PDA

View Full Version : Kirottu löpökamina


okkiM
16.01.2006, 20:40
Noni. Harvempi on varmaan yrittäny viikonlopun kestäessä tehdä itsaria eräällä ihmiskunnan hienoimmista keksinnöistä; nimittäin Upo Kultaliekki löpökaminalla.<img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>
Sain autotallin vihdoin siihenvaiheeseen, että aloin tarvia lämpöä sinne, jotta tasote ja maali kuivuisi. Ovelana ja viekkaana miehenä, olin jo kesällä evakuoinut kerrostalotyömaan alta purettavasta talosta edellämainitun suojasavuttimen.

Hartain mielin ja siunattua lämpöä odotellen asensin tallin seinästä läpi 100mm happoputkesta hennoin kätösini hitsailemani about 3m pitkän savupiipun ja asensin kaminan sisälle.
Tästä sitten alkoi kirous ja raivous. Ensin mokoma paska ei suostunut lykkäämään öljyä pihalle. No, purkasin ja putsasin kahteenkertaan sen häppäsvärkin, joka sisältää melkoisenmäärän erilaisia venttiileitä ja kohoja. (on tehty kerralla hieno ja monimutkanen peli) Töttöröt oli tottakai kaikki tukkeutuneet vuosikausien huollonpuutteen ja huonon elämän seurauksena. Tämän jälkeen sain löpön valumaan polttokuppiin. Lienee turha sanoa että haistiin molemmat, kamina ja minä yhtä pahalle. Vaimo ei päästänny taloon sisälle, äijä hais venäläiseltä rekkakuskilta.

Avot, putsauksen jälkeen löpöä tuli ja tulikin syttyi. Lapsellisesti kuvittelin että nyt onki sitte sitä siunattua kultalämpöä helposti ja huolettomaksi vuosiksi eteenpäin, vitut.

Jos kamina ei sammunut öljyn lirisemisenvuoks, se sammui hapenpuutteen ja liian öljyn vuoksi. Molemmissa tapauksissa tulos oli sininen savu ja kirvelevät keuhkot.Vaimo ei suostunu päästämään sisälle, jollei menny suoraan pesuun.

Tänään en enää viitsinyt sytytellä Upoon tulia. Ajattelin kysyä jos joku teistä osaisi neuvoa että mitä mokoman kanssa voisi tehdä. Vai voiko mitään. Masentaa kun kaikki lämmittimet savuttaa ja sähkö on liika kallista.<img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

Seuraava voit olla sinä

Edited by - JiiPee on 18/01/2006 22:33:21

samisami2
16.01.2006, 21:08
Ja löpökö on sitten halpaa. Osta ilmalämpöpumppu halvimmat on 300e.
http://workspace4.smilehouse.com/workspace.client_innoros/PublishedService?

16.01.2006, 21:18
Avaa kaminan etuosan luukku, sama minkä takana on se härpätin.
Palopesässä on pieni reikä,missä on tulppa(lisä ilma reikä).
Ota tulppa pois ja tee tulet kaminaan. Heität yläluukusta esim.
palavan paperin palan pesään ja suljet yläluukun. Anna löpön
palaa noin 5 min., jonka jälkeen suljet tulpan. Sen 5 minuutin aikana
löpö on ruvennut höyrystymään ja palaminen siirtyy kaminan pohjalta
väliosaan. Väliosassa on reikiä ympäri kattilaa, josta palotapahtuman
aikana imetään tarvittava ilma. Reijät ovat toden näköisesti tukossa,
puhdista.
tv: kultaliekki huolto palava tölli

Note! This message was posted anonymously!

okkiM
16.01.2006, 21:30
Jee. Just tein ton kyseisen. Näyttää ihan siltä että palaa kiltisti ja hyvin. Kiitokset Nyybille:)

Seuraava voit olla sinä

T€€MU
16.01.2006, 21:50
Ja muista krapsutella palotilakin puhtaaksi vaikkapa teräsharjalla ja posauttaa painepistoolilla noet pois n. 50-100 litran välein.
Itellä aito Vescopir(pieceofshit) Ja kytkettynä tiilihormiin jolloin onkelmia lähinnä vedon kanssa kovalla tuulella.

