PDA

View Full Version : Vetten korinosia tekemään


22.10.2003, 16:44
Onko joku työstäny lasikuitua tai tehnyt Vetten korin osia itse? Oon ajatellu tehdä muutaman osan itse. Halpaa aineet ainakin on, mut erittäin työläst kai. On Suomes ketään joka tekis esim. Vetten korinosia tilauksesta tai joudunko tekee kaiken itse.

3AVH

Note! This message was posted anonymously!

Riku
23.10.2003, 06:17
Minkä ikäisestä vettestä on kyse? Ainakin C3:n löytyy varmasti suomestakin konepellin muotteja. Levikkeitäkin on täällä tehty, mutta en tiedä onko tehty valmiista tavarasta...

Itse tekeminen ei ole mahdotonta, muttei myöskään ihan kakun pala. Homma on työlästä ja aikaa vievää varsinkin jos haluat kummatkin puolet identtisiksi... Tsemppiä matkaan ja pidä meidät ajantasalla jos itse alat väkertämään! <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

---------------------------
http://www.finnshark.com

23.10.2003, 09:16
Kiitos Riku kannustavasta viestistä. Autoni on C4, ja olen suunnittelemassa ns. widebody muunnosta Geigerin tapaan.

3AVH

Note! This message was posted anonymously!

23.10.2003, 09:45
Ei niitä tekijöitä niin hirveästi ole. Kyselty on.
Harkitsin L-88 konepeiton teettämistä -70 malliseen ja totuus oli se että jos haluaa että se on täysin istuva ja orkkista vastaava niin halvemmaksi tulee tilata esim Finnvetten Jakelta repro-osa.

Ei nimittäin kukaan lähde kaljapalkalla noita tekemään, se on melko aikaavievää puuhaa.

MUTTA jos muotit löytyy lainaksi ja on paikka/taito missä askarrella niin asiaa on toinen.

Terv. Tomppa


Note! This message was posted anonymously!

29.10.2003, 11:05
Saman suuntaisia kokemuksia itselläkin. En ole omaan vetteeni itse kuituosia tehnyt, mutta -89 sport side:eni kylläkin. (puskuri, perälauta, rolledpan+stepshaver, flyygeli-mallinen lavakansi)

Työmäärä on pääsääntöisesti valtava, koska vaikka muoto (siis valmis osa jostakin saatavilla lainaksi) olisi olemassa menee muotin tekemiseen ainakin 2-3 kertaa se aika (ja matskua=rahaa), kun valmiilla muotilla osien valmistus. Tapauksessa, että muoto on vain vaikka valokuvissa en uskalla, kuin taivastella työmäärää, joka menee muotinmuotin ja muotin tekemiseen. porsche kaverini ahersi omaansa kyllä takapuskuria lähes tyhjästä aloittaen kipsi "veístoksen" teolla. Tuli hieno, eli ei uskoisi kotitekoiseksi, mutta työ oli valtava ja ymmärrän kaveria, ettei muotit ole lainattavissa(helppo pilata väärillä aineilla, tai huolimattomalla pohjustuksella). Lisäks kantsii muistaa, että polyesterihartsin kanssa läträäminen haisee ihan sikana ja tuskin niitä terveellisimpiä harrastuksia muutenkaan. Eli ei kantsi edes harkita kerrostalo-tallissa alkavansa kuiduttelee (naapurit saa tod. vihaiseks ja oikeesti päänsärkyiseks (kokemusta on)).

Suosittelen ostamaan lähes kaiken valmiina minkä kaupasta saa, mutta jos ko. osaa ei saa, ni sit. Tietty joskus amerikan muovit (ainakin pick up custom osissa, harvemmin vette osissa)on laadultaan mitä sattuu ja aiheuttaa tarvetta parannella tehdastekoista, tai tehdä uusi muotti.

Haikala

Note! This message was posted anonymously!

30.10.2003, 11:04
Neuvon samoin. Jos haluat tehdä autostasi uhkean Vetten, hommaa suoraan C-4R Greenwoodin ground effectit ajovaloilla ja GS etu- ja takalevikkeet. Olen täysin vakuuttunut, et Vettesi eroaa todella rajusti, siis positiivisesti. Joudut varmasti pikkaisen työstämään mm. vanhempaan C4:een, jotta saat ne sopimaan. Saat ne täysin yhtenäisiksi koriin lasikuitukitillä. Olen nähnyt punaisen C4-R, ja se veti yleisön huomiot aika ylivoimaisesti, ainakin Saksassa. Autoa tosin ei voi käyttää enää talvella tai huonoilla teillä, mutta on se sen arvoista nähtyäsi Vetten yleisilmeen. Jos olet huolissasi, ketä ostaisi autosi, olen ainakin kiinnostunut, jos autosi ei ole aivan törkeen hintainen -taitaa olla projektisi jälkeen :(

Tsemppiä, lisää tämmöisiä Äijiä!
Sintti

Note! This message was posted anonymously!