PDA

View Full Version : Onks kukaan menossa Ahvenistolle la?


ToniH
12.09.2003, 19:28
Siellä olis taas se radalle.com -tilaisuus. Vähän mietiskelen lähtemistä mutta ei viittis välttämättä mennä ihan yksinään sinne tuuning-vempeleitten sekaan.

Toni

Corvette L98 Coupe '91 Audi A6 Quattro 2.8 V6 '95

12.09.2003, 21:37
sunnuntaina 14.9. 11.00-20.00 alastarossa noin puolituntia ajoa ja parituntia taukoa, tulossa
noin viisiryhmää,vetteclubilaisille ei maksa.
kypärät ja omat kellot mukaan...
eli 14.9.2003 muodollinen korvaus edellisestä sadekeliharjottelusta!
tervetuloa!!!!
"vain nopeille"
Terv. Ossi


Note! This message was posted anonymously!

ToniH
13.09.2003, 20:14
No, kävin pörräämässä. Olin ainoa Vette paikalla. Satapäin muita vehkeitä ja porukkaa kuin meren mutaa. Katsastuksessa tuli pikku ylläri: yksi takavalo oli irti!! Eli takavalon kiinnikkeet olivat murtuneet ja koko systeemi jäi käteen. No, irti koko höskä ja hansikaslokeroon - avot auto ajokuntoinen!

Olin pistänyt kolmijalkaa ja mustekalaa apuna käyttäen videokameran pelkääjän penkkiin kiinni.

Sitten eikun ajamaan. Meitä lähti joku 8 autoa radalle nipussa. Varmaan enemmänkin oli radalla mutta noi autot näin. Rata on minulle käytännössä uusi tuttavuus joten päätin jo alussa, että en ota riskejä vaan ajelen rauhassa.

No, käytännössä ei sitten päässyt oikein yhtään nopeeta ajamaan putkeen. Heti 2. kiekalla tuulen-nopea Type 1 Kupla (tais olla kiihd. kisan voittaja) vetäisi seinään. Lasikuitukeula romuksi. Seurauksena keltasia lippuja jne. Vissiin siellä tapahtui muutakin kun lippuja oli useamminkin. Välillä pääsi vähän ajamaankin mutta vähän väliä oli jotain rumbaa jolloin jouduimme hidastamaan ja ajamaan letkassa.

Samassa nipussa ajoi Opel Omega, Civic Type R, joku 500-srj. Bemu sekä RS-2 Audi ja joku Type-ärrän näköinen Corolla. Selkeästi porukka oli ollut ennenkin Ahvenistolla, sieltä oli lähes koko ajan joku yrittämässä ohi.

Civicillä oli kovaa yrittämistä ja pääsi vierellekin mutkissa pari kertaa siihen malliin, että päätin lopulta päästää suosiolla ohi ennen kuin kolahtaa. Kaveri oli selkeästi minua nopeampi ja pysyin alkuunsa edessä vain parempien jarrujen ansiosta. No, kiihtyvyyskin auttoi vähän <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

Sitten oli vuorossa RS-2 ja sekin oli kovaa tulossa ohi, sain pidäteltyä jonkin aikaa mutta lopulta päätin antautua myös hänelle. Kaveri katosikin sitten aika äkkiä horisonttiin.

Gorilla-kuski sitten ajeli puskurissa kiinni loppumatkan ja yritti pari kertaa ohikin kun lähdin turhan hiljaa mutkasta (ajoin koko session Drivella, olis pitänyt pudottaa 2:lle hitaissa mutkissa mutta jäi tekemättä, lähdöt mutkasta ulos välillä hitaita kun väärällä vaihteella) mutta sain mutkissa jarruteltua niin myöhään ettei ohi päässyt. Sitten ihan lopussa kuitenkin suhahti ohi kun nostin kaasun punaisen lipun alueella. Kaveri huomasi vissiin lipun vasta kun meni ohi.

Itse ohitin sen Bemarin ja jostain eteen tupsahtaneen Golfinkin. Olin aika lailla saman tasoinen kuin em. Omega. Eli pystyin lähestymään sitä aina jarrutuksissa ja olisi siitä voinut muodostua pikku kisaakin mutta kaveri jatkoi nopeaa ajoa keltaisen lipun alueella ja pääsi tavoittamattomiin.

Kierrosajat olivat aika onnettomia koska ajo oli katkonaista. Videolta katsoen emme päässeet ajamaan yhtään kiekkaa puhtaasti. Paras kiekka videolta kellottaen oli joku 1.50 mutta siinäkin oli jotain käsi ylhäällä cruisailua.

Oli ihan kivaa. Nyt täytynee ensi kesää varten katsella tuota videota jotta oppisi radan. Harmi ettei noita tilaisuuksia ole enempää Alastarossa jossa sitä uskaltaa vähän paremmin päästellä.

Ainiin, missään vaiheessa (n. 5 kiekkaa) eivät C5-jarruni osoittaneet mitään loppumisen merkkejä. Etulevyt olivat varikolle tullessa 190C joten joutui vähän työntelemään autoa edestakas jarruja jäähdytellessä. Jarruihin siis enemmän kuin tyytyväinen. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

Toni

Corvette L98 Coupe '91 Audi A6 Quattro 2.8 V6 '95

Edited by - ToniH on 14/09/2003 10:01:52

Edited by - ToniH on 14/09/2003 10:02:34