Ja tarkista että palotilan pohjan alla olevat ilmanoton rajoitus läpät (omassa 4kpl) heiluvat vapaasti. Voivat olla juntturissa, tosin en ole varma onko kultaliekissä moiset mutta luulisin että aika samanl.

-Lähdenkin tästä talliin katsomaan pitääkö taas tankata :-( Ja joo, keväällä alkaa pannuhuonelaajennus ;)*press play on the tape*

Käyttäjä
16.01.2006, 22:02
Täytyy muistaa että millään ei oo poltettu niin paljon taloja kun kunnon löpökamiinalla<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

- - - - - - - - - - - - -
#perillepääsy ei ole itsetarkoitus vaan matkanteko# Saunalahti rules
SLCK Member #51
kayttaja@offipalsta.com
cruiser60@luukku.com
http://www.petrisimolin.net/gallery/data/images/Kayttaja-sig.png

juza
16.01.2006, 22:24
En uskaltas valvomatta jättää.

MakeO
17.01.2006, 00:24
Oli kotitilallakin joskus -70 luvulla tommonen Kultaliekki makkaris käytössä vuosikausia..sitä oli mukava penskana nukkumaanmennessä peiton alta kuunnella ku jokin ilmapelti piti pientä kilkettä vedon mukaan ja kannessa olevasta pienestä reiästä tuli semmonen pieni valopiste huoneen kattoon joka sitte pesässä olevan liekin mukaan loimusi... Oli silloon ainaki ihan kelvollinen lämmitin ja hengissä ollaan vieläkin..:)

ps.älä sitten vahingossakaan kaada bensaa säiliöön,niinku faija meinas kerran tehdä ..

My Toyota is Fantastic <img src=/smiley/buttrock.gif border=0 align=middle>

Kumikameli
17.01.2006, 00:32
On kokeiltu löpökaminaa ja ulos hetetty ku vittuli kokoajan.

_________________
Osumat lasketaan.

17.01.2006, 01:22
Makella erinomaisen hyvä kuvaus lapsuus muistoista, kirjailija ainesta.

Note! This message was posted anonymously!

HannuN
17.01.2006, 12:25
toimii todella hyvin, kunhan viittii puhdistaa tarpeeksi usein. itelle virittelin upo-erkkisen kamiinan muutama vuosi sitten. tallin koko on noin 50 m2,korkeutta osassa tallia 3,8 m, joten ilman kiertoa piti parantaa, jotta talli lämpenee tasaseen. tekasin kaminan päälle suppilon, josta imen ilmaa kanavapuhaltimella ø100 ilmastointiputkeen. putki kiertää tallin seinällä noin kahden metrin korossa, putkessa normaali taloilmastointiin tarkoitettuja tuloilmaventtiileitä muutaman metrin välein, eli puhallusta voidaan säätää jokaisesta suulakkeesta miten haluaa. Pari talvea sitten talli oli lämpinä koko ajan, eikä ollut mitään ongelmaa.

Nalle
17.01.2006, 17:30
quote:
Ajattelin kysyä jos joku teistä osaisi neuvoa että mitä mokoman kanssa voisi tehdä. Vai voiko mitään. Masentaa kun kaikki lämmittimet savuttaa ja sähkö on liika kallista.<img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

Seuraava voit olla sinä


Meinasin ehdottaa, että kanna kamiisi kartanolle, lataa sinne pensaa, sytytä, mene kiireenvilkkaa kauas ja posauta haulikolla tai sopivan kokoisella hirvikiväärillä (esim 300WinMag/muu todella nopea luotinen) tarkoin tähdätty laukaus.. Vaan tulihan sieltä ihan hyväkin neuvo, joten jätetään tää nyt vaikka hauskuutukseksi tänne. Kupla muuten hommas tuossa joskus viimetalven(ko se oli??) semmosen suihkumoottorin mallisen lämmittimen. Toimiipi sähköllä ja polttaa löpöä ja tuottaa lämpöä vähän helvetisti. Tosin kovin lähellä ei sitä lämpöliekkiä kannata istua. Voipi palaa perse. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Kiitos ja Anteeksi


