PDA

View Full Version : neliveto-ongelma yhä HJ:ssa (ohi on)


Cental73
03.10.2005, 19:23
On ropleemia ton nelikon kanssa. Ei muuta kun se ettei kytkeydy napista. Tempasin lattian auki HJ-61:stä ja kokeilin napalukot auki sekä nelivedon nappia että pikkukeppiä. Ei pyörinyt kardaani. Eli alipaine ongelma kuten viisaammat ovat minua sivistäneet. Kiitos heille siitä. Nappia kun painoin niin alemmassa letkussa tuntui alipainetta tai jotain elämää. Ylemmässä ei. Eli liekö ylempi letku poikki tai sitten se kalvo on tirahtanut siellä jossain. Tai mitä lienen puristellut.

Onko joku muuten vaihtanut sitä kalvoa siellä vaihdelaatikossapäin, minkälainen homma jos niikseen tulee? joutuuko ottamaan laatikon alas, vai voiko värkätä paikoillaan. (koria nostettu 50 mm rungosta). Ja missähän se oikeestan edes sijaitsee...

Mutta toisaalta kukapa itseään kunnioittava citioffari nelikkoa tarviskaan.

"ei ollu mikään amerikan temppu"

SLCK #73

Edited by - Cental73 on 04/10/2005 13:06:41

hector
03.10.2005, 19:45
Täältä löytyy kuvia "kikottimesta" missä kalvo pdf sivuilta 115-119 tai TF5-TF9, kuten transfer (jakolaatikko). Mun mielestä se on siinä jakolaatikon oikealla puolella etukardaanin "sivulla".

http://download.birfield.com/manuals/Chassis-Body-84-90-LowRes.pdf


SLCK #68 HJ61-89

Gravehill
03.10.2005, 20:03
quote:Mun mielestä se on siinä jakolaatikon oikealla puolella etukardaanin "sivulla".
Niin munkin miälestä. Ja multa löytyy tohon soomenkieliset kuvat/purku/kokoomis ohjeet jos on tarvetta..

-1986 HJ-61-
SLCK#113

Cental73
03.10.2005, 20:36
neuvoista ei koskaa ole pulaa! eiköhän se tuosta, täytyy aamulla soitta jojotalle että löytyykö korjaussarjaa.

Toki mate ein vinlant teksti ois mahtava.

Printtasin ton birdfieldin manuskan duunissa, hitto mikä eepos. Vaikka tulostin kaksipuoleisena tuli mapillinen ameriikkaa täyteen!!



"ei ollu mikään amerikan temppu"

SLCK #73

JF
03.10.2005, 21:53
Kalvo on ihan sellainen kumiläpyskä jossa on keskellä muistaakseni niitattuna se metalivahvike joka liikuttaa vivuston kautta etukardaanin kytkentäholkkia. Voin ottaa kuvia siitä jahka käyn hallilla (minulla on yksi irtonainen palikka nurkissa pyörimässä), ellei ongelma ole tulenpalava.

Veikkaisin tosin että jos on kiire, niin tuollaisella roimanpuoleisella korinkorotuksella ei pitäisi olla mitään ongelmaa yltää irroittamaan yläpuolelta niitä kuutta ruuvia joilla se kansi on paikallaan (jonka alla kumi heti onkin). Tietysti kannattaa vähän jollain metalliharjalla tms. rapsutella pahimpia hiekka- kura- ja pikimöykkyjä pois kannen saumoista ja ympäristöstä ennen kuin avaa kalvon.

Oikeastaan vikaa voisi kannattaa vielä etsiä niistä alipainesolenoideista jotka ovat jossain rintapellissä tai lokasuojassa. Seuraa vaan alipainepumpulta haarautuvia ohuita letkuja sellaisiin pyöreisiin parittain esiintyviin tötteröihin joihin menee myös sähköjohdot.

Tuo kalvo on muuten sen verran herkkä välittämään voimaa että ihan poskilla puhaltamalla pystyy pahan paikan tullen kytkemään nelivedon päälle tai pois, jos vaan letkua löytyy.

IironSika
03.10.2005, 22:11
Joo se alipainekello tosiaan sijaitsee siinä etuvedon lähdön apparin puoleisessa kyljessä ja on nelipulttisen(?) jalan nokassa, n. 10 cm halkaisijaltaan oleva limppu. Kannattaa irroittaa koko systeemi tarkempaa tutkimusta varten. Irroitusaika n. 2 min. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Ja sen purkuun ei kyllä tarvitse kuvia eikä ohjeita. Irroitettaessa saattaa vähä lirauttaa öljyä, mutta ei paljoa. Ja irroitus ei siis vaadi muita erikoistoimenpiteitä kuin auton alle makuulle käymisen. Toimintaa voi sitten testata vaikka imemällä letkulähtöjä. <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Jos kello/kalvo paskana, niin mulla taitaa olla ylimääräinen. T: nimim. "pari" kertaa viime vuoden Ylläs trophyssä ko. osan irroittanut, purkanut ja kiinnittänyt.



Edited by - IironSika on 03/10/2005 23:12:09

Cental73
04.10.2005, 12:04
Kyllä sitä on sokeä ja pölijä. Nyt kun pulttasin panssarin irti, niin kaskummaa, molemmat alipaineletkut oli irti, hmmm...olikohan kytkinrempan yhteydessä unohtunut laitaa.... No jokatauksessa taas pelittää ja tulipahan opittua taas roppakaupalla tekniikkaa ja pneumatiikkaa. Kiitokset vinkeistä kaikille.

"ei ollu mikään amerikan temppu"

SLCK #73