PDA

View Full Version : Svedu-pappar har det, men vi har inte?


04.09.2003, 15:45
Hejsan alla Vette-Gubbar,

Eksyin katselemaan seuraavaa sivua: http://www.moldestuket.com/ccn03.htm - katsokaa tekin. Ruotsissa on aika paljon upeannäköisiä C4:a. Miksi meillä ei ole tommosia hienoja spoilerisokeroituja nameja? On siel C5:iakin, mut ne nyt näyttää aina samalta. Omaan itsekin Corvetten, mutta kaipaisin juuri tuon tyylistä piristystä. Keltainen ja punainen Vette sivuilla ovat täydellisiä!

Tavallisen 1991-96 Vetten takana ajaessa näkee suoraan kaikki mufflerit etc. vempeleet - aivan kuin kurkkisi leidin hameen alle!

Svante-Rudolf

Note! This message was posted anonymously!

vonsaku
05.09.2003, 13:28
http://www.moldestuket.com/ccn8.jpg
http://www.moldestuket.com/ccn9.jpg
Jep jep voiks tohon nyt enää sanoo mitään...

http://www.riceracing.net/graf/top.gif

05.09.2003, 13:49
Ok, osa toteutuksista o omaperäisiä, mut kattokaa niitä C4:ia. Ennenku joku viisastelee lisää: ne on norjalaisia, ei ruottalaisia. Joka tapaukses, vastaavia ylivetoja ei oo suomes, ei edes yritystä, mikä on masentavaa. Harmaata massaa, kaikki me.

Svante-Rudolf

Note! This message was posted anonymously!

KTM
05.09.2003, 13:55
Aivan tuo ruskea STW Vette on muistaakseni "Greenwood Corvette Hatchback" ja nuo korisarjoilla muutetut punainen ja keltainen C4 näyttävät olevan nekin Greenwoodin kittejä. Seuraava suuri kysymys onkin, että vaikuttavatko nämä C4:t yhtä korneilta parinkymmenen vuoden kuluttua? Hatchbakin kulta-aika oli n.20-v sitten. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

05.09.2003, 14:18
Mullapa on pikkuautona metallinsininen matcboxin C3 -Corvette Farmari sivuputkilla

Tomppa

Note! This message was posted anonymously!

05.09.2003, 14:20
Greenwoodin ground effectien vertaaminen täydellisiin korimuunnoksiin lienee kuitenkin hieman lioittelevaa, mutta osittain myös totta. C-4R:n ja Motorsportin malliset sarjat taitavat olla parhaimmat tarjolla olevista kevyistä upgrade-toimenpiteistä, joskin C-4R on aivan uusi ja täten modernein/pyöreämuotoisin. Uskon kuitenkin, että tavallinen Vette lukeutuu jo nyt Suomessa ns. klassikkoihin ja exotics, mutta yksilöity ja tyylikkäällä maulla viimeistelty on nautiskelijoille, joille tavallinen Vette ei enää riitä. Itse alan pikku hiljaa lukeutua jälkimmäisiin.

Note! This message was posted anonymously!

05.09.2003, 14:29
Mikä sitten on hyvällä maulla tehty on hyvä kysymys. netissä näkee hirveitä virityksiä kaikista vuosimalleista.

Joku kiva marjapuurometallihohoväri pintaan, pinnavanteet, kaikki spoilerit, valkoinen parittajakarvasisustus ja puupanelit kojelautaan.

Siinä helppo resepti riisua Vette urheiluatoimagosta


Tomppa

Note! This message was posted anonymously!

Riku
05.09.2003, 15:08
quote:Aivan tuo ruskea STW Vette on muistaakseni "Greenwood Corvette Hatchback" ja nuo korisarjoilla muutetut punainen ja keltainen C4 näyttävät olevan nekin Greenwoodin kittejä.

