja asentaa uudestaan kunnes homma lähti lopulta rokkaan.

W2k:n kanssa oli kanssa jotain vastaavaa ja reilun viikon ajanjakson aikana tapahtuneen yhteensä muutaman päivän älyttömän säätämisen jälkeen sain kuin sainkin tv-ohjelman näennäisesti toimimaan. Jees! Sitten scannnaamaan kanavia... Jees, kanavat löytyi. Kanavien tallennus ja kokeilemaan... eiku perkele. Ohjelma kaatuu kanavien talletukseen. Ja sama toistuu jokaisella niistä alle viidestä kerrasta, kun jaksan koikeilla. Tohon meni hermot ja ohjelma+ajurit poistui koneesta. Ainakin toistaiseksi kyseisellä kortilla katsotaan telkkua sitten vain Linuxista.

W98:ssa toimiessaankin ohjelma on aika kädetön ja jostain kumman syystä pisti 1,33GHz Athlon täysin jumiin telkkaria katsottaessa. (Linuxissa katselu aiheuttaa noin 40% prosessorikuorman ja koneella voi tehdä samalla mitä vain.) Kyllähän sillä kuitenkin telkkaria katseli ja kuvakaan ei tainnut nykiä. Valitettasti YLE:n kanavilla olevat oikeaoppiset tekstitykset eivät tuolla ohjelmalla näy (mutta eivätpä näy minulla Linuxissakaan). Pientä kehitystä on tullut uudempien ohjelmaversioiden mukana, esim timeshift-ominaisuus, mutta tämä nyt ainakin minun Linux-viritelmässä tuli mukaan jo ihan vahigossa :)

Asiaa tuntemattomille kerrottakoon, että digitv:ssä tekstitykset on mahdollista (ja minusta myös suositeltavaa) lähettää erillisenä streaminä, eikä kuvaan "poltettuna". Teoriassa eri kieliversioita voisi lähettää samaan (bat-)aikaan samalla (bat-)kanavalla ja vastaanottimella voi valita minkä kielistä tekstitystä haluaa katsoa, tai tekstityksen voi ottaa kokonaan pois. Sama olisi mahdollista myös äänen osalta. Tätä siis tukee ainakin meillä oleva Finluxin digiboxi, ja varmaankin kaikki muutkin. Jostain kumman syystä Mainostelevision ja Nelosen kanavanipuissa olevilla kanavilla ei tätä näin tehdä. Plussa tästä YLE:lle, kuten myös siitä, että YLE:n laajakuvaohjelmat myöskin lähetetään useimmiten laajakuvana eikä letterboxina.

Nyt kun olen saanut lievitettyä pahaa oloani valittamalla kaikkesta edes etäisesti asiaan kuuluvasta voinen todeta vannoutuneiden Windows-käyttäjien iloksi, että ei ole helppoa digitv:n katselu Linuxissakaan. Ankaran webbaamisen perusteella tietoa on aloittelijalle kohtuullisen vähän edelleenkin saatavilla, joten täytyisi varmaankin kirjoitella oma mini-howto omien kokemusten perusteella. Kunnollisen katseluohjelmiston tekeminenkään ei olisi pahitteeksi, jos vaan viitseliäisyyttä olisi, mutta miksi suotta, kun shellscriptiviritykselläkin pärjää :)

--
This is not a .sig.