PDA

View Full Version : Miten tämä runko pitäisi korjata?


Luoppis
28.11.2014, 17:54
Alla kuvat hoojiin rungosta taka-akselin etupuolelta tämän vuoden katsastuksen jäljiltä. Punaisella piirretty varovainen ennuste siitä, paljonko peltiä häviäisi tosta alta, jos tota alkaisi väkertelemään.

Jousien korvakkeet ja toi korin kannake irti rungosta ja uutta peltiä alle? Meneeköhän vähä liian vaikeeks ilman nosturia ja muutenkin täysin ilman mitään osaamista noiden jousien kiinnityspisteiden mitottelemisesta ja ennen kaikkea raskaamman hitsauskaluston puutteessa? :eek:

Vuosi/23 000km sitten korjasin rungon kyljestä sisäpuolelta samoilta kohdilta semmoset vähintää 30cm pituset railot, kuskin puolella varmaa pääs lähemmäs puolta metriä... Ois voinu vetää samalla leimalla koko rungon kerrasta puoliks poikki ni ois voinu masentua jo kerrasta kunnolla :eek:

Hessu888
28.11.2014, 18:00
Noi rungothan mätänee sisäpuolelta, joten vaikka reiät on vain tuossa kohtaa, niin todennäköisesti pelti on paperinohutta monessa muussakin kohdassa. Alun perin runko on ollut kuitenkin jotain 5mm paksua tavaraa. Jos sulla ei ole kunnon hitsausvälineitä, niin kannattaa miettiä koko rungon vaihtamista ehjään/ehjempään ja otat tuosta vaan runkolapun.

Luoppis
28.11.2014, 18:22
Nii onhan tota runkoa aikasemmatki omistajat hitsanneet tuolta taka-aisoista ja mä hitsasin vaihteiston kohdalta alapätkältä pari vuotta sitte vähä lisää. Alkaa kuullostamaa tosi helpolta :p On mulla 150 amppeerin miggi, mutta esim. toi nosturin puute rajottaa tota korin poisnostamista sen verran kivasti et toi jää helposti ikuisuusprojektiks.

pee
28.11.2014, 19:35
Kyllä kai Asikkalasta löytyy hitsari, ja muutenkin apua ja ymmärrystä Hilulle

Calmari
28.11.2014, 20:10
Hyvihä ton hitsaa, varaa vaan jotain 4-5 mm levyä enkä mie omasta noita kiinnikkeitä irroptellu, ens etupuoli, takapuoli ja lopuks yläpuoli ja kiinnike hitsaten ehjjään tavaraan. kannattaa se runko naputella 1,5 kilon pajavasaralla läpi, ainakin omassa ekat 2 iskua oli jotenkin pehmeitä ilman reikiä ja kolmas/neljäs irrotti sen ruostekakun sisäpuolelta ja reikä tuli, ja kannattaa putsata sisäpuoli esim imurilla puhtaaks mistä avaa.

Calmari
28.11.2014, 20:12
On mulla 150 amppeerin miggi, mutta esim. toi nosturin puute rajottaa tota korin poisnostamista sen verran kivasti et toi jää helposti ikuisuusprojektiks. Puikollakin tommonen menee ja ei sitä koria kokonaan tarvii nostaa, esim 50 mm korinkorotus maastotunkilla antaa jo kivasti tilaa.

nyyperi
28.11.2014, 20:41
En minäkään kovin ihmeellinen hitsari oo, mutta eihän tuo ees näytä pahalta, loppujen lopuksi. Jos ois miun tuömaa, niin tinkisin siltä joka päättää talon rahoista, et sais ostaa puikko invertterin. Ite vetelen monesti tuota paksumpaa tavaraa muuntajalla, ja siinä on välillä yllättävän paljon liimapuikkoja. Ja tärkeintä on sitten ottaa todellakin riittävästi sitä mätää veks, ja samoin vanhat paskat siltä hitsattavalta kohalta. Parenpi jos saa vaan ihan kirkkaaksi ainakin 5cm ympäriinsä siit kohtaa mist hitsuuttaa.

PH75
28.11.2014, 21:30
http://forums.offipalsta.com/album.php?albumid=4618&pictureid=98592 Tuossa taren albumista lainattu kuva, tuosta takajousen etummaisen kiinnityskorvakon kohdalta. Ettei olis vaan samanlainen sisältä tämäkin runko...