Tähän ruskeaan on vain vielä lisätty Monza / Vega keula... Tuohon C4:n tuning keskusteluihin en ole pahemmin ottanut osaa, mutta sanotaan nyt se että itse en ole vielä todella hyvää korisarjaa nähnyt... Mieluummin alkuperäinen, tai lähes alkuperäinen. Hyviä pieniä muutoksia kyllä olen sen sijaan nähnyt. Makuasia sanoi koirakin... Turha niistä on kiistellä...

---------------------------
http://www.finnshark.com

MIC4-90
05.09.2003, 15:23
Eikös tuon tyyppistä C3:sta tehty muutama kappale ihan oikeasti?

Kyllä minusta kun noita uvia katsoo niin Vetet alakvat näyttää joltain hikiseltä Nissanilta tai muulta wannabe-urheiluautolta.

Olen samaa mieltä Tompan kanssa, että veten saa helposti pilalle jos ei käytä järkeä.
Eikös vette ole urheilu auto ja ei sitä tarvitse uusiksi spoilereilla tehdä kun taas Euro-autot parannellaan siksi kun näyttävät tylsiltä eivät ole kovin urheilullisia ilman niitä levikkeitä.
Että silleen en lähde jatkamaan enää tätä kerran keskusteltua aihetta kun mielipiteet menevät vain solmuun=)

T:Mika


-The Heartbeat of my Corvette is winning-

OverlapIntegral
05.09.2003, 17:08
Tervehdys Kaikille olen uusi täällä!

Mielipiteet näyttävät todella jakautuvan kahtia, mikä värittää osittainkin tärkeää keskustelua. Nimittäin, minäkin omistan C4-Vetten, ja olen etsinyt korisarjaa autooni sitä vielä löytämättä. Olen vähän miettynyt sitä, onko korisarja kohtalokas Vetten jälleenmyynnille. Tätä on pakko miettiä. Vette on todella urheiluauto, mutta sen ulkonäön muuttaminen agressiivisemmaksi on ihan ymmärrettävää. Jos katsotte amerikkalaisia ja saksalaisia hintoja, kyllä Greenwoodin korisarjoilla varustetut Vettet ovat kalliimpia kuin orginaalit, puhumattakaan Greenwood/Guldstrand/Geiger-korisista. Kyllä König-mersutkin on paljon kalliimpia kuin orginaalit. Korotetut konepellit ja neliöspoilerit edessä eivät tietystikään paranna myytävyyttä vaan yrjöreaktiota. Ymmärtääkseni C-4R:n korisarjalla on myös aerodynaamista arvoa - lievässä sateessa se muodostaa kaksi nähtävää suihkua takadiffuusoriesta, siis vakauttaa, ja se sulkee Vetten perän. Vaikka Enzo Ferrari korosti moottorin merkitystä, aerodynamiikka on tärkeätä ja ehkä Corvetten tärkeimpiä ominaisuuksia. Sivut ovat Corvetessa myös pieni ongelma, koska ilmaa menee suurissa nopeuksissa sieltä alle. Edessä tärkeintä on saada ilmaa moottoriin, mikä on ymmärtääkseni toteuttu aika hyvin vakiossakin. Kyllä valinta vakio ja Greenwoodin-korisarjalla varustetun auton välillä olisi vaikea. Valinta perustuisi kyllä lähinnä kuntoon. Olen nähnyt liikenteessä saksassa Greenwoodin korisarjoilla (motorsport) varustetun Vetten - oli se jollakin tavalla näyttävämpi kuin orkkis. Kyl meilläkin on Vettejä levikkeillä - eikös ookkin?

Aihe on mielenkiintoinen, mutta totuutta ei varmastikaan löydy.

avo427
05.09.2003, 20:03
tässä yksi malli corveten customoinnista keskusteluun. En ota kantaa onko lopputulos onnistunut vai ei www.proteam-corvette.com/media/ 1953harerazncorvette.html

avo427
05.09.2003, 20:05
ja uusiksi www.proteam-corvette.com/media/1953harerazncorvette.html

MIC4-90
05.09.2003, 22:45
Onhan se makuasia, mutta jälleenmyynti arvo menee kyllä ihan henkilöiden mukaan eli jos arvostaa niin kyllä se kaupaksi menee kun taas toinen jättää ostamatta vaikka kuinka halval lähtis.

