View Full Version : Ilmalämpöpumppu ja kestävämmät mallit
tekniikkamies
28.09.2018, 13:46
Tullut katsottua ilmalämpöpumpujen tarjontaa ja onko jollakulla kokemuksia mikä olisi kohtuullisen laadukas? Haasteenahan meinaa olla, että ne on aika halpoja, en tiedä voiko niin monimutkaista konetta tehdä kovin hyvin 1000 eurolla. Jos ajateltaisiin, että pumppu ilman asennusta saa maksaa 2000 euroa, mitä kannattaa katsella?
Niissä tuppaa lukemaan nykyisin A+++ energialuokitusta ja on jos jonkinlaisia suodatuksia. Onko hienot suodatusominaisuudet enempi haitaksi vai hyödyksi?
Muovinen ulkonäkö vähän epäilyttää, voiko kyseessä olla mitään kauhean laadukasta tekniikkaa. Ulkonäön puolesta suurin osa on epävakuuttavan näköisiä.
Onko näkemystä mikä laite kestää ja mikä ei?
Mielestäni järkevää olisi jos laitteessa on jonkinmoista tehoreserviä, jotta voi pitää matalaa peruslämpöä ja nostaa sitä kohtuullisen nopeasti.
Meillä ollut nyt reilu 4 vuotta Mitsubishin pumppu, jossa vastukset sulatukseen. Ei ole mitään ongelmia ollut ja toiminut pakkasellakin.
Mitsut on hyviä, sen vähän mitä olen noita nähnyt. Mutta ylimitoitus ampuu omaan nilkkaan, mieluummin ihan rajoille tai karvan verran alle jos on lisälämmitystä kaveriksi. Noiden hyötysuhde on parhaimmillaan maksimikuormalla.
Ääni kans Mitsulle. Talossa yks kappale, ja hallilla kaks kappaletta. Noi halliversiot on vielä sellasia, joissa on minimi +10°C. Muistaa vaan verstaskäytössä putsata suodattimet tarpeeks usein...
Meillä tuli nyt syksyllä Toshiba Arctic 35:lla vuosi täyteen ja eipä tuosta koneesta itsessään mitään negatiivista sanottavaa ole(netistäkin löytyy paljon keskustelua). Hintaa oli n. 1500€ ja siihen päälle asennus 500€(vähennyksiin). Löytyy ajastusmahdollisuudet viikolle ja muistaakseni automaattinen takkatoimintokin.
Meillä oli pumpun hankintaan hiukan eri lähtökohdat, kuin toisilla yleensä.
Yleensä pumppu hankitaan pienentämään sähkölaskua, mutta meille se taas tuli mukavuuslämmittimeksi. (painettiimpa sillä taloon myös viileetä viimekesän helteillä)
Meillä kun on tähän mennessä lämmitetty pelkästään kolmella pönttöuunilla ja puuhellalla. Elikä meillä ei ole aikaisemmin käytetty sähköä talon lämmitykseen, muuten kuin sen mitä valoista ja sähkökiukaasta säteilee.
Puulämmityksen ongelma meillä on ollut lähinnä lämmön epätasainen jakautuma päivän aikana. Töissä kun ollaan yleensä päivällä, niin se hiukan rajaa lämmitys aikoja. Puhumattakaan siitä, että talvella et yökylään lähde, jos kämppää ei ole kukaan lämmittämässä.
Edellisestä johtuen hiukan jännityksellä odotin sähkönkulutuksen rajua nousua, mutta ei tuo nyt sitten mikään kauhea nousu ollutkaan.
Täytyykin kaivella nuo edellis vuosien kulutustiedot ja hiukan vertailla.
Edellisestä johtuen hiukan jännityksellä odotin sähkönkulutuksen rajua nousua, mutta ei tuo nyt sitten mikään kauhea nousu ollutkaan.
Täytyykin kaivella nuo edellis vuosien kulutustiedot ja hiukan vertailla.
Tämä kiinnostaa!
Terveisin,
Puulämmittäjä
Mitsu Electric meilläkin ja hyvä on. En mittaile mitään, lämpöä ja kylmää tulee sekä kone on erittäin hiljainen. Ei puhise pöhise eikä kotelo naksu tai pauku, läpätkin täysin äänettömät.
Aiempi Mitsu Heavy hajos kun pieni piilovuoto jäädytti ulkokennon-> putki halki, tämäkin posotti hiljaa ja ilman näkyviä ongelmia siihen asti kun liemet karkas kokonaan ja vehes hyytyi.
Naapurissa on joku LG, ulkoyksikossä on jo toinen puhallinmoottori menossa 5v sisään ja sekin pitää jo melkoista jollotusta.
Muista merkeistä ei oo kokemusta mutta Mitsua kehtaa kyllä suositella. Meillä kone jauhaa 24/7, kylmällä lämpöä kuumalla viileää ja nyt välikaudella sisäyksikkö pelkällä ilman kierrätyksellä.
Tämä kiinnostaa!
Terveisin,
Puulämmittäjä
2011-2018 vuosikulutukset.
2011/ 6740kwh
2012/ 6670kwh
2013/ 6670kwh
2014/ 7350kwh
2015/ 7250kwh
2016/ 8690kwh
2017/ 8090kwh
2018/ 8380kwh tällä hetkellä menossa.
Pumppu tuli siis näihin aikoihin vuosi sitten ja ollut lämmityskäytössä viimetalven sekä säännöllisen epäsäännöllisesti viilennyskäytössä kesällä, kuin myös satunnaisesti pelkällä sisäilmankierrätyksellä muina vuoden aikoina.
Kun katsoo tuota vuosikulutuksen kasvua alkaen vuodesta 2011 niin hyvin näkyy kahden lapsen kasvu esikoulusta yläasteelle, eli viihde-elektroniikan sähkönkulutus on kasvanut tässä perheessä seitsemän vuoden aikana huomattavasti.
Jos tarkempaa kulutuskäyrää katsoisi viimetalvelta, niin pumppu kyllä näkyy talven kulutuksessa, mutta kun tuota kokonaisuutta katsoo 2011 alkaen, niin eipä tuo pumppu juuri tämän perheen sähkönkulutuksessa tunnu.
tekniikkamies
29.09.2018, 20:33
Jos pumppu on invertterimallia vaikka Mitsubishi MSZ AP 50 ja se tulee taloon, jossa ei paras mahdollinen lämpöeristys, sellainen toimii 16 ampeerin sulakkeella, eli pitäisi käydä moneen vaatimattomaan tölliin.
Mitä ongelmia tulee käytännössä jos pumppu ylimitoitettu?
Lämmitystehon kerrotaan olevan 1,4-7,3 kw.
Vertailun vuoksi olen mökillä testaillut 3 kilowatin halpaa puhallinlämmitintä ja jos olen vienyt sen saunan jälkeen melko lähelle itseäni puhaltelemaan, on tehnyt mieli laittaa 2 vastusta kolmesta päälle. 1 vastus on jo aika kesyä meininkiä.
9 kilowatin puhallinlämmitin auttoi kaverin talossa nostamaan sisälämpöä jo aika nopeasti. Siihen nähden 7,3 kilowatin maksimiteho ei vielä kovin hurjalta kuulosta. Kaverilla oli myös pienitehoinen ilmalämpöpumppu ja 9 kilowatin puhallin otettiin kaveriksi, jotta sai lämpöä nostettua nopeasti.