Kaivaa se..

www.nalle-offroad.com

juza
17.01.2006, 17:38
Ne on tosi tehokkaita, tulee vaan se löpön käry sisään, ellei käytä valopetrolia.

okkiM
17.01.2006, 17:38
Heh. Pari kertaa kävi mieles että reijitän rynkyllä mokoman paskan. Olis ollu kiva laittaa tänne kuva lopputuloksesta.
Mut ei viittiny ko olis pitäny ekaks kantaa se ulos ja nähdä vaivaa. Laitoin sen just tulille äsken. Näyttää palavan siististi, mut tarvii juosta 10min välein varmistelemaa että varmaan palaa kunnolla. Nyt se olis tarpeen kun tänne etelämpäänkin on luvattu oikeen kunnon pakkasia. Saattaa tulla jotaan -25 tai jopa -30. Tällähetkellä on -14 ja putoaa kokoajan +tuulee jotain 10-12m/s.<img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

Seuraava voit olla sinä

Nalle
17.01.2006, 18:20
Joo.. Täällä Sodankylän korkeudella -17 tai jotain ja ainakin päivällä oli melkoinen tuuli. Ties kyllä kulkeissaan mitä varten pipo on keksitty.

Vaan hyvä on jos pelaa. Voisko siihen viritellä jonkinlaisen liekkivahdin, niinku esim jonkin sortin palovaroitin, joka alkaa rääkymään, jos tuli meinaa sammua ja alkaa savuttamaan tuhottomasti..


Kaivaa se..

www.nalle-offroad.com

T€€MU
17.01.2006, 18:43
Tuulen henkäys saattaapi tuon sammutta jos on jo muutenki likainen ja huonolla liekillä palava.
Ja jos sammuu, mutta riittävän kuumana syttyy liekki
kyllä uudestaan itekseen samantien.
Jos ei, alkaa savuaan ja jäähtyy johon mene tovi.
mutta kyl tuo savu menee hormista ulos eikä puske talliin ainakaan mulla.

Sammuessaan sinne edelleen virtaa löpöä, mutta kohoventtiilin pitäis rajoittaa pinnan nousu muutaman millin korkeuteen.
Näin siis jos laite on huollettu, kannattaa tarkistaa että nuo toimii ennenkuin ottaa vanahan käyttöön. Ja venttiilin tiivisteen sai hienosti korjattua O-renkaalla.


*press play on the tape*

okkiM
17.01.2006, 20:32
Juu. Hyvä idea Nalle. Palovarotin vois olla paikallaa..
Kyl se työns savut sisää ku se viimeks sammuili. Tarttee putsata vielä oikein ajan kanssa se joskus. Vie vaikka kesällä pihalle ja antaa painepesurista.
Mä en kyl muista nähneeni mitää tiivistettä siinä. Vaikka purkasin koko höskän about atomiasteelle. Outoa.
Tuuli sen joo tais välillä sammuttaa. Tarviskohan laittaa pitemi piippu vielä ja sitte jonkunlainen pätevä hattu päähä. Nyt sitä hatunvirkaa ajaa tankojenpäässä oleva peltihattu.
Tänään vaikka tuuli sikana se palo hyvin jokseenki tunnin, jonkajälkee panin hanat kiinne. Jos se nyt alkaa pelailemaa noinhyvin, niin tarttee viiä äiteen pihalle öljytynnyri odottelemaa seuraavaa öljysäiliön täyttöä. Saa siitä samasta lastista vähäsen halvemmalla aineen ku huoltamolta.


Seuraava voit olla sinä

Nonnis
17.01.2006, 21:01
Mulla on kanssa tommonen löpökamina autotallissa, ja aluksi se tosiaan savutti ja sammuili niin perkeleesti, mutta putsaamisen ja sinnikkään käytön jälkeen on alkanut toimimaan oikein nätisti.