Corveten aerodynamiikka on orkkiksessakin hyvä ja itseänikin huvittaisi alkaa parantelemaan sitä. Esimerkiksi en tiedä miten muut mutta itse en motarilla käytä sateella pyyhkijöitä ollenkaan kun vesi pakenee niin nopeasti. Olisi hienoa saada Corveten tuulitunnelin kuvia, miten ilma liikkuu ja missä voisi parantaa.

Itse tykkään orkkiksesta ja en laittaisi levikettä kirveelläkään, mutta sitten minusta iso ero on siinä miten kärry tehdään eli "perus" kiinnitettäviä korisarjoja en laittaisi vaikka ilmaseksi saisin.
Kuitenkin jos olisi rahaa reilusti ja osaava ammattilainen ja hyvä näkemys niin lähtisin tekemään kokonaan lasikuitu osia uudestaan. Eli saumatonta jälleenrakennusta jolloin tietenkin puhutaan ihan eri summista ja muutenkin huimasti kalliimpaa ja työläämpää.

Näistä mahdollisista itse tehdyistä lokareista tai muista lasikuitu muutoksista olisi mukava kuulla jos Suomessa yhtään niitä olisi.

-The Heartbeat of my Corvette is winning-

06.09.2003, 08:03
Corvetten aerodynamiikka on 80-luvun alusta, jolloin Chevy sovelsi tutkimuksiaan ensikertaa juuri Vetten muotoon. Tutkimus on kuitenkin mennyt eteenpäin. Jos ulkonäöllä ei olisi väliä, toimiva aerodynaaminen paketti olisi must. Suurissa nopeuksissa uudet urheilulliset sedanitkin on stabiilempia kuin Vette, esim. 5-sarjan BMW.

Useimmat kommentit ovat tulleet varmasti sellaisilta, joilla on neliömäinen 84-90 Vette johon ei ole tarjolla mitään uudempia korisarjoja. Se puna- ja kelta-Vette on 1991-1996 mallisia - ei ne sovi varhaisempiin!

Olisi todella törppöä mennä laittelemaan jotakin saumattomia levikkeitä, koska et voi ottaa niitä pois enää. Kaikissa levikkeissä kaikissa autoissa on saumat. Se edellinen esim. vanhasta Corvettesta oli kyllä hyvin tehty, mutta oli se enemmän raiskaus - eikä sitä voi edes muuttaa enää kevyesti.

Vette-ihmisten kannattaisi katsella pikkaisen enemmän euro- ja japsi-tuunareita, koska siel on paljon hyvää sovellettavaa.

Note! This message was posted anonymously!

06.09.2003, 08:10
Toi Greenwoodin Hatchback on aika hieno. On varmasti kalliimpi kuin kenenkään Vette täällä.

Note! This message was posted anonymously!

06.09.2003, 09:33
Muncie-20. Moi kirjoittauta en osaa mutta M-20 kokemuksia. Itselläni on 454cid/M-20 ja vielä on laatikko kestännyt. Välityksiä olen koittannut perässä 3.36:1-4.11:1 väliltä. M-20 sopii huomattavasti paremmin harvemman(3.36:1)perän kanssa.
Kokeilin samalla moottori/laatikko/perävälitys yhdistelmällä ja saman painoisella jenkkiautolla kiihdyttää ja 60-jalan aika oli 1.76 ja Corvetella vastaavasti 60-jalkaa 1.95. Corveten takatuenta on vakiona aika surkea kiihdyttelyyn ja sallii kumien pyöriä tyhjää, siinä on ehkä M-20 kestävyyden salaisuus. Syysterveisin Jari

Note! This message was posted anonymously!