Luoppis
29.11.2014, 16:57
Tässä yksilössä on ollu keskivertoa paremmat ruostesuojaukset, myöskin rungossa. Ongelmana on kuitenkin ollut se, että tonne rungon sisään on kertynyt varsinkin tonne takapyörien etupuolelle semmosta hienojakosta paskaa ja sen paskakerroksen alapuolelta on pellit sulanu paskaks. Samaten taka-akselin takapuolelta on ne avoimet runkoaisat pinnasta tosi hienossa hapessa. Oisko toi nyt sit hyväksyttävää, et hitsais uutta 3mm peltiä tohon pintaan ja täyttelis noiden jousen ja korin kannakkeen ympärille peltiä ja hitsais ne pellit kiinni runkoon ja noihin kannakkeisiin?

Luoppis
29.11.2014, 17:02
En minäkään kovin ihmeellinen hitsari oo, mutta eihän tuo ees näytä pahalta, loppujen lopuksi. Jos ois miun tuömaa, niin tinkisin siltä joka päättää talon rahoista, et sais ostaa puikko invertterin. Ite vetelen monesti tuota paksumpaa tavaraa muuntajalla, ja siinä on välillä yllättävän paljon liimapuikkoja. Ja tärkeintä on sitten ottaa todellakin riittävästi sitä mätää veks, ja samoin vanhat paskat siltä hitsattavalta kohalta. Parenpi jos saa vaan ihan kirkkaaksi ainakin 5cm ympäriinsä siit kohtaa mist hitsuuttaa.

Kaveri on monesti kertonu, että puikolla hitsatessa ei olis ihan niin nirsoa semmoset pienet epäpuhtaudet verrattuna miggiin, se kun rupee heti räiskähtelemään jos on jääny jotai epämääräsiä ruosteita hitsattavaan pintaan. Uskaltaiskohan sitä tohon harjotella. Miten noi puikkokoneen tehot on verrattavissa migin tehoihin paksuuksien osalta?

KarvaTurpa
29.11.2014, 18:15
Hitsailin aikanaan Land Roverin rungon kokonaan puikolla. Lantikassa on vielä ohuempi runko kuin Toyotassa (tai ainakin siinä yksilössä), joten uskoisin onnistuvan puikollakin. Puhtaus helpottaa tekipä hitsaukset millä hyvänsä...ainakin tällaista amatööriä.

Olisko millainen homma, jos leikkaisi tuon huonon osan kokonaan irti ja hitsailisi hyvässä työasennossa, pöydän päällä kokonaan uuden korjauspalan ja nakkaisi paikalleen?

Luoppis
29.11.2014, 19:03
Olisko millainen homma, jos leikkaisi tuon huonon osan kokonaan irti ja hitsailisi hyvässä työasennossa, pöydän päällä kokonaan uuden korjauspalan ja nakkaisi paikalleen?

Se kyl olis muuten yksinkertasempi jos tuhoais tosta ruosteet pois, sit tekis tohon korin/jousien kannakkeiden kohdille sopivan korjauspalan ja sit leikkais noista kannakkeista jonku pätkän pois sillee et sais sen toivottavasti fiksun näkösen suorakulmasen pellin sopimaa tohon välii ja koittais hitsata sen palasen kiinni noihin kannakkeisii ja runkoo.

PH75
29.11.2014, 19:17
Kun tuo runko jo ulkoapäin noin reikäinen, niin yllätyt, jos avaat sen esim. sisäpuolelta, kuinka ohueksi se on ruostunut pitkältä matkalta.
Tätä vauhtia Suomen cruiserikanta hupenee jo lähivuosina huomattavasti, kun nuo rungot mätänee niin huonoksi, että valtaosa ihmisistä ei kehtaa sitä enää korjaamaan alkaa. No, tippuupahan varaosa cruisereiden hinnat hiukan järkevämälle hintatasolle kun ylitarjontaa kohta markkinoille pukkaa :D

