PDA

View Full Version : Chromebook kokemuksia?


pastirolli
28.11.2014, 15:23
10v tytölle ensimmäistä konetta hankkimassa ja tuli eteen tuollainen chromebook. Onko kokemuksia? Vaihtoehtona olisi joku halpa anttilan kone win 8:lla.

alfred_j_kwak
28.11.2014, 20:01
Mulla on joitain kuukausia ollut Acer Chromebook. Netti toimii erinomaisen hyvin. Akku kestää hienosti. Oikeastaan työasioden ulkopuolella teen kaikki tietokonepuuhastelut Chromebookilla. Kone 'sammuu' kun lyö kannen kiinni ja käynnistyy samantien kun kannen avaa. Virukset ei piinaa. Windows ohjelmia ei ajeta, mutta ei näköjään ole ollut ihan kamalasti tarvettakaan.

Ihan hyvällä omallatunnolla voin suositella laitetta kokeiluun. Itse asiassa olen harkinnut Chromeboxin hankintaa vanhemmille pankki/netti/sähköpostikoneeksi. Chromeboxin saisi suoraan kiinni monitorin taakse. Langaton hiiri ja näppäimistö kiinni, niin huoltovapaa pöytäkone on valmis.

Jaa - niin - jotain negatiivista ehkä. Printteri ei 'toimi'. Printterin pitää tukea Googlen Cloud Print-systeemiä, tai sitten tulostimen pitää olla kiinni päällä olevassa tietokoneessa, jossa on käytössä tuo Cloud Print.

Tuossa noin alkuun Kysy lisää, jos tulee mieleen. Yritän vastailla.

-Jussi-

pastirolli
28.11.2014, 21:11
Meillä toimii tulostin langattomasti kuten myös netti. Tyttö varmasti tarvitsee tulostusmahdollisuutta. Tulostin on epson stylus bx305fw. Yritin googlettaa mutten saanut mitään 100% faktaa siitä että toimiiko kyseinen tulostin pilvipalveluiden kanssa.

Ranee
28.11.2014, 21:16
Melkein hankkisin Morjenzilta jonkun pikkusen Lenovon tai HPeen palstan kautta käytettynä.
Samaan rahaan oikea kone jolle löytyy tietämystä kokolailla kaikkialta

alfred_j_kwak
28.11.2014, 21:20
Perinteisten tulostimien yhdistäminen Google Cloud Printiin:
https://support.google.com/cloudprint/answer/1686197?hl=fi

Ei ainakaan heti pistänyt tuo sun tulostin silmään:
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/support/supAdvice.jsp?BV_UseBVCookie=yes&type=highlights&noteoid=196563#epson_connect_compatibility

Tuossa Googlen oma sivu:
http://www.google.com/cloudprint/learn/printers.html#info-hp#info-kodak#info-epson#info-canon#info-samsung

Eli todennäköisesti tuon ensimmäisen linkin mukaan saa systeemin toimimaan.

-Jussi-

EDIT: tuo Ranee:n kommentti voi olla se vähemmän vaivan tie.