Mutta syö se vaan löpöä paljon, ei oo halpaa lämmittämistä.

tonnisata
17.01.2006, 22:31
Mulla kanssa oli auollanen aikansa tallissa... joku v siinä oli,, kun se sillai posahti joskus... oisko ollu että sammui, ja sitten syttyi kuumana uudestaan.. ja silloin posahti kuin joku pommi... ehkä piisi ei ollut oikein sopiva tms.
Mutta kuihna nuo suihkumoottorilämppärit käy terveydenpäälle, siis semalli mis ei ole erillistä oakoputkea ulos- tullenee aikalailla pienhiukkasia-kuin dsl koneesta, vai onkohan sama-asia ?

18.01.2006, 13:12
Kaverilla oli nestekaasulla toimiva lisälämmitin joskus tallilla. sellainen samantyyppinen kuin nuo löpötorpedot mutta toimi tosiaankin kaasulla ja sähköllä. Sillä kun lämmitti vartin verran niin sai n. 80 neliön tallissa riisua t-paitasilleen ja alkaa hommiin. Tosin ongelmana oli että 2m lähempänä suuta ei kärsinyt olla mitään palavaa/sulavaa. Oli loistava lisälämmitin eikä maksanut saksasta tuodessa (kävästiin siellä töissä muutama kuukausi...)paljon mitään. Kokoa oli
n.30x30x60cm. sekin etu tuossa oliettei ollut kauhean epäterveellinen käyttää kun ei tullut pakokaasut halliin kuten "löpötorpedossa"

Note! This message was posted anonymously!

Tarzan
18.01.2006, 18:56
Jep. Appiukolla on tollanen kamina käytössä ja ollut jo pitkään, nuukana miehenä ei ole vieläkään hankkinu uudenmallista lämmitintä. On muuten lämmittäny tollasella omaa taloansa jo 30 vuotta. Semmonen pellepeloton ku on, niin rakenti taloonsa patteri verkoston ja lämmittää sitä tollaisella kaminalla. Viime kesänä sitä rupes vituttaa toi löpön hinta, niin se poras takan kylkeen reiät ja veti 3,2m tulipesään varttista putkea ja lämmittää mökkiänsä nyt takalla.
Onhan eläkeläisillä aikaa. Tarvii "vain" lämmittää päivän aikana 4 pesällistä puuta ja hyvin nukutun yön jälkeen talossa on vielä 14 astetta lämmintä.

JiiPee
18.01.2006, 22:31
Saako autotallissa olla tulisijaa ollenkaan, vai eikö löpökamiinaa lasketa tulsijaksi?


Offipalsta.com - sinne ne webwheelerit menneet on

T€€MU
18.01.2006, 23:33
Jos tommosia kamiinoita saa olla tuvassa, niin miksei tallissa ?

*press play on the tape*

JiiPee
19.01.2006, 14:39
Suomen rakentamismääräyskokoelma E1 määrittelee tulisijaksi "Rakennukseen kuuluva rakennusosa tai laite, jossa poltetaan kiinteitä, nestemäisiä tai kaasumaisia aineita."

Rakentamismääräyskokoelman osa E4, joka liittyy ajoneuvosuojien paloturvallisuuteen, määrää mm:

"Yhteys umpinaisesta autosuojasta muun tilan uloskäytävään, tulisijalliseen tilaan tai tilaan, jossa oleskelee ihmisiä, sallitaan kuitenkin vain sellaisin järjestelyin, että myrkyllisten tai palavien kaasujen leviäminen on tehokkaasti estetty. Tällaiseksi järjestelyksi hyväksytään esimerkiksi ovin rajoitettu tila, jonka läpi kuljettaessa molempia ovia ei jouduta samanaikaisesti avaamaan.

Autosuojasta ei sallita yhteyttä palovaaralliseen eikä räjähdysvaaralliseen tilaan."

http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=32628&lan=fi

Jos autosuojasta (autotallista) ei saa olla avointa yhteyttä tulisijalliseen tilaan, niin eikös silloin tulisija autotallissa rikkoo tätä sääntöä? Varmuuden saa helposti kysymällä tätä oman kunnan rakennus- tai palotarkastajalta. En ole kysynyt, kun ei ole tullut suunniteltua kaminaa tai kiuasta autotalliin, mutta näitä määräyksiä tuli aikoinaan autotallia ja kattilahuonetta suunnitellessa tavattua.

