PDA

View Full Version : Offivarusteen uudet sivut


KooPee
21.09.2005, 16:30
Nyt saa pistää kommenttia (eli haukkua) Offivarusteen uusista sivuista- sivujen tulevasta kehityksestä ja nykyisistä ongelmista ja puutteista saa vapaasti kommentoida- jos ujostuttaa niin sähköposti tai privaviesti kulkeutuu minulta hyvinkin nopeasti sivujen tekijälle...

kivinen
21.09.2005, 16:57
Pieniä asioita, mutta kun pilkun nusaseminen on niin kivaa hommaa:

Lemppaa leppään noi Simex ja Silverstone logot tuolta rengassivuilta ja laita takasin sitten jos/kun tuote tulee ohjelmaan.

Toinen homma on se, että ainakin rengas ja lukkosivuilla on samaa kuvaa vaikka kuin prkl:sti. Päivitä niitä jos/kun mahdollista. Joo joo, ne on samannäkösiä, tiedetään, mutta rengaskuviin vaikkapa rullamitta mukaan, leveys, nappulankorkeus jne. Ja onko ne lukot kaikki samannäkösiä?

Toiminto "klikkaa suurempi kuva" voisi ehkäpä generoida suuremman kuvan, eikä samaa pientä kuvaa uuteen ikkunaan. Tämä jos toimisi, voisi edellä mainituista rullamittakuvista olla hyötyä. Ehkäpä jopa "Mikä on renkaan todellinen leveys/korkeus?" -puhelut vähenisivät noin kolmella.

Uusi toiminto sivuille: Usein kysyttyä. Sinne yksinkertaisimmat kysymykset, kuten: Kuinka korkea on 60" Hi-Lift?<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> No joo, keksi itse mitä siellä voisi kirjottaa.

Jaa, mutta toihan tuolla oli jo periaatteessa. Hyödyllistä tietoutta.

Liikkeen aukiolo aloitussivulle, vai onko jo?

Kuumeessa tulee hyviä ideoita.

www.alanmiehet.com #1

Edited by - kivinen on 21/09/2005 18:06:01

Olppa
21.09.2005, 16:57
Kivat sivut! maltilliset värit ja selkeä käyttölogiikka. Laadukkaan simppelit. hyvähyvä.

Jostakin yrityksen esittelysivuilta voisi laittaa myös selkeämmän linkin verkkokauppaan.

Edit: nyt löysin kun otin silmän käteen ja katsoin.

Mylppy
21.09.2005, 19:04
Varokaa mitä pyydätte;) Sivuthan on ihan hyvät, ei niissä sinällään mitään vikaa, mutta kirjoitetaan nyt muutamasta yleisestä normistosta poikkeemisesta. Minä vain niin rakastan sivujen arvostelua;) Ja yhä edelleenkään en pidä itseäni ammattilaisena tai omia mielipiteitäni minään ehdottomina totuuksina.

Värit:
Näillä sivuilla on käytössä viisi eriväriä taustassa, normaalisti pyritään vähän vähempään värimäärään. Kummatkin sivupaneelit ja linkit pitäisi olla samanvärisellä taustalla varustettuja. Vähintään vasemmassa yläkulmassa olevan offivarusteen logon takana oleva valkoinen väri pois. Nämä elementit pitäisi erottaa toisistaan jollain muulla tavalla, esimerkiksi viivoilla, tai reunuksilla. Tässä tapauksessa värit ainankin omaan silmääni ovat ihan hyvät, vaikka rikotaankin perinteisen suunnittelun normeja.

Sininen Päämiehet teksti oikeassa paneelissa ei kuitenkaan värinä toimi. Linkit pitää erottaa ehdottomasti omanvärisikseen. Ei riitä että linkit ovat hakasulkeisiin merkattuja, vaikka se onkin niin hienoa joidenkin mielestä.