Mitenköhän noi mitsut toimii joihin saa kaksi sisäyksikköä-
Meillä kun tulisi kahteen kerrokseen.
Meil oli 10 vuotta Sanyo, joka muutti talliin eläkepäiviks, ja tilalle kotiin tuli Mitsu.
Törkeen hyvä, ja TÖRKEÄN hiljanen.
En epäröi suositella tutustumaan.
Hessu888
30.09.2018, 15:49
Mitenköhän noi mitsut toimii joihin saa kaksi sisäyksikköä-
Meillä kun tulisi kahteen kerrokseen.
Itse kyselin joskus samaa ja sanottiin ettei kannata laittaa. Yks syy oli se että hinta ei tainnu olla juurikaan halvempi kuin kahdella erillisellä ta toinen se, että niitä ei sitten voisi säätää erikseen. Tiedä sitten, mutta nyt meillä on kaksi erillistä Mitsua eri kerroksia varten.
Vanhempi taitaa olla n. 7v vanha eikä ollut mitään vikoja eikä ongelmia. Kertaakaan ei ole jäätynyt ja olen pitänyt aina kovatkin pakkaset päällä ja lämpöö on tullut. Uudemman pumpun sisäyksikkö on kehittyneempää mallia, mutta pitää pikkasen jotain vaimeeta papatusta mitä vanha taas ei.
Mitsubishi löytyy seinästä ja hyvin tyytyväinen olin tänäkin kesänä kun joutui taloa viilentämään kun ei muuten ois ollu hyvä nukkua:D Nissanin oisin khyl mielummin halunnu...:rolleyes:
Olisko meillä ollut tallissa 8v ja talossa 6v. Mitsuja molemmat. Talossa ei mitään ongelmia. Tallissa on pitkillä pakkasjaksoilla joskus puutetta sulatustehosta, jos ei sisälämpö ole riittävä. Tarttee jonkun pikkupatterin kaveriksi.
Pumppu on meillä lyhentänyt puulämmityskautta ainakin kahdella kuukaudella. Kalliimmalla ostopuulla lämmitettäessä saattaa pumppu olla jopa halvempi.
Panasonic on ollut nyt kolmisen vuotta....ihan huomaamaton ja harmiton kapistus. Hyvin pelaa ja maksoi itsensä takaisin jo (154m2 kaksikerroksisen v. 2003 rakennetun omakotitalon pääasiallinen lämmittäjä nyt, tietenkin kosteissa tiloissa pidetään myös lattialämpöä ja takkaakin lämmitetään kovilla pakkasilla kerran pari viikossa)
tekniikkamies
12.10.2018, 07:34
Joutu ensin hommaamaan sen rakennuksen, johon pumppu on tarkoitus tulla - eli tämä sivuseikka hoidettu! :)
Osaattekos kertoa, mitä eroa oikeastaan on noilla eri Mitsubishi malleilla, toki voi myös muusta merkeistä kertoa, mutta Mitsubishiä kehuttiin eniten. Toyota pumppu olisi tietysti ollut parempi:
https://www.northlogistic.fi/fi/ilmalampopumppu/toyocool
Muutama kirjain puuttuu kuitenkin nimestä...
Eroa on ainakin siis kylmäaineessa, ulkoyksikön sulatuksessa, äänessä, sisäänmenovirran tarpeessa... Yksi Mitsubishi pumppu on erilaista muotoilua. Siihen on vähän vaikea päästä käsiksi mikä tekniikka on parasta, eli mikä pumppu on kuin HJ61?
Siihen on vähän vaikea päästä käsiksi mikä tekniikka on parasta, eli mikä pumppu on kuin HJ61?
Sähköpatteri.
Tai jos vaan tykkää vanhasta tekniikasta niin ottaa sen vanhimman mitsun jos taas testeissä parhaita tuloksia antaneen niin sitten mitsun Ln-sarja lainen.
tekniikkamies
13.10.2018, 08:19
Sähköpatteri.
Tai jos vaan tykkää vanhasta tekniikasta niin ottaa sen vanhimman mitsun jos taas testeissä parhaita tuloksia antaneen niin sitten mitsun Ln-sarja lainen.
Kumpihan on parempi vehje LN 50 vai AP 50?
LN on hienomman näköinen. Miksihän tehokkaammassa mallissa SCOP tuppaa olemaan huonompi kuin vähemmän tehokkaassa?
Kuinka isoa tilaa ajattelit lämmittää tuolla
tekniikkamies
14.10.2018, 07:06
Kuinka isoa tilaa ajattelit lämmittää tuolla
Meinasin taloa, jossa on ehkä 75 neliötä, joka ei sinänsä paljon, mutta tarkoitus on laittaa sisällä ilma vaihtumaan tavallista rivakammin ja saada mahdollisuus muutella lämpötilaa. Pumppu on tarkoitus olla päälämmönlähde ja todennäköisesti talo ensi talven ylläpitolämmöllä, josta tarvittaessa nostan sitä. Lisäksi on varaava takka. Sähköpatterit on purettu pois. Aluksi on kunnostustoimenpiteitä suunnitteilla. Talossa on vesivessa ja vesi tulee talon kautta ja jonkinlainen lämmitysratkaisu on pakko tehdä. Tähän mennessä olen testaillut mikä varaavan takan vaikutus.
Hyvä puoli on, että ilman voi laittaa kiertämään kunnolla, enkä tarvi mihinkään kovin montaa erilistä huonetta.
Kylmillään olevassa rintamamiestalossa ei alakerrassa perus lämpöpumppu mahdollistanut ainakaan kylmillä olevan talon nopeaa lämmitystä, vaan lisäksi piti laittaa 9 kilowatin puhallinlämmitin. Muutenkin oma käsitys on, että perusilmalämpöpumppujen teho ei päälämmönlähdeluokkaa ainakaan kylmillä ilmoilla.
Ratkaistavanani on jonkinasteinen sisäilmaongelma ja olen tuumint, että osa ratkaisua on normaalia tehokkaampi ilmanvaihto, jolloin lämpöä tuhlaantuu.
Kuvio on sellainen, että lisäksi on pienempi saunatalo, joka on hyväkuntoinen ja uudempi. Tämä toinen talo on sellainen, jota toistaiseksi haluaisin pitää talvella jollain 10 asteen lämmöllä ja jos siitä tulee hyvä, niin on mahdollista, että siitä tulee pääasiallinen koti.
Muutenkin oma käsitys on, että perusilmalämpöpumppujen teho ei päälämmönlähdeluokkaa ainakaan kylmillä ilmoilla.
Riippuu hyvin pitkälti siitä, että kuinka esteettä ilma pääsee liikkumaan ja kuinka talon raitisilmanvaihto on hoidettu.
Mutta omalla kahden OK-talon ja kahden pumpun kokemuksella sanoisin, että vähän tapauksesta riippuen riittää.
Edellisessä kämpässä oli käytössä silloisen Ultimatemarketin inverttereistä kallein malli ja hyvin se painoi -28 pakkasilla lämmintä 80-luvun lopun hartiapankkitikkutalon kahteen kerrokseen (yhteensä 150m2), pohjaratkaisu avoin alhaalta ylös.
Kerroin oli kyllä siinä vaiheessa jo varmaan nolla, mutta kuitenkin halvempaa, kuin pistää 6kw:n sähkövastukset vesivaraajassa tulille.
