PDA

View Full Version : Tehokkaampi Webasto tai Eberspächer kevyen luokan autoon?


tekniikkamies
07.12.2014, 01:28
Tuli mieleen kysyä oiskos huono idea jos puhtaalta pöydältä dieselillä toimivaa vedenlämmitintä katselisi joltain Eberspächer Hydronic M10 pohjalta 12 voltin versiona?

http://www.eeperi.com/eberspacher_hinnat.html

http://www.eberspacher.com/products/fuel-operated-heaters/water-heating/hydronic-m10.html

Idea sellainen jos se tulis toistaiseksi Hiluxiin ja sitä olis hyvä pystyä kohtuullisella vaivalla siirtämään jos tarviikin enemmän muussa autossa. Tehokkaammasta mallista luulisi helpommin irtoavan myös ylimääräistä lämmitystehoa jos sitä tarvii johonkin muuallekin kuin moottoriin tai hyttiin. Nestekiertoon voi pikaliittimillä laittaa ylimääräisiä puhaltimia.

Mahtoiko tehokkaammasta ja isommasta mallista olla jotain oleellista haittaa? Voisi ainakin kuvitella, että ajoon lähteminen on kätevää kun riittää aika lyhyt lämmitysaika.

Homma on täysin idea-asteella joten tässä voi miettiä vähän kaikenlaista joka aiheeseen liittyy. Lämpöähän ei talvisin kovin helposti meinaa saada kuitenkaan muusta kuin tankissa olevasta polttoaineesta tai töpselistä tulevasta sähköstä.

Mielessä sekin kun ei noita varsinaisesti huvikseen ostele, olisko tällanen vähän isompi malli kestävämpi tai parempi huoltaa?

MetAxi
13.12.2014, 19:27
Ei kai se ole ku laittaa, jos ja kun tilaa on.

5kW laite kyllä riittää normaaliin käyttöön; tehoa on kuitenkin noin 8-10 kertaa normaali lokilämmittimen verran ja säteilylämmittimeen nähden noin 15 kertaisesti.

Olisi myöskin hyvä, että lämmitin saa käydä täydellä teholla kunnolla kuumaksi silloin tällöin karstan poistumiseksi, muuten on edessä palopesä/hehkutulppaongelmia.

Vuosikausia saat uudella oikein asennetulla lämmittimellä lämmitellä ilman ongelmia, kunhan muistat käyttää laitetta kesäaikanakin noin kerran kuussa.
Polttoaineputkea on useammalla reikävahvuudella, isompi parempi pakkasessa. Ja talvilaatua tankkiin heti kun saatavissa niin lämppäri toimii kylmälläkin.