Määräykset on tietysti vaan tekstiä ja jokainen tekee mitää tahtoo, mutta ei kannata haastaa palovakuutuskorvauksen maksamisesta kieltäytyvää vakuutusyhtiötä käräjille, jos palaneessa tallissa on varaava takka tai raunioista löytyy öljykamina - ei ainakaan kannata kehua sitä vakuutustarkastajalle hyväksi autotallilämmittimeksi <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>


Offipalsta.com - sinne ne webwheelerit menneet on

kany
19.01.2006, 15:15
Jotain tuollasta mullekin kerrottiin kun olin PorinMattia autotalliin kantamassa. Jälkeenpäin sitten joku valopää väitti että jos tuo pihalla oleva rakennus oliskin nimetty verstaaksi tjsp. kunhan muuksi kuin autotalliksi niin siellä olis saanu pitää tulisijaa... mene ja tiedä? Kelle tuo nimeäminen olis pitäny muuttaa - tuskin muijalle puhuttaessa riittää, ja pitääkö olla teollisuus alueella tai oma firma? Onko tällasesta tietoa?

jpl
19.01.2006, 16:09
Tuossa -90 luvun alussa, kun rakensin silloiseen talliini lämmitystä tuollaisella Polarthermillä http://www.polartherm.fi/oil/polar-e.fi.phtml, niin se piti palotarkastajan määräyksestä sijoittaa erilliseen tilaan, josta ei saanut olla käyntiä suoraan talliin. Myöskään mitään ilma-aukkoja ei sallittu. Muutin tuota lämmitintä siten, että talliin menevä ja palaava ilma oli ilmastointiputkella vedetty suoraan noihin kattilan kyljessä oleviin aukkoihin tiiviisti. Sitten kelpasi.

On muuten pahuksen tehokas ja nopea lämmitin.

HJ61 -90 & LJ70 -89

okkiM
22.01.2006, 19:14
Hähhähhää! Mikko hitsaili kunnon uunin. Eikä menny ku 2 ja puol päivää ja repullinen rälläkänkiviä ja hitsuutuspuikkoja
http://www.petrisimolin.net/gallery/data/images/okkiM-kamina.jpg

Ja hommasin vielä tälläsen, että saa heti lämpimäks ja autotallin kans.
http://www.petrisimolin.net/gallery/data/images/okkiM-lopotykki.jpg

Loppu se paleleminen ja löpössä uiskentelu.
Kamina on tehty ovelasti tehtaan jostaan kumman höyrypanelista tai jostain. Se on kumminki semmosta panelia, jossa vuorottelee tommonen about 60mm paksu putki ja 30mm latta. Ainevahvuudet on neljää milliä. Painoa tolle tuli varmaan yli 200kg. Pesään mahtuu vaikka mitä:)

Seuraava voit olla sinä

Arska-tehtaalta
22.01.2006, 19:46
Toi on höyrykattilan seinä/lattia matskua?

Et kai hitsannu niitä putkia umpinaisiksi?
Putken sisällä paine nousee vaarallisen korkeeksi kun rupeet lämmittään sitä!!!
Räjähtää koko kamina <img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

Edited by - Arska-tehtaalta on 22/01/2006 19:48:36

L-200
22.01.2006, 19:50
Meinaakko ihan puita poltella vai oletko ajatellut testata tuossa muitakin poltettavaksi sopivia aineita mm. koksi, puristebriketit turpeesta/puusta.

Voisi nuo briketit olla ehken fiksukin kokeilu(jos ei kämppä pala <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>), paloaika pidempi ja näin ollen myös täyttöväli pidempi, kenties myös tuhkan kanssa ei tarvitse pelata niin paljoa jne jne jne...

Mutta komea on tallin lämmitin, niin uuni kuin puhallinkin...

