PDA

View Full Version : hj:n napojen kääntö


JaHa
14.01.2006, 00:23
mitten mitataan kotikonstein oikeet asteet. onnistuuko esim. laittamalla vatupassilla navat suoraan ja tehä merkki. mittaamalla akseliputken halkasia jaettuna 360, kertaa haluttu aste. kääntää napaa merkistä mitattuna akselilla edellisen kaavan tuloksen verran. toimiiko ja onko tarpeeks tarkka ja mikä ois hyvä caster hojoon isoillapyörillä (35"). en tiä voiko enään hankalammin asiaa esittää mutta yrittäkää ymmärtää ja parempia konsteja jos on?

Nalle
14.01.2006, 10:11
Pikkuvelji suoritti napojen käännön ihan silmämitalla. Olikohan kääntö jotain sentin luokkaa, kun mittailee napa versus akseliputki. Eli ensin käänsi perän oikeaan kulmaan, jonka jälkeen navat. Hyvin se tuntuu kulkevan noinkin suurpiirteisestä käännöstä huolimatta. Tokihan voisi olla hyvä juttu tehdä sellainen sapluuna, johon laitat navan kulman ennen perän kääntöä. Esimerkiksi siten, että sapluuna seisoo oikeassa kulmassa lattialla olevalla jalustalla. Kun perä on käännetty, niin otat sapluunan esille ja siitä voit verrata, paljonko napaa tarvii pyöräyttää.

Kiitos ja Anteeksi


Kaivaa se..

www.nalle-offroad.com

Eskimo
14.01.2006, 10:18
Hommaa käsiisi semmonen astemitalla oleva vatupassi eli siinä pyörii yksi semmonen lasikupla härdelli. Kehältä voi sitten kattoo asteikon.


____________________________________
- jm

KoMk ry. Off Road Team. SLCK #110.

Edited by - komk on 14/01/2006 10:18:43