Sivujen muoto:
Perusajatuksena sivut on ihan mieleisessäni muodossa, eli kolme rinnakkasita paneelia ei ole huono ulkoasu. No tottakai tästäkin löytyy ruikuttamista:) Eli keskimmäisessä paneelissa pitäisi aina teksti alkaa samalta korkeudelta. Nyt kun paneelissa on jossain tapauksessa kuvia ylimmäisenä, eivätkä nämä kaikki ole samankokoisia, alkaa tekstin eri tapauksissa eri korkeudelta. Tekstin aloituskohta ei saa pomppia.

Tekstin kuuluisi perinteisessä suunnittelussa alkaa samalta korkeudelta kuin valikon ylimäinen vaihtoehto. Tämän takia yleensä sivuilla on yläpalkki, jossa on valikko, jotain yrityksen logoja tai vastaavaa. Samalla erillinen yläpalkki hahmottaa/sitoo sivua, eli antaa sivun leveyden katsojalle ja siirtää katseen oikeaan korkeuteen.

Valikko:
Valikko on tasattu oikeaan laitaan, joka aiheuttaa käyttäjälle ongelmia hahmotuksessa. Itselläni ainankin kesti liianpitkään, tajuta että ei lihavoidulla olevat tekstit ovat alavalikoita. Kun valikkon kohteet olisivat vasemmalle normaalisti tasattuna ja alavalikon kohdat olisivat sisennetty hivenen niin vaikutelma olisi huomattavasti rauhallisempi ja selkeämpi.

Pieniä yksittäisiä asioita:
Yleensä vasemmassa yläkulmassa oleva yrityksen logo vie aina yrityksen etusivulle, kun sitä klikataan.

Sisällönhallintasivujen kirjautumispaikka on ihan turhaan näkyvissä. Siitä ei ole kenellekään normaalille käyttäjälle mitään hyötyä. Eli sellainen piiloon, vaikka omaan dokumenttiinsa.

Sivustojen osoite http://www.metropoli.fi/offivaruste/ antaa kuvan että nääkin sivut on vain jossakin kotisivutilassa. Osoiteena pitää olla www.offivaruste.com koko sivustolla. Vähän liian räikeä mainos julkaisujärjestelmän tuottajasta:)

Muutamia kuvia olisi voinnut toisella tavalla pakata. Jpg ei sovellu logojen pakkaamiseen, vaan tulisi pyrkiä käyttämään png tai gif muotoja. Vaikka jpg muodossa kuvat menisivät pienempään, mutta pakkauksessa logojen värireunojen tarkkuudet kärsivät. Tästä esimerkkinä vaikka vasemman yläkulman offivaruste logo, logosta myös vähintään alhaalla oleva valkoinen teksti pois. Liikaa asiaa, liian pienessä tilassa.

Mistä verkkokauppaan? Jokaiselle sivulle linkki verkkokaupan puolelle, näkyvästi.

Selaimessa osoitteen eteentuleva kuva, mikäköhän se sitten virallisesti onkaan? Onko kirjekuori nyt kuitenkaan kovin kuvaava sivuille?

Lopuksi:
En jaksa nyt enää ruveta haukkumaan tuota osCommerce verkkokauppa systeemiä, sen olen tehnyt jo niin monesti ennenkin eri yhteyksissä;) kyseinen asiakin vain johtuu siitä ettei kyseinen kauppapaikka ole mikään maailman paras, mitä nyt sillä on yksi hyvä kilpailuvaltti, ilmaisuus. Ja kyllä, ei ole olemassakaan minusta yhtään toimivaa nettisivua, ei edes ne mitä olen itsetehnyt. Kaikissa sivuissa on aina vikoja.

tmx50
21.09.2005, 19:27
Grafiikkapuolesta mulla ei ole mitään annettavaa... ihan kivat on.

Mielestäni sivujen ja verkkokaupan erottaminen toisistaan on ei vain tarpeetonta vain myös väärin. Koko sivustojen pitää tukea ostokoria ja siihen pitää voida lisätä kaikissa tilanteissa tavaraa. Eli itse laittaisin verkkokaupan osaksi webbisivujen navigointipuuta.

Silloin käyttämisen logiikka pysyy hanskassa ja tarjousten liittäminen aloitus sivulle on luontevaa.