Nykyinen kämppä taas on ajalta ennenkuin oli edes sähköjä koko maakunnassa. 120 neliöö yhdessä kerroksessa, pohjaratkaisu taas mallia avoin ja varmasti olisi nykyisessäkin pumpussa potku riittänyt viime talven pakkasillakin (mutta koska puu ei maksa meillä kuin tekemisen vaivan...)
Eli itse summaisin, että tänä päivänä pumpuissa kyllä riittää potku ja ne toimivat myös kovissakin pakkasissa. Eri asia sitten mitä niiden käyttöön tarvittava sähkö maksaa ja kuinka varmaa on sen saanti.
Hessu888
14.10.2018, 19:26
Ainakin itellä Mitsu kyllä toimii ihan peruslämmönlähteenä, mutta kovemmilla pakkasilla toki seinät alkaa hohkaa kylmää jolloin sähköpattereilla saa hohkaamista pois jos se häiritsee. Jos sillä ei ole väliä, niin pelkällä ilpilläkin pärjäis.
Oon sitä mieltä, että kylmillään tai ylläpitolämmöllä olevaa kämppää jos alkaa lämmittää, niin on ihan sama mikä on lämmönlähde, niin päivä siinä menee ennenkuin rakenteet alkaa olla lämpimät. Tätä tehty 2000 luvun talolla jossa sähköpattereita parin metrin välein, takka ja puukiuas.
75 neliölle mitsun 50 on aivan ylimitoitettu. Taitaa 25 olla riittävä ja 35 jo yläkanttiin.
tekniikkamies
15.10.2018, 21:49
75 neliölle mitsun 50 on aivan ylimitoitettu. Taitaa 25 olla riittävä ja 35 jo yläkanttiin.
Jos oletetaan näin, että aion laittaa ylläpitolämmön 10 astetta päälle, kahteen pieneen taloon on tällä hetkellä vain yksi yhteinen 3x25 ampeerin liittymä, esim. 25 LN pumpun kohdalla ilmoitetaan 3,2 kilowatin nimellistehoa, millä lämpötilalla se nyt olikaan. Milläs sen lämmön noston sitten tekee rivakasti?
Tosiaan toisessa kaverin torpassa kylmillään olleesta tilanteessa vastaavalla sähköliittymällä piti lämpöpumppua terästää 9 kilowatin lämmittimellä, ettei tarvi koko päivää lämmitellä.
Kerskatalostani on sähköpatteritkin otettu pois, mutta jonkinlaista varmistusta joudun lisäämään jottei putket jäädy.
Mulla on sellainen ajatus, että lämpöä pitää pystyä muuttelemaan nopeasti kuten kesämökillä.
Laita vaikka se 35 ja ohjaat etänä lämmön noston hyvissä ajoin päälle niin on lämmin kämppä jo saapuessa
tekniikkamies
17.10.2018, 11:14
Laita vaikka se 35 ja ohjaat etänä lämmön noston hyvissä ajoin päälle niin on lämmin kämppä jo saapuessa
Nyt on keskitytty LN 35 malliin. Mitä hittoa tarkoittaa kun joillain sivuilla lukee tuon pumpun perässä HERO onko se joku ominaisuus vai eri malli?
Hessu888
17.10.2018, 18:19
Nyt on keskitytty LN 35 malliin. Mitä hittoa tarkoittaa kun joillain sivuilla lukee tuon pumpun perässä HERO onko se joku ominaisuus vai eri malli?
Villi veikkaus että kyseessä on sama laite, mutta joku muu maahantuoja kuin Scanoffice on keksinyt lisätä sen HERO-päätteen siihen. Scanofficesta osaisivat varmasti kertoa mistä on kyse.
Tuolta https://mitsubishivillavarme.se/varmepump/hero-msz-ln/ kun avaa Heron manuaalit, niin aukee mun mielestä ihan samat dokumentit kuin ilman Heroa mainostavilta. Missään dokkareissa ei ole Heroa mainittu mitenkään.
tekniikkamies
17.10.2018, 19:10
Villi veikkaus että kyseessä on sama laite, mutta joku muu maahantuoja kuin Scanoffice on keksinyt lisätä sen HERO-päätteen siihen. Scanofficesta osaisivat varmasti kertoa mistä on kyse.
Tuolta https://mitsubishivillavarme.se/varmepump/hero-msz-ln/ kun avaa Heron manuaalit, niin aukee mun mielestä ihan samat dokumentit kuin ilman Heroa mainostavilta. Missään dokkareissa ei ole Heroa mainittu mitenkään.
Kyllä näiden nimet on sitten sekavia, pitää varmaan vastata pumpun myyjäl, että tarjous hyväksytty. Tietyl taval aika suurikin tarve kun mun talos ei mitään lämmitystä paitsi varaava takka ja tänään roudasin yhden irtopatterin, joska se on laitettava päälle sinne missä on vesijohtoja.
farmforest
11.12.2018, 19:39
Ostin 2 kpl Gree merkkisiä pumppuja kun sain edukkaasti. Surullisen kuuluisa Ultimatemarket myy ainakin näitä mutta ovat myös ihan k-rauta tavaraa. Onko kellään mitään hyvää sanottavaa näistä? Ei oo vielä asennettu :D
Asentelin tuossa syyskuussa itselle ilmalämpöpumpun. Joka oli sopivasti omassa tallissa seissyt vuoden ja sitä ennen varastossa varmaan 4-5v. Hinta oli ilmainen niin eihän se paska voi olla :) Ultimate on merkki, eli juurikin tuon ultimatemarketin laitteita. Se on tuollainen vähän järeämpi yksilö, mihin ulkoyksikköön tulee kiinni kolme sisäyksikköä. Paketissa oli vain kaksi sisäyksikköä. Kolmas puuttuu. Ei ole pakko kytkeä kolmea. Voi kytkeä myös vaikka yhden.
Ihme ininää se välillä pitää ja ulkoyksikkö myös. Ei nyt kuitenkaan mitään häiritsevää. Mutta heti kun alkoi nämä nolla kelit niin tuo ulkoyksikkö on vähän väliä jäässä. Varsinkin jos on niin, ettei toinen sisäyksikkö ole toiminnassa niin tuo on koko ajan jäässä. Toki se sulattelee sitä sit jossain välissä. Se ei jäädy jos kumpikin sisäyksikkö on päällä. Toisen sisäyksikön laitoin autotalliin ja toisen alakertaan. Alakerrassa ei saa enää lämmittää takkaa, koska se takka lämmittää 3-4pv sen verran, että toi sisäyksikkö ei lämmitä. Minkä myötä se ulkoyksikkö jäätyy koko ajan. Autotallin ongelmana taas on, että tuon laitoksen minimi lämpötila on 17. Siinä on myös joku kumma poissa-olo lämpötila. Sen pitäisi olla +10 astetta. Ei toimi. Samaten olen huomannut että jos tuon antaa toimia automatiikalla niin se käy vähän väliä. Helpompi on laittaa puhallin täysille niin se käy huomattavasti vähemmän aikaa. Se ei myöskään ymmärrä jos noissa sisäyksiköissä käyttää eri asetuksia. Eli toinen viilentää ja toinen vaikka vaan puhaltaa. Ei tajua. Se menee jumi tilaan, kunnes kummassakin on sama asetus tai toinen on sammutettu.