-- Wannabe OFF-roader --
l-200@offipalsta.com
http://www.petrisimolin.net/gallery/data/images/L-200-pikku%20pajero.JPG

Valko-bandiitti
22.01.2006, 20:07
näin aikanaan Virossa töissä ollessani paikallisessa vauhtiputkassa lähes vastaavan "putkisysteemin" lämmittimenä. noin 60 mm:n putkia oli taivutettu kaarelle ja näitä kaaria oli hitsattu vuorotellen latan kanssa yhteen. muodostumut tulipesä jäi noin 60 cm lattiasta irti, putket imi lattialta kylmää ilmaa sisäänsä ja kuumentunut ilma nousi tietenkin ylös jne. mittaa tulipesällä oli noin metri eli sinne meni halkoa kivasti. ei v...., ei tätä seltystä taida tajuta kukaan, no sama se, jos joku on kiinnostunut, on minulla jossakin autocadilla tehty piirustus laitteesta, kun tarkoitus oli tehdä moinen itsellekin. laite toimi tosi hyvin, siinä paloi jäteöljyt siinä sivussa

arsenix
22.01.2006, 23:43
ei muute kannata sotkia tolla löpölämmmitinpuhallin systeemillä lämmityslöpön kans, kaverilla tapeltiin tommosen ikh:n 30kw mallin kans ku oli pumpannu talon säiliöstä ainetta tankin täyteen, ainaki se lämmitti paljo huonommin mitä moottoropolttoöljy ja jonkun aikaa ku käytti ni oli suutin tukosa noesta ja tallisa semmoset savut että ei sielä voinu ees olla.
vaihettii sit aineet tankkii ja putsattii värkki ni alko 120 neliön tallisaki tarkeneen -30 pakkasella.

in the middle of nothing.

T€€MU
22.01.2006, 23:49
Eik tommosen ohjeessa kehoteta välttämään raskasta ja suosimaan talvilaatuja..*press play on the tape*

okkiM
23.01.2006, 06:10
Joo. Talvilaatua siinä neuvotaan käyttämää.

Seuraava voit olla sinä

T€€MU
23.01.2006, 23:42
Juttelin tänään tommosia PÖ-foonejä työkseen huoltavan kaverin kanssa ja kerroin näistä
savutus ym kitkeristä hajuista laitetta käytettäessä.
Kerto että varsinki pienemmillä malleilla
kun aletaan nostaa jonkun tilan lämpötilaa joskus pakkasenkin puolelta, saa laite lattian tasolle asetettuna jatkuvasti kylmää ilmaa palaakseen..
tämä samalla jäähdyttää ja pitää itse palotilankin suht kylmänä jolloin palotapahtuma ei täydellinen.
Tästä johtunee silmien kirvelyt ym hajut, tokihan
jonkinmoinen tuuletus pitää olla, mutta yletön
savuhaitta saattaisi johtua tuosta.

-Parannuskeinoksi mainitsi laitteen nostamisen hieman korkeammalle, jolloin saisi palaakseen lämpimänpää ilmaa.. ½metriäkin ylemmäs auttaa.

Yskimisiin...

*press play on the tape*

okkiM
24.01.2006, 05:57
Hyvä tietää. Ei toi kyllä ole savutellu vaikka tila on aika iso ja petonilattia kylmä.
Mikähän siinä talo-öljyn käytössä oli sillä yhdellä kaverilla menny pielee? Senhän pitäs olla just samaa kamaa kun mittarista myytävä polttoöljy. Vai olenko väärässä jälleen...

Seuraava voit olla sinä

Reetu
24.01.2006, 07:06
quote:
Hyvä tietää. Ei toi kyllä ole savutellu vaikka tila on aika iso ja petonilattia kylmä.
Mikähän siinä talo-öljyn käytössä oli sillä yhdellä kaverilla menny pielee? Senhän pitäs olla just samaa kamaa kun mittarista myytävä polttoöljy. Vai olenko väärässä jälleen...

Seuraava voit olla sinä


Lämmitysöljy on lämmitysöljyä ja moottoripolttoöyljy moottoripolttoöyljyä. Ihan mutua, mutta varmasti ainakin lisäaineistuksissa on eroa.

tulevattännesotkemaanmeidänajopuuteorian

okkiM
25.01.2006, 06:06
Joo, lisäaineistus varmasti eroaa. Mut kevyttä polttoöljyä periaatteessa kummatkin.


Seuraava voit olla sinä

29.01.2007, 12:00
Itse eilen tuollaisen kultaliekin väänsin kans tulille ja nätisti näytti yön yli palavan ja piti verstaan plussan puolella kun ILP:stä loppu teho.