Kettu_
29.11.2014, 19:37
jos itte tekisin niin lakkaisin irti tuon lehden kiinnikkeen ja repisin vanhaa palkkia sen verta pitkälle auki kun tarvetta ja hakisin romikselta saman kokostapalkkia ja tempasisin kiinni ja siiehen tuon korvakon.. king cabista oli joskus ruostunut takaa poikittainen palkki ja näytti hyvältä niin kauan ku rupes sitä 5mm massa kerrosta hiomaan poijes. päädyin siihen että vaitaa koko palkin. ei vaadi mielestäni mitään raketti tiedettä ja onpaha vähemmän hitsattavaa.

piipari
30.11.2014, 00:59
Riippuu vähän käytöstä ja omasta mielenlaadusta miten hyvin haluu korjailla. Miullei ollu omassa ulkosesti mitään huonoa näkyvissä just tuossa samassa kohti, mutta ~10tkm venäjän safareita aiheutti sen että tuo korvakko repes kokonaan rungosta irti eräällä naapurivaltion laadukkaalla hiekkatiellä. Paikallinen korjaamo hitsaili sen vielä kasaan lauantaina ennen kaheksaa illalla 1000r hintaan. :cool: Koko takarunko etuovista taaksepäin on käytännössä ihan samanlaista lehtitaikinaa, joka odottaa hajoamista, joten nyt on tallissa odottamassa hiekkapuhellettu rungonpuolikas. Ainakin teoriassa helppo korjailla/vahvistella se puhallettu rungon pätkä lattialla ja sitten vaan heittää alle. Isotöiseltä tuntus korjata se vanha runko auton alla tai vaihtaa koko runko, kun eturunko on kuitenkin ihan hyvä.

helmapelti
30.11.2014, 01:12
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=1985&pictureid=35857

Alä nyt tuosta masennu, pikkumigillä noi hoituu.
Isolla sulais loputkin pois..

helmapelti
30.11.2014, 01:19
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=1985&pictureid=35859

Paljon helpompaa olis tehdä uusi mutta jos auton pitää liikkua kokoajan niin pala kerrallaankin onnistuu..
Eikä vaadi hitsarin taitoja, jopa minä onnistuin jotenkin.

Jappi
30.11.2014, 02:33
Kuivat! sopivat puikot niin ehdottomasti puikolle ääni kun puhutaan +1mm pohjasta. Mig on todella herkkä epäpuhtaudelle kun puikkoon verrataan. Varsinkin väsymishalkeamat on vaikeita lankakoneelle.

Sitten jos pystyy tekemään 100% puhtaan pohjan niin lankakone on helpompi hitsata.

0ltzi
30.11.2014, 07:43
Puikolla vaan. Tosiaan ei pikku paska haittaa. Ja jos puikolla pystyy hitsaa ni on vanha tarpeeksi paksua. Uusi pelti sitten tarpeeksi paksua. Ei mitään 2mm peltiä.

Luoppis
30.11.2014, 16:00
Nyt olis ainaki puikkokoneita tarjouksessa tuol yhessä työkaluliikkeessä ;)

Mikkosetä
01.12.2014, 09:54
Löytyi hyvä sauma suorittaa markkinointia, multakin löytyisi myynnistä tuollainen salkkukoon invertteri :D

Luoppis
01.12.2014, 14:10
Meniskö muuten miten tyhmästi toi jousen korvakkeen irrotus, jos rälläköi noi niittien kannat pois, vääntää sen palikan pois, korjaa ruosteet, viilaa niitin jämää/korvakkeen reikiä just sen verran et saa sen korvakkeen takas paikalleen ja sit hitsaa korvakkeen niihin niitin jämii kiinni. Tossa rungon kyljessähän toi menee varmaa vaa niin, et niitit pois ja sit täytetää se niitin reikä korvakkeesta hitsaamalla niin että se toivottavasti tarttuu taustalla olevaan uuteen peltiin?

Samppa79
02.12.2014, 11:31
Enpä hitsaisi niitin jämiin mitään. Laitat sen entiselle paikalla ja vedät ympäriinsä kiinni laidoilta.

Luoppis
03.12.2014, 11:45
Mitä kaikkea tarvii sit purkaa, et tota koria sais nostettua? Joutuuks keulasta räjäyttämää kaikki pellit irti, vai riittääkö vaa et aukasee kaikki korin pultit ja laittaa jääkiekkoja välii? Entäs jarruputket yms. sähköjohdot?