Sen on tässä huomannut, että tuon asennuksesta lähtien sähkölaskun summa on ollut vakio. Muutamien eurojen heitoilla. Eli vaikka on lämmitetty nyt tuolla laitoksella autotalli +17 asteeseen ja alakerrassa se pitää +21 niin sähkön kulutus ei ole pahemmin noussut.
Tuossa olisi myös mahdollista ajastaa sitä puhallinta. Ainut että ajastin on kyllä niin turha kuin olla vaan voi. Voin ajastaa sen käynnistymään vaikka 23 tunnin kuluttua. Ja kun se käynnistyy niin se sammuu vaikka 4 tunnin käytön jälkeen. Mut siinä se onkin. Se ei tajua enää käynnistyä uudelleen. Se jää sammuksiin ja ajastus katoaa. Voin myös ajastaa, että puhallin sammuu 5 tunnin kuluttua ja käynnistyy 7 tunnin kuluttua. Mut sitten se jää päälle. Ajastus katoaa. Sais olla joku viikko kello tai edes joku vuorokausi kellon. Ihan hyvin riittäisi autotalliin kun tuo laitos puhaltaisi sinne keskellä yötä 4-6 tuntia lämpöä ja lopun aikaa se ois sammuksissa. Sillain olin edellisenä talvena ajastanut tuollaisen sähköpuhaltajan toimimaan.
Kaitsu67
14.12.2018, 23:35
Surullisen kuuluisa Ultimatemarket myy ainakin näitä
Ai onks tää noussu tuhkasta kuin Fenix-lintu :confused: muistan vaan et se meni joku vuosi sitten konkkaan.
Mulla oli edellisessä asunnossa ko. firmasta ostettu ilppi ja itse asensin kun mukana tuli se alipainepumppukin. Eipä siinä ollut mitään vikaa, hyvin toimi sen n. kymmenen vuotta mitä itse asuin siellä ja sulatus toimi talvella OK.
Mitsubishi pörisi kymmenen vuotta. Ja tuli kaasut pihalle. Hommasin Panasonic tarjous pumpun tilalle. Siihen tarvis putket jatkaa ja tyhjiöidä. Tekeekö kukaan?
Hessu888
15.12.2018, 23:12
Asentelin tuossa syyskuussa itselle ilmalämpöpumpun. Joka oli sopivasti omassa tallissa seissyt vuoden ja sitä ennen varastossa varmaan 4-5v. Hinta oli ilmainen niin eihän se paska voi olla :) Ultimate on merkki, eli juurikin tuon ultimatemarketin laitteita. Se on tuollainen vähän järeämpi yksilö, mihin ulkoyksikköön tulee kiinni kolme sisäyksikköä. Paketissa oli vain kaksi sisäyksikköä. Kolmas puuttuu. Ei ole pakko kytkeä kolmea. Voi kytkeä myös vaikka yhden.
Ihme ininää se välillä pitää ja ulkoyksikkö myös. Ei nyt kuitenkaan mitään häiritsevää. Mutta heti kun alkoi nämä nolla kelit niin tuo ulkoyksikkö on vähän väliä jäässä. Varsinkin jos on niin, ettei toinen sisäyksikkö ole toiminnassa niin tuo on koko ajan jäässä. Toki se sulattelee sitä sit jossain välissä. Se ei jäädy jos kumpikin sisäyksikkö on päällä. Toisen sisäyksikön laitoin autotalliin ja toisen alakertaan. Alakerrassa ei saa enää lämmittää takkaa, koska se takka lämmittää 3-4pv sen verran, että toi sisäyksikkö ei lämmitä. Minkä myötä se ulkoyksikkö jäätyy koko ajan. Autotallin ongelmana taas on, että tuon laitoksen minimi lämpötila on 17. Siinä on myös joku kumma poissa-olo lämpötila. Sen pitäisi olla +10 astetta. Ei toimi. Samaten olen huomannut että jos tuon antaa toimia automatiikalla niin se käy vähän väliä. Helpompi on laittaa puhallin täysille niin se käy huomattavasti vähemmän aikaa. Se ei myöskään ymmärrä jos noissa sisäyksiköissä käyttää eri asetuksia. Eli toinen viilentää ja toinen vaikka vaan puhaltaa. Ei tajua. Se menee jumi tilaan, kunnes kummassakin on sama asetus tai toinen on sammutettu.
Sen on tässä huomannut, että tuon asennuksesta lähtien sähkölaskun summa on ollut vakio. Muutamien eurojen heitoilla. Eli vaikka on lämmitetty nyt tuolla laitoksella autotalli +17 asteeseen ja alakerrassa se pitää +21 niin sähkön kulutus ei ole pahemmin noussut.
Tuossa olisi myös mahdollista ajastaa sitä puhallinta. Ainut että ajastin on kyllä niin turha kuin olla vaan voi. Voin ajastaa sen käynnistymään vaikka 23 tunnin kuluttua. Ja kun se käynnistyy niin se sammuu vaikka 4 tunnin käytön jälkeen. Mut siinä se onkin. Se ei tajua enää käynnistyä uudelleen. Se jää sammuksiin ja ajastus katoaa. Voin myös ajastaa, että puhallin sammuu 5 tunnin kuluttua ja käynnistyy 7 tunnin kuluttua. Mut sitten se jää päälle. Ajastus katoaa. Sais olla joku viikko kello tai edes joku vuorokausi kellon. Ihan hyvin riittäisi autotalliin kun tuo laitos puhaltaisi sinne keskellä yötä 4-6 tuntia lämpöä ja lopun aikaa se ois sammuksissa. Sillain olin edellisenä talvena ajastanut tuollaisen sähköpuhaltajan toimimaan.
Eikös se ole kaikissa useamman sisäyksikön ja yhden ulkoyksikön ilpeissä merkistä riippumatta sama ongelma, eli kumpikin sisäyksikkö pitää olla samoilla asetuksilla ja sen takia niitä ei suositella. Itellä ollu autotallissa 100€ hintaan käytettynä ehkä noin 7v sitten ostettu Ultimate. Kerran täytätin välissä lisää aineita. Se jääty kans alussa kunnes porasin pohjapellin reikäjuustoks ja pujotin pohjalle pari metriä sulanapitokaapelia. Mulla alin asetus on 17 ja sillä talli aina pari astetta alempi. Joskus muistan kuulleeni että Ultimaten lämpöanturia vois virittää/siirtää toiseen paikkaan jotta voi huijata ylläpitämään esim. 10 astetta.
Jos laatua ilpiltä kaipaat, niin ilmainen ilppi ei sitä tarjoa, ainakaan Ultimaattumi.
Eikös se ole kaikissa useamman sisäyksikön ja yhden ulkoyksikön ilpeissä merkistä riippumatta sama ongelma, eli kumpikin sisäyksikkö pitää olla samoilla asetuksilla ja sen takia niitä ei suositella. Idea olikin, että siirretään tuo autotallissa oleva sisäyksikkö keskikerrokseen. Silloin ylä ja alakerrassa voi pitää saman asetuksen kummassakin laitteessa. Autotallia varten voi sitten katsella jonkun oman laitteen. Ei siellä mun mielestä 17 astetta tarvi olla. Joku 10-12 astetta ois paljon parempi. Toisaalta nyt kun siellä on 17 astetta niin siellä on ihan mukava touhuta kaikenlaista. Voi t-paita päällä rakennella.
tekniikkamies
19.12.2018, 17:06
Jouduin oottaa jonkin aikaa, että sain Mitsubishi LN35:sen. Vaikuttaisi, että se teki talosta asumiskelpoisen ja laitoin kolme pikkupatteria joko kokonaan pois tai termostaatin niin, et lähtee päälle vain jos lämpö vaikka pumpun vikaantumisen takia lähtee tippumaan.
