PDA

View Full Version : K&N putsarit


Vesa
24.10.2003, 07:56
Onko kellään tietoa tai tullut vertailtua käytännössä. Onko tavallisen paperiputsarin vaihtamisesta mainittava hyötyä esim. sellaiseen K&N X-Stream + Lid settiin, jossa ilma tulee myös kansiläpäreen läpi. Olisiko mainoksissa mitään perää tehon lisäyksen suhteen?

24.10.2003, 09:31
Varmaan on perää mutta tehonlisäys on varsin pieni eikä sitä tunne takapuolessa. Senpuoleen dynotkaan eivät pysty tarkasti mittaamaan noin pieniä tehoeroja (2-5hv) joten satavarmuutta on vaikea saada. Maalaisjärki kuitenkin sanoo, että kun L98-koneen suurin pullonkaula on ilmanotto niin eiköhän moisesta jotain hyötyä ole.

Vettessäni on itse aukileikattu suodattimen kotelon kansi sekä K&N suodatin. Myös talviautossani on K&N suodatin. Pelkästään jo "ikuisuus" on mukava ominaisuus - mahdollinen pieni tehonlisäys on bonusta.

ToniH

Note! This message was posted anonymously!

jtammel
24.10.2003, 14:21
Kannatan itsekin tuota K&N ilmansuodatinta. Puhdistettavuus ja uudelleenkäyttö ovat mukavat ominaisuudet. Auki leikatun kannen kanssa varmasti virtaa paremmin kuin tavallinen paperisuodatin.
Talven aikana laitan corvetteeni 'Forced Air Induction' kitin, joka ottaa ilman rekisterikilven reiästä. Eiköhän tuo ole melko lailla paras jos vertaa esim. SLP, VOrtex jne...
Samalla hyödyllistä voisi olla MAT sensorin siirto ilmaboxiin ;)




--------------
1988 Corvette

27.10.2003, 11:05
Mä en taas usko tohon MAT-sensorin siirtämiseen ollenkaan. En voi uskoa, että Vetten suunnitteluporukka ei olisi ottanut asiaa huomioon ollenkaan MATtia sijoittaessaan. Mutta, eikai se haittaakaan joten siitä vaan <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

Toi suunnittelemasi forced air -kit on varmasti toimiva mutta about $500 hinta on mielestäni riistoa! Netissä on tullut vastaan parikin tee-se-itse -projektia joiden kustannus on ollut luokkaa $25 ja tulos toimivuuden kannalta sama. Ainoastaan siisti reikä siinä keskellä puskuria on näyttänyt olevan DYI-miehillä ongelma. Mutta saahan siitä kitistä irtonaisena sitä reikämuoviakin eli jos tekis loput itse niin hinta ei ole läheskään noin törkeä.

ToniH

Note! This message was posted anonymously!

jtammel
27.10.2003, 11:57
Joo, tuo hinta itselläkin hieman tökkii vastaan. Halvin tuollainen kitti taisi olla Zipin kataloogissa hintaan 399$. Mutta kerranhan se vain kirpaisee ;)

--------------
1988 Corvette