MIC4-90
06.09.2003, 11:18
En nyt tarkoittanut suoraan noin rajua kuin tuossa vanhassa oli lähdetty tekemään, mutta kuitenkin paljon tyylikkäämpää on minusta tehdä vaikka koko keula uudestaan Custom-henkeen kuin laittaa levikkeitä. Jenkkisivuilla on nähnyt aina joskus hienoja tyylillä tehtyjä muutoksia ja äkkiä joku pieni kompromissi muutta C4:sen erikoiseksi ja ilman että menee raiskatun piikkiin.

Kuka lähtee levikkeitä edes irti ottamaan? Ja onhan se euro ja japski puolellakin nähty ettei sitä autoa hienoksi saa jos kaupan valmiin paketin ostaa. Tee sitten edes levikkeesi itse jos taitoa riittää.

Euro puolellakin on noita A3 tai Golffi tuunauksia tuhat ja yksi samanlaista että ihan sääliksi käy omistajia.

T:Mika

-The Heartbeat of my Corvette is winning-

08.09.2003, 08:25
Valmiit korisarjat 300ZX:ään, Supraan ja RX-7:aan tekevät kyseisestä urheiluautosta paljon enemmän. Samoin on asianlaita Corvetella. Org. Corvette on todella vanhentuneen ja kesyen näköinen levitetyn Supran tai SL:n rinnalla. Keskustelu jostain itsetehdyistä spoilereista, on täysin naurettava ja ajantuhlausta, kun ostaa valmiin hyvän tietää mitä saa ja auton voi paluttaa orkkis kuntoon pienin uhrauksin. MIC4-90:n Vette olis paljon kiinnostavampi, jos autoon olis panostettu muutakin kuin vain pidetty kunnossa. Vette-sivustoillanne on samoja Vettejä toinen toisen perään, kuka niitä jaksaa katsella. Onneksi sieltä erottuu muutama herkku. Vaik auto on vanhemman korinen C4, spoilerit saa siitä paljon erikosemman näköisemmän kuin vain vanhan. Tulevaisuudessa erikoisuudet erottuvat aina perusmalleista. Aion itse maalata hankittuani Corvetten sisustan eriväriseksi ja mittarit valkopohjaiseksi, ja G. Motorsportin/C-4R:n spoilerit, joilla auto on jälleen elegantti mutta raju - http://greenwoodcorvettes.com/C4sBodyKits.html
Kuten, Ecklerskin toteaa dramaattinen parannus ulkonäköön. Täällä nykyiset Vette-kuskit ovat iloisia, kun auto erottuu Ladoista. Mul ois ainakin tosi typerä olo istua jossain vanhentunees orkkis-Vettes, kun rinnal ois samanikäinen 300ZX TT levikkeil.

Note! This message was posted anonymously!

08.09.2003, 08:37
Joo. ei näistä asioista kannata ruveta kiistelemään.

Voihan jokainen hankkia itselleenkin lävistyksiä ja kultarenkaita vaikka nänneihin ja muniin jos kokee asian omakseen.

Tomppa






Note! This message was posted anonymously!

olli
08.09.2003, 09:08
alkaa oma c4 näyttää surkeelta, ehkä ensi keväänä taas paremmalta,
sama kuin tehojen kanssa, syksyllä tehoton, keväällä vähän aikaa riittävästi.

-87 vette

08.09.2003, 11:34
Älkää euro-tuning hemmot ostako vettee jos rupeette heti tekeen siitä jotain pop-niitti levikehirviötä!!! Pysykää niissä Nissaneissanne ja levittäkää ja niitatkaa niihin ihan millasia pyykkilautoja takakanteen haluutte.

Note! This message was posted anonymously!

08.09.2003, 19:37
joo pysykää nissaneissa ja levitelkää niitä.

Note! This message was posted anonymously!

jtammel
08.09.2003, 21:29
Aamen!