Minun kertomaan lämmön nopean noston ideaan näitä pitäisi olla varmaan kaksi, mutta voi olla hyvä jatkuvaan lämmitykseen.
Ensimmäisiä huomioita on, että ulkoyksikkö oli aika vakuuttava metallikuorinen, sisäyksikkö on muovihässäkkä ja siitä kuuluu välillä jääkaappia tai kahvinkeittoa muistuttavia ääniä. Ulkoyksiköstä ainakin tänään lähti sulatusvaiheessa lumet ja muut jäätyneet aika äkkiä pois. Pumppu tuli riittävälle etäisyydelle taloon niin ei jäät muodosta ongelmaa.
Nelosnopeudella puhallusääni voi jotain häiritäkin. Ulkoyksikön ääni näin uutena on hyvä.
Hessu888
20.12.2018, 21:57
Jouduin oottaa jonkin aikaa, että sain Mitsubishi LN35:sen. Vaikuttaisi, että se teki talosta asumiskelpoisen ja laitoin kolme pikkupatteria joko kokonaan pois tai termostaatin niin, et lähtee päälle vain jos lämpö vaikka pumpun vikaantumisen takia lähtee tippumaan.
Minun kertomaan lämmön nopean noston ideaan näitä pitäisi olla varmaan kaksi, mutta voi olla hyvä jatkuvaan lämmitykseen.
Ensimmäisiä huomioita on, että ulkoyksikkö oli aika vakuuttava metallikuorinen, sisäyksikkö on muovihässäkkä ja siitä kuuluu välillä jääkaappia tai kahvinkeittoa muistuttavia ääniä. Ulkoyksiköstä ainakin tänään lähti sulatusvaiheessa lumet ja muut jäätyneet aika äkkiä pois. Pumppu tuli riittävälle etäisyydelle taloon niin ei jäät muodosta ongelmaa.
Nelosnopeudella puhallusääni voi jotain häiritäkin. Ulkoyksikön ääni näin uutena on hyvä.
Jostain syystä vanhat mitsun sisäyksiköt hiljasempia kuin uudet.
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=5645&pictureid=218024
Onko kellään Panasonic cs-cz9ske lämpöpumppua? Ja haluis tarkastaa sisäyksiköstä yhden liitin jutun? Mulla uus pumppu, mutta se ei pelaa, ja sisäyksikössä 2 liitin tyhjä...
Ei oo tullu sähköpuolta opiskeltua mutta mielestäni tuossa on yks vaihe liikaa kytkettynä siis 2vaihetta nolla ja suojamaa vai mistä tuo musta johto tulee?
Tää on sisä ja ulkoyksikön välinen kaapeli. Ruskea-vaihe, musta-nolla, sininen-ohjaus, kevi-suojamaa.
tekniikkamies
22.12.2018, 23:06
Seuraavaksi aion opiskella kuinka kuljettaa lämpöä talossa. Nyt on kellarissa yksi patteri päällä, niin mielellään sinnekin lämpöä laittaisin, pitää hommata vissiin jonkinmoinen kanavapuhallin.
Omana ideanani lämpöpumpun yläpuolella oli korvausilman tuloventtiili ja otin siitä ylimääräiset ilmantuloa ahdistavat esteet pois. Tässä vaiheessa näyttää hyvältä ottaa korvausilma niin, että se valuu samantien lämpöpumppuun.
Jos mulla on nyt yksi LN 35:nen, niin tosimiesluokan meininkiä saisi ehkä kolmella jos tarkoitus on lämmittää muitakin tiloja. Ne kun saisi vielä pelaamaan aurinkosähköllä.
Killer-Wo
23.12.2018, 09:27
Syksyllä laitettiin mökille kaksi mitsua pöhisemään. Kellarissa LN25 ja keskikerroksessa LN35. Pikku pakkasilla pelasi ihan ok molemmat. Siis silloin kun oli välillä pakkasta ja välillä kävi nollassa. Nyt ollut pari viikkoa pakkasia ja ihmettelin kun mökin lämpö laskee. Siis Melcloudin kautta seurattuna. Melcloud on mitsun wifi sovellus joka on sisään rakennettuna noissa koneissa. No paikan päällä syykin selvisi. LN35 on vetänyt itsensä aivan jäähän. Kone putsattu ja sulateltu. Sama ongelma jatkuu. Harmi homma kun ulkona tällä hetkellä -28c ja pakkasta jatkuu vielä huomiseen.
Asentaja epäili että kylmäainetta päässyt karkuun tai ohjelma vika sulatuksessa. Kuvastakin näkee ettei ole sulatellut ollenkaan. Vasemmanpuoleinen pelaa hyvin ja silloin syntyy kondessivettä reilusti. Itse epäilen ohjelmisto vikaa koneessa, koska puhdistuksen jälkeen puhaltaa kuumaaa kunnes kenno pikku hiljaa jäätyy.
tekniikkamies
23.12.2018, 09:45
On sijaintikin eri, itsellä LN35 on tähän saakka ollut ulkoyksikön puolesta aika vähissä jäissä ja huuruissa. Liekö osuutta sillä kun laitoin lämpöpyynnin 30 asteeseen, aika hyvin sulaa, mutta voisi luulla kahvinkeiton olevan päällä sisäyksikön äänistä päätellen. Vähil lämmöillä ollut talo ja meinasin, että kun lämmitän sitä tarpeeksi, saan sisäilmat kohdilleen pienemmillä purkutöillä kun jossain kohdin purussa todennäköisesti sanomista, mutten ole vielä saanut täsmäpaikallistettua.
Laitoin vanerilevyn ulkoyksikön päälle lipalsi kun tuumin, että sinne sataisi vähemmän.
Onko kellään Panasonic cs-cz9ske lämpöpumppua? Ja haluis tarkastaa sisäyksiköstä yhden liitin jutun? Mulla uus pumppu, mutta se ei pelaa, ja sisäyksikössä 2 liitin tyhjä...
Mulla on samanlainen, ei vielä asennettu. Näyttää täsmälleen samalta.
/Anders
BJ-40/76
24.12.2018, 22:26
Tää on sisä ja ulkoyksikön välinen kaapeli. Ruskea-vaihe, musta-nolla, sininen-ohjaus, kevi-suojamaa.
Mielikuva, että vanhemmassa 9-panaanissa ihmettelin samaa asiaa:
Voisko olla 1=vaihe, 2=nolla ja 3 on singaali?
siis olisiko mahdollista että 2 (musta) ja 3 (sininen) on ristissä?
Sinullahan on varmaan kytketty se syöttökaapeli? (vanhassa harmaa, olisko 3x1mm2 ohutsäikeinen.)
Tuosta liittimestä meni kaapeli vain ulkoyksikön liittimiin.
Ota, tai pyydä sähkömiestä ottamaan mittari kauniisti käteen, ja mittaamaan tuleeko tuohon liittimeen 230V liittimien 1-2 väliin.
Tuossa vanhassa oli jotain sulake/suoja-juttuja molemmissa sähkökarvoissa, siis nollassa ja vaiheessa, kun pikkasen purin näkösälle...
