PDA

View Full Version : Unettomuus


Suharto
31.08.2005, 02:44
Hei setä Mä, Ite!

Minulla on tällainen ongelma josta en uskalla kertoa julkisesti, eli en ole nukkunut taas viikkoon, mitä tehdä jos uni ei tule? Olen yrittänyt kaikkea, jopa piirtänyt cad kuvia entiselle työnantajalleni iltaisin, ei uni tule siltikään... kävin lääkärillä ja hän määräsi unilääkkeitä, no niillä nukkuu ehkä sen 5 tuntia, mutta aamulla väsyttää ihan yhtälailla kuin ei olisi nukkunut lainkaan. Mitä siis tehdä? Meinaan mennä uudestaan lääkärille taas tämän viikon jälkeen ja kertoa vähän tosiasioita, ehkä tällä kertaa uskotaan kun silmät alkaa putoamaan päästä.
Stressiähän minulla ei voi olla kun teen korkeintaan 12h päivässä töitä, eikä tähän voi liittyä sekään että olen juuri muuttanut paikkakunnalta toiselle, vaikka minulla ei olekkaan asuntoa uudella paikkakunnalla. Eikä sillä ettei edellisen asunnon kohtalosta ole tietoa, eikä myöskään rahallisesta tilanteesta uuden vuokrauksen suhteen. En myöskään usko että juuri tapahtuneella erolla on mitään merkitystä, eihän normaali ihminen sellaisesta hetkahda?
Myöskään alkoholin käytöllä ei liene tällaiseen mitään merkitystä?

Tästä kaikesta huolimatta haluaisin sinulta syvällisen analyysin ongelmani alkusyistä, voisinko kenties pärjätä ilman unta, vai onko minun pakko turvautua työterveyshokkuspokkuslääkäriin?

terveisin
-Juha-

-odotus on ajan mitta-

MäIte
06.09.2005, 13:36
Hyvä Suharto

Kiitos kysymyksestä, unettomuus vaivaa meitä kaikkia aika ajoin, mutta huoli pois, sillä apu on lähempänä kuin uskotkaan.

Ensinnäkin sinun täytyy luopua kaikista vähänkin vireyttäsi piristävistä aineista. Luovu ainakin seuraavista: tupakka, kahvi, tee, olut, alkoholi, viini, seksi ja televisio.

Unettomuutta vastaan on mahdotonta taistella, jos uneton pyrkii aamupäivän douppaamaan itseään selvitäkseen iltapäivään. Jos hampaita alkaa kiristää ja neuvoni saa sinut etsimään kättäpidempiä naapurin virneen muuttamiseksi, suosittelen juoksemista. Juoksemisella tarkoitan slellaista liikkumista jota esi-isämme harrastivat kun yrittivät saada peuraa kiinni mäntymetsässä tappaakseen tämäm paljain käsin, enkä sellaista ameriikkalaisten keksimää läskin heilutus löntystelyä, jossa korttelian ympäri kuljettavaan aikaan kuluu aukuiselta tuplaten se aika kuin samaan suoritukseen viisivuotiaalta sarjakuvaa lukiessa samalla kun syö jäätelöä.

Juoksun jälkeen otetaan aina kylmä suihku, oli keli mikä tahansa ja mennään peilin eteen itselleen irvistelemään ja uhoamaan.

Jos mielesi tekee jotain juotavaa ennen nukkumaan menoa, niin suosittelen kanervaa ja syötäväksi porkkanaa tai banaania...

<img src=/smiley/sun.gif border=0 align=middle>

---MäIte---

*Let's kill them all and let Gods sort them out*