--------------
1988 Corvette

MIC4-90
09.09.2003, 00:15
Voin sanoa että orkkis Vetteni on aivan toisella tasolla ulkoisesti ja huomion arvolla verrattuna johonkin Nissaniin mitä kesän aikana kaverini kanssa kruisaillessa huomannut. corvette on urheiluauto ja nissan sporttinen menopeli (tehoa toki on vaika kuinka). Kaverillani on Nissan 300ZX twin turbo ja hänenkin komentti ensi näkemällä oli "..jumalauta legendaarinen corvette.."
Jokaisella autolla on ominaispiirteet ja Corvetetkin tunnistaa aina corveteksi ja tietyt asiat pysyvät samana ja siksi ei kannata laittaa pyöreiden lamppujen tilalle vaikka lexus-takalamppuja tai sinisiä parkkeja kun nissanissakin näkyi sellaset=)

T:Mika

ps. Eikös olekkin hyvä ettei tähänkään asiaan ole kuin miljoona eri mielipidettä=)

-The Heartbeat of my Corvette is winning-

09.09.2003, 07:56
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2431714799&category=6168

Katsokaapa tätä harvinaisuutta. Hirveän hinnan lisäksi kamalan näköinen

terv. Tomppa


Note! This message was posted anonymously!

KTM
09.09.2003, 08:15
Tompan Löydäs ´69 Baldwin Motion Vette...Joel Rosenin aikaansaannoksia. Erittäin nopea (Phase III) + erittäin mauton (tuotannosta meni aika paljon Saudi-Arabiaan) + alkuperäinen Motion tekele (sai myös kittinä, mutta ne Motionin tekemät on huomattavasti arvokkaampia. Rosen tutkii kortistot ja jos heidän tekemä, niin saa aitoustodistuksen joka maksaa luokkaa 5000 USD.) = Aito peli tuo huomattavan kauppahinnan.

Onhan se aikansa kuva ja hiukan irvokas, mutta määrätylle porukalle kova juttu. Isot pojat keskittyy Yenko, Nicky ja Motion tuotteisiin ja maksavat näistä huippuhintoja. Huimaa, että kotileipurin tekemänä tuo olisi lähes arvoton, mutta nyt se on harvojen herkkua.

Joku Anonyymi tuolla valitteli oloaan vanhentuneessa Vettessä istuessa levike 300ZX:n vieressä. No joo, mikä onkaan sen mukavampaa kuin mukavasti vanhentunut Vette? Se erottuu aina kaikista spoilerihäksättimistä positiivisesti.

jtammel
09.09.2003, 14:04
Itse en ole saanut kuin kehuja auton ulkomuodosta. Itse asiassa en olisi ikinä uskonut (ennen tätä threadia) että, joku voisi haukkua corveten muotoja törkeäksi. Ei tarvitse kuin mennä huoltoasemalla tankkaamaan niin kohta on joku aijä vieressä ihmettelemässä ja katselemassa ihaillen auton muotoja. Kummallista kyllä, aika moni on ihmetellyt suuresti kun olen sanonut corvetteni olevan 15v vanha (88). Luulivat nimittäin aivan tuliterä uudeksi...
Kyllähän noita spoilerihirvityksiä täällä Oulussakin liikkuu mutta ovat lähinnä Tuning autoja. Joitain todella törkeitäkin mahtuu joukkoon. Kyllä ne päät aina vaan joka kerta kääntyy kun pyyhkäsee corvetella viereen. Ja tytöthän ne vasta tykkääkin .. *smirk*
Että enpä lähtisi corvettesta edes puhumaan minkään nissanin kanssa yhtäaikaa. Corvettehan kuuluu urheiluautojen eliittiin eli samaan kastiin kun muutkin legendaariset porsche911 ja ferrari. Kysykääpä keltä tahansa että mainitsee 3 urheiluautoa niin vastaus on corvette, porsche ja ferrari.
Kylläpä se on kateellisten panettelua jotka corvettea haukkuu. Ehkä paremmin ymmärrän kuitenkin niitä kavereita joilla on jo corvette ja haluavat laittaa levikkeitä ja sen sellaisia. Nuohan on loppujen lopuksi makuasioita vaikka en itse laittaisi mitään ylimääräistä.
Moni sanoo että corveten pitää erottua massasta? Eiköhän vette ole jo kuitenkin sen verran harvinainen urheiluauto näillä leveysasteilla että herättää jo ihmetystä aivan tarpeeksi. Levikkeillä voipi olla sitä paitsi päinvastainen vaikutus jos ajattelee tavallista tallaajaa. Saattaa pitää ehkä liiankin yliampuvana.
Ja miettikäähän tätä skenaariota että jos kaveri ajaa esimerkiksi 200sx nissanilla ja haukkuu corvettea niin selvästi puheesta paistaa vitutus kun ei itse voi omistaa kyseistä kulkupeliä... Etsitään väen vängällä jotain negatiivista. Eli perisuomalaista kateutta ja sitähän riittää!