BJ-40/76
24.12.2018, 23:22
Syksyllä laitettiin mökille kaksi mitsua pöhisemään. Kellarissa LN25 ja keskikerroksessa LN35. Pikku pakkasilla pelasi ihan ok molemmat. Siis silloin kun oli välillä pakkasta ja välillä kävi nollassa. Nyt ollut pari viikkoa pakkasia ja ihmettelin kun mökin lämpö laskee. Siis Melcloudin kautta seurattuna. Melcloud on mitsun wifi sovellus joka on sisään rakennettuna noissa koneissa. No paikan päällä syykin selvisi. LN35 on vetänyt itsensä aivan jäähän. Kone putsattu ja sulateltu. Sama ongelma jatkuu. Harmi homma kun ulkona tällä hetkellä -28c ja pakkasta jatkuu vielä huomiseen.
Asentaja epäili että kylmäainetta päässyt karkuun tai ohjelma vika sulatuksessa. Kuvastakin näkee ettei ole sulatellut ollenkaan. Vasemmanpuoleinen pelaa hyvin ja silloin syntyy kondessivettä reilusti. Itse epäilen ohjelmisto vikaa koneessa, koska puhdistuksen jälkeen puhaltaa kuumaaa kunnes kenno pikku hiljaa jäätyy.
Paljonko "termostaatti" on tuossa jäätyneessä pumpussa?
Jos sisälämpötila on pieni, niin AINAKIN Ultimaten pumppu on huono sulattamaan, varsinkin kovassa pakkasessa.
Ja jos kylmäainetta puuttuu yhtään, niin ongelma pahenee heti.
Taannoin Ultimate alkoi jäätymään yhtenään, niin lisättiin kylmäainetta jonkin verran, ns. ylärajalle imupaineesta mitattuna, niin jäätyminen poistui lähes täysin.
Toki nytkin talon Ultimate "jäässä" kun 20c pakkanen lauhtui, ja alkoi sataa lunta tuulen kanssa; Kerkesi tukkimaan kennon tuolla puhaltimen kierrättämällä lumella; ilmavirta ei kulje; talo kylmenee; ja kun tulee sulatuksen vuoro, niin ei kerkiä sulattaa kaikkia lunta/jäätä, kun on tarkoitettu huurteen sulatukseen, niin jäätä jää..... ja seuraavassa lämmityssyklissä kenno entistä enemmän tukossa, ja sulattaminen onnistuu yhä huonommin.....
Nytkin työntää "kuumaa" mutta niin vähän, ettei pysähdy ollenkaan. (oltiin pari yötä reissussa)
-> Makkarista kattolämmitys päälle, ja tupakeittiöön n. 1 kw lämmmitystehoa.
-> Huomenna pitää alkaa sulattamaan, tavalla taikka toisella. (jos pakkasta, niin ulkoyksikkö kertakäyttöpeitteen sisään n. 1kw sisätilanlämppärin kanssa)
Jos plussaa/nollassa, niin taloon sähkölämppäreitä 4-8kw, ja sitten kun n.26 astetta lämmintä, niin "tilataan" ilmalämpöpumpulta jäähdytystä 16c asti:rolleyes:
(Jos ulkoilman lämpötila on edes asteen murto-osa plussalla, niin kenno sulaa aika äkkiä, siis vesi ei tipu, vaan lirisee.... toki kennon imupuolen jäät "kuoreksi")
Killer-Wo
25.12.2018, 11:31
LN25 koneessa joka on kellarissa on pyynti 16C. Kellarissa hatarat ovet ja kun oli pakkasta -29c niin kellarin lämpö laski 7C silti kenno pysyi kohtuu sulana. LN35 koneessa pyynti ollut kokoajan 24C, silti kenno jäätyy. Toki kun tulee pakkasta reilusti niin LN35 ei jaksa pitää sisälämpöä jonka seurauksena sisälämpö lähtee laskemaan. Voi hyvinkin olla että järjestelmässä on kylmäaine vajausta.
tekniikkamies
25.12.2018, 13:25
Vielä en ole päässyt omatoimisesti sulattamaan, mutta onko toimiva tapa sulattaa pistää kevytpeite päälle ja jäähdytys käyntiin?
BJ-40/76
26.12.2018, 01:28
Vielä en ole päässyt omatoimisesti sulattamaan, mutta onko toimiva tapa sulattaa pistää kevytpeite päälle ja jäähdytys käyntiin?
Kyllä tuo "kapalointi" toimii/onnistuu, mutta tuo ulkoyksikon puhallin aika tehokas...
Minä olen sulattanut nuo jäätyneet ulkoyksiköt siten, että kevytpeitteellä, esim. 4x6m ulkoyksikkö kääritään auton sisätilan lämmittimen kanssa sulattamaan ulkoyksiköä, ja silloin ILP on sammutettu.
Minä olen tehnyt tuon "muutaman-" kerran,,,,
Vielä en ole päässyt omatoimisesti sulattamaan, mutta onko toimiva tapa sulattaa pistää kevytpeite päälle ja jäähdytys käyntiin?
Kyllä tuo "kapalointi" toimii/onnistuu, mutta tuo ulkoyksikon puhallin aika tehokas...
Minä olen sulattanut nuo jäätyneet ulkoyksiköt siten, että kevytpeitteellä, esim. 4x6m ulkoyksikkö kääritään auton sisätilan lämmittimen kanssa sulattamaan ulkoyksiköä, ja silloin ILP on sammutettu.
Minä olen tehnyt tuon "muutaman-" kerran,,,,
Sama systeemi minullakin on käytössä, eli peittoa päälle ja lämmitin puhaltamaan etusäleiköstä sisään. Tein vaneerista etusäleikön kokoisen kopan, jossa on 1kW lämpöpuhallin sisällä. Nostan kopan ulkoyksikön säleikön eteen ja peitän muuten ulkoyksikön kaksinkertaisella kevytpeitteellä tai aluskatteella. Koppa estää lämmön karkaamisen etupuolelta ja kierrättää lämmitettyä ilmaa puhaltimen kautta takaisin ulkoyksikön sisään. Näin sulaa jäät aika nopeasti myös ulkoyksikön sisäpuolelta. Sinne tahtoo kertyä jäätä ylänurkkiin. Kerran-kaksi talvessa on yleensä tarvinnut tehdä tämä sulatushomma.
Tuo yllä kuvattu sulatussysteemi lienee se paras vaihtoehto. Joskus aikanaan koitin sulattaa ulkoyksikköä kuumalla vedellä mutta se oli aika huono tapa. Veden saanti ulkoyksikön sisään oli hankalaa ja vaikka vesi oli kiehuvana hellalta otettua, ei se meinannut sulattaa jäätä lainkaan. Jos saisi vesiletkulla yksikön sisään hanakuumaa vettä niin se varmaan toimisi paremmin.
Mä sulattelen tommosella höyrypesurilla https://m.motonet.fi/fi/tuote/383155/Hoyrypesuri-1500W-12l
Ei kestä kauaa ja hyvin voi käynnissäolevaa pumppua sulattaa. Ja tolla sulattelee myös vesiputket ym. Siihen saa hyvin kiinni muoviputken. Ja voihan sillä vaikka siivotakin...
tekniikkamies
26.12.2018, 12:05
Ulkoyksikön läpi menevä ilmamäärä on aika suuri.
