View Full Version : Tappara - TPS 20.11.2003

Laskos
21.11.2003, 12:05
Olin eilen hallissa. Matti Näsä Kummelissa jo aikanaan sanoi, että "tuu halliin kattoo kunnon kiakkoo".

No siitä ei ollut pelkoa.

Eilisessä pelissä oli vain ja ainoastaan Tapparan voitto ja kaksi sarjapistettä.
Ensimmäisessä erässä ei nähty yhtään taklausta, ei yhtään _kunnon_ vetoa, ei yhtään syöttöä (mitä nyt muutama kiekonsiirto omalla alueella pakkien kesken) eikä yhtään hyvää tilannetta. Erä oli ehkä huonoin SM-liigaerä, minkä olen ikinä nähnyt ja se on paljon, sillä minäkin sentään olen satoja pelejä paikan päällä käynyt katsomassa.

Toisen erän alku ei tilannetta muuttanut miksikään, suorastaan päinvastoin. Erän alku muistutti enemmänkin b-juniorikiekkoa, kuin maan korkeimman sarjatason taistoa. Kiekkoa tökittiin keskialueella, taklauksia vältettiin ja jos satuttiin pääsemään punaviivan yli niin kiekko lyötiin nopeaan tahtiin kohti päätyä.

Erän puolivälin jälkeen Tappara sai kuitenkin tehtyä avausmaalin, joka syntyi TPS:n Mikko Elorannan henkilökohtaisen virheen seurauksena. Hävityn hyökkäyspään aloituksen jälkeen Eloranta (joka muutenkin esiityi ottelussa vain tekemällä pikkukoiruuksia kuten taklaamalla maalivahti Lehtoa) löi poikittaisella mailalla Tappara-puolustajaa. Tästä iskusta ei Elorannan komposiittimailan puujatko pitänyt, vaan napsahti poikki kuin hammastikku. Eloranta joutui menemään vaihtoon ja Tapparan Marko Ojanen pääsi iskemään 5-4 "ylivoimalla" maalin Sami Venäläisen esityöstä. Venäläinen oli näet täysin vapaana Elorannan "tontilla" ja pääsi takaa liukumaan vapaasti TPS-maalille.

Kolmas erä oli vähän vauhdikkaampaa peliä, tosin hyvät maalitilanteet antoivat edelleen odottaa itseään. TPS ei saanut edes lopussa kunnon kiriä aikaan, vaan Tappara kontrolloi viimeistä viittä minuuttia täysin tahtonsa mukaan. Tästä palkkiona Petri Varis pääsi painamaan tyhjiin puolustuspään voitetun aloituksen jälkeen. Aloittajana oli Öhman joka sai sudittua kiekon Kukille joka nousi laitaa ja pääsi syöttämään keskellä vapaana olleelle Varikselle.

Tuomaritoiminta oli mielenkiintoista. Tapparan tunnettu kahvaus kitkettiin pois, mutta TPS:n mailahakkaus jatkui erästä toiseen tuomarin siihen puuttumatta. Räikein esimerkki tapahtui Tappara-puolustaja Pekka Saravon jäähyn aikana. Saravo sai kiinnipitämisestä jokseenkin ansaitun kaksiminuuttisen. TPS:n pyörittäessä ylivoimaa sai Antti Aalto kiekon tapparapäädyssä. Luikerreltuaan ohi tapparapakin ja syötettyään kiekon puolustajalle, Aalto napautti melkoisella voimalla tapparapuolustajaa nilkoille päätuomarin seuratessa iskua noin 1,5 metrin päässä. Aalto selvisi ilman rangaistusta.

Ilman loistokkaasti pelannutta Mika Lehtoa peli olisi toki voinut päättyä TPS:lle 2-1, mutta eipä sekään paljoa enempää kerrottavaa olisi jättänyt ko. pelistä. Ja toisaalta, ilman yllä mainitsemaani Elorannan henkilökohtaista ratkaisua, peli olisi todennäköisesti päättynyt 0-0 ja sehän vasta olisikin ollut mielenkiintoinen jääkiekko-ottelu...

Täytyy sanoa, että onneksi en joutunut peliin lippua ostamaan, vaan pääsin isäpuolen kausikortilla peliin. Jos olisin ko. paikasta täyden hinnan, 15€, joutunut maksamaan, niin kyllä olisi reklamaatio Tapparaan päin hyvin lähellä.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)

petris
21.11.2003, 12:10
Ajattelin Tapparan alku kauden sukelluksen jälkeen, että en enää seuraa kiekkoo aktiivisesti.

Kiitos laskos tästä raportista. Se vahvistaa edelleen käsitystäni siitä, että Mansessa ei pelata tänä vuonna hienoa ja vauhdikasta hokia.

**********************
petris - isä ja elämän tuomari

Laskos
21.11.2003, 12:11
Pari korjausta ja huomautusta.

Ensinnäkin, tyhjään maaliin johtaneen aloituksen hoiteli Tapparalle Arto Kuki joka pääsi vääntämään kiekon Stefan Öhmanille joka sitten puolestaan hoiti kiekon Varikselle.

Ainiin, yks juttu vielä.
Tapparalle tuomittiin yksi rangaistus väärästä vaihdosta, vaikka vääriä vaihtoja Tapparalla oli pelissä ainakin 4, joista yksi oli alivoimalla kun Tappara silti pelasi viidellä kenttäpelaajalla. Myös tämä kertoo jotain siitä, kuinka hyvin illan tuomaristo oli hereillä.