Toi tauluihin tehty html on kuulemma nykyään vanhanaikaista, mutta sarakkeiden leveyden heittely eri sivulla varmaan tulee korjatuksi muutenkin pian?

-Tomi

Mylppy
21.09.2005, 22:54
Jatketaanpa vielä pikkaisen kommentointia sivuista, nyt vähän teknisemmältä puolelta.

Meta-tagi:n sisältönä on kyllä aika kiitettävä määrä roskaa. Nopeasti mitä vanhalla kunnon Programmer's File Editorilla (hyvät scriptit joilla helppo ja nopea laskeskella) laskeskeli niin 277 kappaletta sanoja, jotka kuvaavat erittäin hyvin offivarustetta, kuten: valmennuspalvelut, sivustokonsultointi, powerpoint-esitys, markkinointiviestintäsuunnitelma, henkilöstötyytyväisyystutkimukset, flash-ohjelmointi, jne... Ei nyt enää onneksi/epäonneksi hakukoneet hirveästi välitä meta-tageista. Kuitenkin yritykseltä, josta kyseinen julkaisujärjestelmä on hankittu, luulisi olevan sen verran suoraselkäisyyttä ettei asiakkaiden sivuilla sentään tuollaista mainostamista tarvittaisi. Ja vieväthän ne hurjat neljä kiloa ylimääräistä kaistaa;)

Koodin oikeellisuus ei ole kyllä mitenkään erityisen mairittelevaa. Sillä puolella nyt näyttäisi kuitenkin aika pienellä vaivalla saavan kyseisen asian kuntoon. Toisaalta hyvin harvassa sivustossa on puhtaasti validia koodia, ja ne missä validia koodia on, ovat yleensä todella pieniä harrastajasivustoja.

Taulukko taitosta mainitsi jo tmx50, ja totesi sen olevan vanhanaikaista. Taulukkotaittoahan nykyään kyllä pidetään vanhanaikaisena, mutta oma mielipiteeni että ihan turhaan sitä niinpaljon karsastetaan. Kun sivuilla ilmeisesti kuitenkin php:n avulla ladataan kaikki tieto erillisistä tiedostoista/tietokannasta, saavutetaan sisällön ja ulkoasun erillisyys ihan hyvin. Tyylit on toteutettu ihan erillisellä css-tiedostolla, jollain sivuston ulkoasun muokkaus on kuitenkin helppoa. Itse olen käyttänyt tätä tapaa useimmiten omissa projekteissani. Tämä puoli ei minusta nyt mitenkään suurta muutosta ainankaan vaadi. Loppupelistä en voi kuitenkaan tietää miten kyseinen asia on todellisuudessa toteutettu.

Kun saa nämä yrityksen sivut valmiiksi ottakaa ihmeessä työn alle tuo nettikaupan puoli, ja laittakaa se uudennäköiseksi. Ei välttämättä kauppaohjelmiston vaihtoa, mutta värit ja tyyli muistuttamaan samaa kuin itse sivuilla. Eikö tuossa oscommerencessäkin tämä ihan tapahtunnut css-tiedostoja muokkaamalla?

Ja yhä edelleen kaikki on omaa mielipidettäni, eikä tällä ole välttämättä mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

22.09.2005, 07:46
quote:
Mielestäni sivujen ja verkkokaupan erottaminen toisistaan on ei vain tarpeetonta vain myös väärin. Koko sivustojen pitää tukea ostokoria ja siihen pitää voida lisätä kaikissa tilanteissa tavaraa. Eli itse laittaisin verkkokaupan osaksi webbisivujen navigointipuuta.

Tuossa tulee vastaan myös päivityksen/ylläpidon hankaluus, kun on kaksi eri järjestelmää, joissa on tietoja ristiin.

quote:
Toi tauluihin tehty html on kuulemma nykyään vanhanaikaista

-Tomi


Millä tavalla taitto nykyään hoidetaan? Ihan mielenkiinnosta kyselen. :)

-Mikko

Note! This message was posted anonymously!

tmx50
22.09.2005, 10:52
quote:
Millä tavalla taitto nykyään hoidetaan? Ihan mielenkiinnosta kyselen. :)

-Mikko


Meidän käyttöliittymä gurun mukaan seksikkäin (ja kieltämättä hieno) tapa tehdä sivun rakenne on diveillä ja css:llä.