Itsestä on vaikuttanut melko körkevältä, että sisäyksikön päällä on reikä josta tulee korvausilmaa, jonka sisäyksikkö lämmittää samantien. Ajattelin kehittää tätä edelleen ja laittaa keväällä jonkinmoista suodatinta korvausilmantuloon.
Olen pohtinut miten poistoilman lämpöä voisi hyödyntää. Yksi varteenotettavista on puhaltaa se puolilämpimään huoltotilaan, joka voisi olla vaikka pressutalli. Keksin myös, että suodatinkankaasta saisi katettuun terassiin seinää ja kun osa terassista on purettu ja katto on päällä, siinä on pieni huoltotila ja ilmanvaihtoreikä sopivassa paikassa, josta lämmintä poistoilmaa saisi. Suodatinkangas ei kuitenkaan käynyt koska se palaa liian helposti. Kun keksin sopivan seinämämateriaalin, siirtynen toteutukseen. Voi vaikka kuivata pyykkyjä siellä.
Mieleen tulee myös miten vaikuttaa jos poistoilman puhaltaakin lämpöpumpun ulkoyksikköön? Vaikka juuri siihen, mihin jää kertyy, kuitenkin niin, että ilma menee kenno läpi? Ei olis mikään vaikea rakentaa kun mulla ulkoyksikkö kaukana seinästä, että sen takapuolella voi hyvin liikkua.
BJ-40/76
27.12.2018, 01:43
Tuo yllä kuvattu sulatussysteemi lienee se paras vaihtoehto. Joskus aikanaan koitin sulattaa ulkoyksikköä kuumalla vedellä mutta se oli aika huono tapa. Veden saanti ulkoyksikön sisään oli hankalaa ja vaikka vesi oli kiehuvana hellalta otettua, ei se meinannut sulattaa jäätä lainkaan. Jos saisi vesiletkulla yksikön sisään hanakuumaa vettä niin se varmaan toimisi paremmin.
Mä sulattelen tommosella höyrypesurilla https://m.motonet.fi/fi/tuote/383155/Hoyrypesuri-1500W-12l
Ei kestä kauaa ja hyvin voi käynnissäolevaa pumppua sulattaa. Ja tolla sulattelee myös vesiputket ym. Siihen saa hyvin kiinni muoviputken. Ja voihan sillä vaikka siivotakin...
Ei tuo minun Kertakäyttö pressu+ auton sisätilan lämmitinkään ole täysin turvallinen, pitää muistaa katkaista sähköt, kun lähestyy pumppua...
Ja tuolla pumpussa on sähköosia monessa muodossa, yhteistä niille on se, ettei ne tykkää vedestä.
Ja tuo kuuma vesihöyry on kaikkein vaarallisinta, sillä se kondensoituu kylmempiin osiin....
-> toki, jos Sulattaja/Asukas Kuolee Sähköiskuun, niin ei tuo ilmalämpöpumpun jäätyminen/rikkoontuminen Tunnu enää kovinkaan suurelta ongelmalta....
Oikeasti; kannattaa miettiä mitä tekee... varsinkin sähköjuttujen kanssa, missä ei ole "palaa-"painiketta....
https://megaflis.no/media/files/20837/Servicemanual_Panasonic__CZ9_1_.pdf
Tuossa kytkentä kaava sivulla19
tekniikkamies
18.01.2019, 23:32
Mitenhän on asia jos haluaa lämpöpumpun makuuhuoneeseen tai ettei erilistä makuuhuonetta ole, onkohan jonkun muun pumpun sisäyksikön kuin Mitsubishi LN35:sen ääni huomattavasti pienempi?
Lämpöähän LN35:sesta on tullut ihan kivasti. Vaikutuksesta sähkönkulutukseen on vähän vaikea sanoa kun saunamökki ahmii sähköä ja ennen lämpöpumppua tuli talossa pidettyä aika pientä lämpöä.
Nyt tulee nukuttua saunamökissä ja kiinnostaa onko jollakulla positiivisia kokemuksia lämpöpumpusta jos nukkuu sen lähellä? Mielestäni LN35 ei ehkä ihan optimia siihen.
Asentelin tuossa syyskuussa itselle ilmalämpöpumpun. Joka oli sopivasti omassa tallissa seissyt vuoden ja sitä ennen varastossa varmaan 4-5v. Hinta oli ilmainen niin eihän se paska voi olla :) Ultimate on merkki, eli juurikin tuon ultimatemarketin laitteita. Se on tuollainen vähän järeämpi yksilö, mihin ulkoyksikköön tulee kiinni kolme sisäyksikköä. Paketissa oli vain kaksi sisäyksikköä. Kolmas puuttuu. Ei ole pakko kytkeä kolmea. Voi kytkeä myös vaikka yhden.
Ihme ininää se välillä pitää ja ulkoyksikkö myös. Ei nyt kuitenkaan mitään häiritsevää. Mutta heti kun alkoi nämä nolla kelit niin tuo ulkoyksikkö on vähän väliä jäässä. Varsinkin jos on niin, ettei toinen sisäyksikkö ole toiminnassa niin tuo on koko ajan jäässä. Toki se sulattelee sitä sit jossain välissä. Se ei jäädy jos kumpikin sisäyksikkö on päällä. Toisen sisäyksikön laitoin autotalliin ja toisen alakertaan. Alakerrassa ei saa enää lämmittää takkaa, koska se takka lämmittää 3-4pv sen verran, että toi sisäyksikkö ei lämmitä. Minkä myötä se ulkoyksikkö jäätyy koko ajan. Autotallin ongelmana taas on, että tuon laitoksen minimi lämpötila on 17. Siinä on myös joku kumma poissa-olo lämpötila. Sen pitäisi olla +10 astetta. Ei toimi. Samaten olen huomannut että jos tuon antaa toimia automatiikalla niin se käy vähän väliä. Helpompi on laittaa puhallin täysille niin se käy huomattavasti vähemmän aikaa. Se ei myöskään ymmärrä jos noissa sisäyksiköissä käyttää eri asetuksia. Eli toinen viilentää ja toinen vaikka vaan puhaltaa. Ei tajua. Se menee jumi tilaan, kunnes kummassakin on sama asetus tai toinen on sammutettu. Tätä laitosta kävi viikko sitten katsomassa eräs kaveri mikä on ollut ilmeisesti jotenkin mukana tuossa Ultimaten pumppujen maahantuonnissa. Sanoi itsekin, että ne on ihan paskoja laitoksia. Ei tullut yllätyksenä. Sillä oli pari kikkaa. Jotain se sääteli ja lisäili aineita. Mutta nyt tuo laitos ei mene enää jäähän. Aikaisemmin siihen saattoi tosiaan senttien paksuinen jääkerros tulla ympärille, jota piti sitten sulatella. Eikä se laitos itse tietenkään osannut sitä edes sulattaa. Se sulatti sen jään niin, että se ei ollut laitteessa kiinni ja sit piti rikkoa se jää ja ottaa palaset pois siitä pinnalta. No tälläistä ei jokatapauksessa enää tarvi tehdä. Viime vuoteen verrattuna sähkölasku on sähkön osalta 50€/kk halvempaa. Siihen siirto päälle. Jos sama meno jatkuu niin ens kuussa sähkölasku on mukavat 100e pienempi kuin vuosi sitten samaan aikaan. Erona on vielä se, että nyt tallissa on kokoajan mukavat +17, kun vuosi sitten siellä pidettiin n.10-12 astetta.