--------------
1988 Corvette

09.09.2003, 15:45
Arvoisat Keskustelijat,

Minä omistan suhteellisen uuden Vetten, ja olen kiinnostunut levikkeistä. Vettehän on itsessään jo hyvännäköinen, mutta mm. Greenwoodin (se punainen lisävaloilla spoilerissa) levikkeillä muodot alkavat olla jo yliampuvuuden rajoilla. Olen kiinnostunut juuri tästä rajasta. Hulluuden ja nerokkuuden suhteet ovat analogisia mauttomuuden ja taiteen rajaan. Kyseiset levikkeet eivät muistuta lainkaan muiden mantereiden hedelmien rönsyjä johtuen ehkä kanta-auton omatakeisuudesta.
Vaikka Corvette on täällä harvinaisuus ja hieman idealisoitukin, niin on hyvä muistaa, että ilman moottorin, jousituksen, jarrujen ja rengastuksen parannusta Vette ei oikeastaa erotu ominaisuuksillaan niistä kammotuista japanilaisista vastineista, usein päinvastoin (viittaan Road & Trackin ja Auto und Motor Sportin testeihin). Vetten rakenteet ja ulkonäkö tarjoavat mahdollisuuden saada huippuluokan urheiluauto. Nissan 300ZX ja Supra ovat Corvetten vastineita ja ominaisuuksiltaan usein parempia, mutta Vetten statusta ne ei omaa. Vetten moottori on ehkä ylivoimaisin yksinkertaisuudellaan ja tilavuuden tuomilla mahdollisuuksilla. Kompressori-päivitys, kannet, nokat ja imumuunnokset lisäävät autoon niin paljon potkua, että auto on heti samaa luokkaa kuin viritetyt Porsche turbot ja muut eksoottiset härvelit. Kun Vetteä rakentelee hiljalleen yksin, sen laatukin on aivan eri luokkaa kuin vakioautossa - Chevyn laatuhan on tunnetusti heikkoa, ei onneksi aivan Viperin tasoa. Onnittelen kaikkia kenellä on todella Vette - Teille taivas on nimittäin avoin!

Greenwoodin levikkeet kunniaan!

Note! This message was posted anonymously!

09.09.2003, 16:43
Sivistynyt äijä!

Note! This message was posted anonymously!

09.09.2003, 18:38
Et oo aatellu ruveta poliitikoks :)

Note! This message was posted anonymously!

11.09.2003, 14:30
http://www.tuning-project.com/actutuning/2002/avril/CorvetteLCD.php

katsokaa tätä!

Note! This message was posted anonymously!

11.09.2003, 14:45
Korisarjassa sama vika kuin niin monissa muissakin: näyttää jälkeenpäin laitetulta irtosarjalta. Jos laitetaan jotain sen pitää näyttää siltä kun se kuuluisi autoon, eikä siltä, että se on niitattu siihen jälkeenpäin. (tämä nyt on vaan oma mielipide josta ei kenenkään kannata pahoittaa mieltään)

Note! This message was posted anonymously!

12.09.2003, 15:15
Täm korisarja istuu saumattomasti Vetteen, mutta on aivan liian kaukana Greenwoodin räyhäkästä ulkomuodosta:
http://vanacorvette.com/page9.htm

Note! This message was posted anonymously!