Ja niin... minä kyllä heittäisin tuon nykyisen verkkokauppa sovelluksen (epäilemättä ilmainen, php:llä tehty ja pirun sekava konffata kunnolliseksi) suoraan roskakoriin. Offivarusteen tarvitsema kauppatoiminnallisuus on helppo rakentaa muutenkin.
Me voidaan tehdä kokonaan uusi kauppasovellus vaikka swampperi sarjaa tai kahta vastaan.

-Tomi



Edited by - tmx50 on 22/09/2005 12:12:05

ugly_hj
22.09.2005, 15:06
On nuo mun mielestä entisiä paremmat ja vaikka se ei tähän aiheeseen liitykään nii kyllä noi osaa renkaat tasapainottaa,vaikka joutukin siinä samalla kuuntelemaan sivullisten päänaukomista,mikä tietyssä määrin on ihan hupaisaakin,mutta mihin en muissa harrastuksissani ole juurikaan törmännyt.Niin niin,tiedän kyllä,että se pitää sietää.Joinakin päivinä vaan vituttaa enemmän kuin toisina.

KooPee
28.09.2005, 10:46
AAH shöönen guuth, <img src=/smiley/shock.gif border=0 align=middle><img src=/smiley/whip.gif border=0 align=middle>

lisää...?

Pauli
29.09.2005, 22:19
quote:
vaikka joutukin siinä samalla kuuntelemaan sivullisten päänaukomista


sivullisten???

Siis ei henkilökunnan, vaan ulkopuolisten, niin sanottujen asiattomien asiakkaiden vinoilua olit kuulemma saanut osaksesi.

SUPPORT www.alanmiehet.com

ugly_hj
30.09.2005, 04:41
quote:
quote:
vaikka joutukin siinä samalla kuuntelemaan sivullisten päänaukomista


sivullisten???

Siis ei henkilökunnan, vaan ulkopuolisten, niin sanottujen asiattomien asiakkaiden vinoilua olit kuulemma saanut osaksesi.

SUPPORT www.alanmiehet.com


Kyllä,juuri näin,just näiden asiattomien asiakkaiden.tarkennetaan vielä,että henkilökunnasta ei ole mitään pahaa sanottavaa päin vastoin,aina saanut erinomaista palvelua teidän liikkeessänne.SEn suhteen ei pienintäkään valittamista!Offivarusteen henkilökunnalta olen saanut monia hyviä neuvoja erinäisissä asioissa tässä harrastuksessa,eikä suoraan sanomisesta ole mitään haittaa,päinvastoin,varsinkin jos se tapahtuu tavallaan opettavassa hengessä,mutta samasta aiheesta jankuttaminen ja turhan päiväinen naljailu asiosta jotka ei näille hangaroundeille edes kuulu,se rupeee kyrpiin.Ja sitäpaitsi,Anna sai hyvin tasapainoon nämä renkaat,vaikka näitä ei pitänyt pystyä edes kunnolla tasapainottamaan.



Edited by - ugly_hj on 30/09/2005 05:46:46

psychobilly
30.09.2005, 05:52
ihan asialliset sivut nostaa peukaloa

mc romujoosep union support ajaa kilot

valkkari
17.01.2006, 22:18
Tota yx juttu... mä en löytäny aukioloaikoja??? Onx kellää haisuu, että monelta aukee???

Jos ei mee... ni haetaan vauhtia

Tumi
18.01.2006, 12:21
Ainahan se on auki jos maksava asiakas kolkuttelee ovia... soittaa varmistukseksi etukäteen...

Tuota erikoisalenusta en oikeen tajunnu kyl... kun abt:n hinnat ainakin oli vain noussu
http://www.offivaruste.com/catalog/specials.php

Repro
18.01.2006, 18:21
quote:
Ainahan se on auki jos maksava asiakas kolkuttelee ovia... soittaa varmistukseksi etukäteen..