Yksi haitta tuossa lämpimässä tallissa on. Broidi tunki Volvonsa sinne ja alkoi rakenteleen sitä.. On kuulemma hyvä tehdä hommia lämpimässä tallissa kun ei tarvi kylmässä tehdä hommia.
tekniikkamies
21.01.2019, 22:15
Osaatteko sanoa viisaita sanoja miten pelittää kovil pakkasil, näin -25 asteessa en ole huomannut mitään ihmeellistä LN35:sessa ja pyynti 19? Tuntuu, että sulatus menee jotenkin pidemmän kaavan mukaan, en ole kunnolla päässyt näkemään mitä tapahtuu ja ei huvita seisoskella ulkoyksikön vieressä katsomassa.
Nyt testaan onko automaattinen puhallusnopeus fiksumpi kuin manuaalinen.
kristian
21.01.2019, 22:56
Osaatteko sanoa viisaita sanoja miten pelittää kovil pakkasil, näin -25 asteessa en ole huomannut mitään ihmeellistä LN35:sessa ja pyynti 19? Tuntuu, että sulatus menee jotenkin pidemmän kaavan mukaan, en ole kunnolla päässyt näkemään mitä tapahtuu ja ei huvita seisoskella ulkoyksikön vieressä katsomassa.
Nyt testaan onko automaattinen puhallusnopeus fiksumpi kuin manuaalinen.
minä laittaisin puhallinnopeuden täysille tai ainakin niin kovalle kuin kärsii jos äänestä on haittaa.tällöin hyöty olis paras.
Nyt testaan onko automaattinen puhallusnopeus fiksumpi kuin manuaalinen.
Lämpötilaero lattian ja katon välillä ainakin kasvaa. Automaatilla sisäyksikkö vähentää puhallusta, kun pyydetty lämpötila alkaa lähestyä. Enemmän puhallusta, niin ilma sekoittuu paremmin, toki ääntä ja lentopölyä on silloin enemmän.
tekniikkamies
23.01.2019, 09:57
Lämpötilaero lattian ja katon välillä ainakin kasvaa. Automaatilla sisäyksikkö vähentää puhallusta, kun pyydetty lämpötila alkaa lähestyä. Enemmän puhallusta, niin ilma sekoittuu paremmin, toki ääntä ja lentopölyä on silloin enemmän.
Mulla yksi mittari on se miten lämmin on kolmen oviaukon takana olevassa vessassa. Jos siellä 15 astetta, kehtaan ottaa Glorian-koti lehdestä toimittajat ja kuvaajat vastaan...
Talossa sisäilmaongelmaa ja tuliko se nyt vähän kaupan päälle, vai sainko peräti hinnan alennusta kun otin moisen vastaan. Haaste lähinnä haju, jota on vaikea paikallistaa, mutta tähän mennessä pidän pääsyynä puruja tai lasivilloja ja meinasin aluksi ottaa puruja laajasti pois, mutta vastaan tulleet purut on ollut liian hyviä. Siksi tuumin, että ensin lämmitän talven, kehittelen tekniikkamies special ilmanvaihdon ja jos oikeasti löydän jotain, jossa sanomista, puran todellisen vian.
Vertailumielessä aikaisemmin käyttämäni mahtava terminaali eli käytöstä poistettu viljankuivaamo on sortumisessa niin pitkällä, että nykyinen taso on luxusta aikaisempaan verrattuna kun on kuitenkin hyvä saunamökki.
Palatakseni puhalluksen nopeuteen, vaikka nopeampi nopeus tasaa lämpötilaeroja paremmin, olohuoneessa voi olla mukavampaa jos ei täysi puhallus. Olisi kiinnostava tietää miten asia lämpökertoimen kannalta.
Kovempi puhallus parempi. Ei tarvi puhaltaa niin kuumaa ilmaa. Oma ln25 kärsii sulatuslogiikan ongelmista. Siirtyy pikkuhiljaa aina 40minuutin sulatusväliin vaikka kenno on puhdas. Mitä kovempi pakkanen niin sitä herkemmin. Soitin jo huoltomiehelle joka aikoi selvittää asiaa, mutta ei ole vielä soittanut takaisin.
tekniikkamies
23.01.2019, 19:12
Kovempi puhallus parempi. Ei tarvi puhaltaa niin kuumaa ilmaa. Oma ln25 kärsii sulatuslogiikan ongelmista. Siirtyy pikkuhiljaa aina 40minuutin sulatusväliin vaikka kenno on puhdas. Mitä kovempi pakkanen niin sitä herkemmin. Soitin jo huoltomiehelle joka aikoi selvittää asiaa, mutta ei ole vielä soittanut takaisin.
Mullakaan sulatus ei ole kovin harvoin, mutta kenno on huuruinen kun tämä tapahtuu. Ei kai pumppusi pääse liian helpolla jos ulkoyksikköön ei tuu kunnon huurut?
Ei pääse liian helpolla. Siitä on otettu maksimit nyt näillä pakkasilla. - 25 kieppeillä alkaa potku loppua ainakin nyt kun 25% ajasta käytetään sulatukseen. Tuo sulatus on ohjelmistovika josta löytyy paljon juttua Googlella.
Mitenköhän noi mitsut toimii joihin saa kaksi sisäyksikköä-
Meillä kun tulisi kahteen kerrokseen.
Ensi viikolla tulee taloon tommonen kaksiyksikköinen.
Mitsubishi Electric MXZ-2D53VAH2 +kaksikappaletta FH-25 sisäyksikköä.
Talo on vanha rintamamiestalo ja ei mua ainakaan haitaa tossa se ettei voi säätää erikseen sitä että toinen lämmittää ja toinen viilentää.
Kyllä meillä ainakin pitää kumpaakin kerrosta joko lämmittää tai viilentää.
Enkä halunnut ulos montaa ulkoyksikköä puhiseen.
Hinnoissa ei kuulemma paljoa eroa onko yksi vai kaksi ulkoyksikköä.
Kaitsu67
06.02.2019, 20:17
Talo on vanha rintamamiestalo ja ei mua ainakaan haitaa tossa se ettei voi säätää erikseen sitä että toinen lämmittää ja toinen viilentää.
Noi vois sitten laitta vastakkaisille puolille ja toisen max lämmitykselle ja toisen max viilennykselle :p saa sopivaa :D
Sähköä ei taida tosin hirveesti säästää....
tekniikkamies
06.02.2019, 20:36
Noi vois sitten laitta vastakkaisille puolille ja toisen max lämmitykselle ja toisen max viilennykselle :p saa sopivaa :D
Sähköä ei taida tosin hirveesti säästää....
Kaksi erilistä toisi mukavuutta kun ei tarvis pitää puhallusta niin kovalla ja lähellä varsinkin sulatusvaiheen huomaa selvästi kun lämmin puhallus loppuu. Varsin kylmälläkin on tähän saakka pelannut.
Kaksi erilistä toisi mukavuutta kun ei tarvis pitää puhallusta niin kovalla ja lähellä varsinkin sulatusvaiheen huomaa selvästi kun lämmin puhallus loppuu. Varsin kylmälläkin on tähän saakka pelannut.
Onhan tossa kaksiyksiköisessä kumpikin sisäyksikkö erikseen säädettävissä ihan saman lailla kuin yksiyksikköiset eli lämpötila ja puhallus ainoa ero että pitää joko lämmittää tai viilentää kummallakin.