PDA

View Full Version : Hdj 80 "jurnuttaa"


Malmila
26.12.2014, 13:25
Osaisko joku viisas nyt autaa paria päänsä puhki raapinutta kaveria..

Elikkä Hdj 80 vx automaattilootalla pitää etupäästä oikeelta korviin vihlovaa jurnutusta/helvetillistä hankausääntä välillä.. :( Varpaissa asti tuntee tärinät... Ääni tulee ja menee milloin sattuu. 1000 kilometriin ei viime navan avauksen jälkeen kuulunut mitää.. Mikään ei näytä navassa rikkinäiseltä eikä hanausjälkiä näy missään :confused::confused: Ilmenee enemmin 30-60 nopeuksissa, ei oikein hiljemmissä/kovemmissa vauhdeissa..

ÄÄni lakkaa kun seinään vedon vapauttaessa.. Laatikko pelaa moitteetta joten en usko sieltäkään äänen kuuluvan kun ei ole vaihteellakaan merkitystä..

Navan rasvoissa, laatikonöljyissä taikka peränöljyissä ei näy metallipurua mihinkä ääni voisi viitata :confused:

Pinionissakaan ei tunnu välystä :(

Killer-Wo
26.12.2014, 15:49
Mitä 1000km sitten tehtiin?
Vastaava homma oli yhdessä hodarissa johon vaihdettiin uudet murrokset etupää. Yhtäkkiä alkoi todella voimakas jurina. Heti kun lopetti vedon ja hidasti vauhtia niin ääni hävisi kuin seinään. Syynä oli uudet murrokset. Olivat liian jäykät. Murros lähti kirjoittamaan tai woblaamaan pronssiholkin sisässä. Ja pronssiholkit olivat uudet, eivät väljät. Ongelma korjaantui kun auto pölkyn nokkaan ja ratti linkkuun, ja veto päälle. Pyöritystä 2 tuntia puoleensa.
Pari kertaa tuli avattua navat mutta mitään näkyvää ei löytynyt. Murrokset tuli tamgearsilta.

Malmila
26.12.2014, 16:13
Murrokset tosiaan vaihdettu 3000km sitten... Viimeavauksella ei tosiaan tehty mitään. Etittiin vaan vikaa..:)

Mutta taidampi lähteä ajamaan pellolle rinkulaa muutamaks tunniks :)

Killer-Wo
26.12.2014, 16:24
Ei jaksa ajaa rinkulaa tuli sitäkin kokeiltua😁 lopuks oli laitettava pukkien nokkaan

Malmila
26.12.2014, 17:33
Löysin toisen vanhoista murroksista romukasasta mikä ei ollut vaihtokunnossa mutta kumminki laitoin molemmat uusiks kun oli tilattuna molemmat, taidan vaihtaa sen vanhan takasin..:rolleyes:

hunter hdj
26.12.2014, 17:57
Löysin toisen vanhoista murroksista romukasasta mikä ei ollut vaihtokunnossa mutta kumminki laitoin molemmat uusiks kun oli tilattuna molemmat, taidan vaihtaa sen vanhan takasin..:rolleyes:

Jos ei kasaus virheitä ni sulloo vaseliiniä täyteen... jos jurisee vain vedättäessä ja paikallistettu pyörän napaan.
Laittaisin viel noin 1 tuubin per puoli 500g vaseliiniä kääntöpallon nipasta sisään saisi murros ja mahdollisesti pronssiholkkikin kunnolla vaseliiniä...

Malmila
26.12.2014, 20:48
Vanha murros laitettuna paikalleen, ajellaan sen kanssa nyt sen aikaa että alkaa naksuttaan käännettäessä...... Testilenkillä ei ainakaaan vielä mitään ylimääräsiä murinoita kuulunut..:o

BJ-40/76
26.12.2014, 20:49
Jos laitoit sinne tarvike pronssiholkit, niin vika on todennäköisesti siinä.
katsoppa minun profiilista vähän ajettuja tarvikepaskoja (siis pronssiholkkeja)
Toki jos uusia niveliä ei ole kunnolla voideltu vaseliinilla, niin voivat nekin jumia.
Minä olen hieronut vaseniinia irtoniveleen sormella, ja sitten olen täyttänyt nivelen mahdollisimman täyteen vetonivelen reijästä, ja sitten vasta vetoakseli paikoilleen.(nivelessä oleva suojaöljy ja vaseliini eivät tahdo sekoittua keskenään, siis vaseliini lentää nivelestä pois, jos ei hiero asiasta tehen sekaisin)

p.s jos tauti jatkuu, niin kannattaa suosiolla purkaa, jos vika pronssiholkissa(siis tarvikepaska) niin lämmittää vetoakselin ja nivelen niin lämpimäksi, että alkaa jumimaan, ja sitten hieroo vetoakselin ja-nivelen välisen poorin väljäksi. viimmeksi muutama kuukausi sitten viimmeksi katselin voista vahinkoa; muutaman kympin säästö tuli maksamaan useampia satasia...