Ei ollu auki vaikka Lappeenrannasta asti kävi ovia kolkuttelemassa,mihinkään puhelinnumeroonkaan ei kukaan vastannut.<img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

Tuo "klikkaa kuvaa suuremmaksi" muuttaa usein kuvan vain pienemmäksi.<img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle>

Nettikaupan toimitusajoissa on kyllä melkeen sanomista, tarkistaako tilauksia kukaan kuin vasta kahden viikon päästä?<img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>

Kaikki on mahdollista, paitsi pyörö-ovesta hiihtäminen.
WIRMA (http://offroad.eimihikaa.com)
Montenegros (http://www.montenegrooffroad.com)#10

Kumikameli
18.01.2006, 18:35
Juu se kuvan suurentaminen mullakin oli mieles ku ei suurene sit millään.

_________________
Osumat lasketaan.

18.01.2006, 18:53
quote:
Ainahan se on auki jos maksava asiakas kolkuttelee ovia... soittaa varmistukseksi etukäteen...

Tuota erikoisalenusta en oikeen tajunnu kyl... kun abt:n hinnat ainakin oli vain noussu
http://www.offivaruste.com/catalog/specials.php




Kyllähän noi hinnat mitkä tippuu kannattaa jättää mut noi jotka nousee niin ei kannattais näyttää.(Kyrsii kun kun ei ostanut ajoissa)

Note! This message was posted anonymously!

Pauli
18.01.2006, 19:07
quote:

Ei ollu auki vaikka Lappeenrannasta asti kävi ovia kolkuttelemassa,mihinkään puhelinnumeroonkaan ei kukaan vastannut.<img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

Tuo "klikkaa kuvaa suuremmaksi" muuttaa usein kuvan vain pienemmäksi.<img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle>

Nettikaupan toimitusajoissa on kyllä melkeen sanomista, tarkistaako tilauksia kukaan kuin vasta kahden viikon päästä?<img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>



Kannattaa aina sopia etukäteen, jos haluaa ns. virkaajan ulkopuolella asioida, eli kuten Tumi jo oli laittanutkin: ... soittaa varmistukseksi etukäteen... Mun puhelin on päällä 24h/vrk ja numeron saa, kun vaan kysyy tai etsii. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

Kuva-juttuhin en kommentoi, kun en niistä mitään tiedä. Osaan käynnistää ja sammuttaa tietokoneen ja jonkun verran jopa kirjoittaa, siinä kaikki, KooPee hoitaa nettikaupan sivut.

Toimitusajoista tiedän sen verran, että esim. lomien aikaan, kun joku meistä on yksin töissä, niin silloin ei aina ehdi hoitaa nettitilauksia, hyvä kun ehtii paikanpäällä olevia asiakkaita palvella, mm. joulun/uudenvuoden välisellä viikolla tilaukset jäi katsomatta, meinas vuorokaudesta tunnit loppua kesken.
Samoin keväällä ja syksyllä, silloin kun on talvi-/kesärenkaiden vaihtosesonki pahimmillaan, tilauksien toimitus viivästyy hieman.

Ja kaikki kritiikki on edelleen tervetullutta, yritetään korjata puutekohtia ja parantaa palvelua.

kivinen
18.01.2006, 19:11
quote:

mm. joulun/uudenvuoden välisellä viikolla tilaukset jäi katsomatta, meinas vuorokaudesta tunnit loppua kesken.



Kai ne nyt jäi kun et mitään niistä puhunut.<img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

www.alanmiehet.com #1

nettijussi
28.01.2006, 18:17
Noita kuvan kokoja (tiedoston koko) vois vähän mietiskellä. Esim. 'Superwinch' kohdassa 'Superwinch vinssiköysi' kuva on 2,3Mt bmp, Alumiininen liukukita vinssiköysille 639 kt. Eihän tuommoset tietysti äkkipikanettiliittymiä haittaa, mutta kun niitä moodeemi käyttäjiäkin vielä aika paljon on.

Muuten kyllä on parantuneet kokoajan.