Naapuri moisen kamiinan lahjoitti mutta näyttää siltä että siellä polttimessa kuuluis niitä renkaita olla kaksi, omassa kun on vain yksi. Ovatko nuo molemmat samankokoisia niin vois teettää toisen?

Kalske

Note! This message was posted anonymously!

30.01.2007, 00:05
niih. nykyisin lämmitys/tupa-öljy ei enää sovellu moottoripoltto-aineeksi vaan koneissa on käytettävä mootttoripoltto-öljyä, tämä siksi että tupa-öljy sisältää hienojakoisia hiukkasia jotka vaurioittavat esim,syöttöpumppuja, kun taas öljypolttimet pystyvät sitä polttamaan

Note! This message was posted anonymously!

T€€MU
30.01.2007, 00:08
Jos joku tarttee öljykamiinaa, saa tulla noutamaan.
löytyy parikin jouten upo ja vescopir.
Vescon saa kantaa vaikka lämpösenä kyytiin ;)


*press play on the tape*
http://www.peeveli.com/offiforum

30.01.2007, 00:49
pannu kylmään tilaan ja ilma "pajaan"putkistolla seinälle,kattoon tai kanavat lattiavaluun.ko tilojen väliin palo-ovi.

Note! This message was posted anonymously!

30.01.2007, 10:34
Voisiko esim. 6LPK vastata tuohon kysymykseeni upon sisuskalujen renkaiden koosta?

Kalske

Note! This message was posted anonymously!

snööri
31.01.2007, 00:10
Ompa mukava nähdä että kamiinan sytyttely on noinkin suosittu harrastus!
Itsekin juuri neljä tuntia sitten virittelin appiukon vanhan mökkikamiinan verstastyömaalle väliaikaislämmittimeksi.
Kovin oli tutuntuntuinen Mikon kokemus.<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
Taidanpa kuitenkin käydä vielä tarkastamassa liekin olemassaolon ennenkuin tohdin mennä mamman viereen maate.<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_blackeye.gif border=0 align=middle>

06.02.2007, 11:28
Vitun vitun vittu. Eilen illalla pistin kamiinan tulille ja ihan nätisti toimi reilun ½h. Aamulla kun kävin katsomassa niin sammunut ja ½litraa löpöä polttimessa, eikä perkele millään saanut toimimaan...

Täytynee vähän rassailla vehjettä töiden jälkeen, toivottavasti ei oo verstas päässy pakkaselle.

Kalske

Note! This message was posted anonymously!

T€€MU
07.02.2007, 22:15
quote:
Voisiko esim. 6LPK vastata tuohon kysymykseeni upon sisuskalujen renkaiden koosta?

Kalske

Note! This message was posted anonymously!


-Ainakin wescopirissä on kahdet renkaat pesässä nastojen varassa.
valusta erottuu upper ja lower ring, samankokoiset ovat.
-Tutkin Upon kun on päivänvaloa enempi
(edelleen saa noi tulla noutamaan jos jollakulla tarvetta)

*press play on the tape*
http://www.peeveli.com/offiforum

Huntteri
08.02.2007, 22:21
samainen kultaliekki löytyy mummolan puovista..tartteepa joskus kopata matkaan ja aloittaa tutkimukset.

19.11.2007, 18:41
Onko supmen siemens öljykamina sama ryöppä kuin UPO?

Note! This message was posted anonymously!

Kovakalu69
19.11.2007, 19:47
Kun laitatte nuita kaminoita talleihin, niin muistakaa seuraava juttu, niin nui kaminat voivat toimia niinkuin pitää

90 asteen mutka hormissa nakertaa hormin kokonaispituudesta 2-3 metriä, ja hormiahan täytyy olla tietty määrä, jotta pelit ja vehkeet toimii.

-Enemistö tarkoittaa joskus sitä, että kaikki idiootit on samalla puolella-

-EUvostoliitto. Toverismin toinen mahdollisuus!-

-Metallimusiikki on pelastanut monet Jeesukselta-

http://www.petrisimolin.com/smiley/moon3.gif