PDA

View Full Version : nissan terrano 2 neliveto rutisee


alhonpoika
09.11.2014, 09:23
tervehdys!
apua tarvitsisin..elikkäs nyt ensilumilla pitkästäaikaa laittelin nelivetoa päälle ja rupes noin 60-80kmh vauhdissa jurisemaan ja täristää ihan suoraan ajaessa...tuntuu että pitävällä alustalla varsinkin ei niinkään lumella tai hiekalla....en ole näillä kesärenkailla ennen nelivetoa käyttänyt eli voiko vika olla
renkaissa tai paineissa?...kesärenkaat kuluneet takaa hieman enemmän..talvirenkailla ei ainakaan viime talvena mitään ongelmaa...napalukot on vaihdettu manuaaleiksi joten se asia kait kunnossa...ja pientä vollotusta myös kuuluu jostain..."vaikea paikantaa"..nelivedolla vollotus kuuluu myös vetäessä..takavedolla ei kuulu vetäessä mitään...tuttu mikä autoista jotain tietääkin niin kyllä sanoi että tuo pikku ulina ei ole hälyyttävä...kiitos jo etukäteen-j

Heikki L
09.11.2014, 09:50
Tossahan ei ole keskitasauspyörästöä, joten renkaat saisi olla samaa kokoa joka nurkassa ja ajo asfaltilla nelivetopäällä ei suositeltavaa. Lukee ihan ohjekirjassa että ei nelivetopäällä pitävällä alustalla. Varmasti rutisee joku paikka silloin. vollotus voi tulla etuperästä eikä siitä kannata huolestua jos on öljyä vaan tarpeeks.

jyrden
09.11.2014, 10:05
Etukartaanin ristikoiden kunto on mikä?
Sit etukartaanin liukun rasvaus? Eräällä liuku aiheutti tuota tärinää ja hävis ku rasvas sen. Eräällä taas katos, kun vaihtoi kartaanin.

PunisherFIN
09.11.2014, 10:18
terranossa jurinat voi tulla justiinsa tuosta, että sie ajat pitävällä pinnalla nelikko päällä ja renkaissa on hieman kokoeroa, ylipäätään pitävällä sitä nelikkoa ei kytketä päälle noissa missä ei ole keskitasuria. tärräys/jumputus on joku kardaanin ristikko, tuo on aika yleinen vika terranossa, että varaosana tulee väärän kokoinen ristikko ja se parin millin pituusero sitten estää ristikon keskittymisen kunnolla ja jumputtaa/täristää kovemmissa nopeuksissa, liian lyhyen voi shimmata, liian pitkä on pakko heivata kuikkaan. :) vollotus on noissa hyvinkin yleistä, todennäkösesti kuuluu viitosella vedättäessä? jos ei ja kuuluu peristä tai muuten vaihteistosta, aja vika pihalle ja eti perät/vaihteisto etukäteen jo pihamaalle odottamaan kunnes possahtaa..

ainiin ja et halua vaihtaa terranoon uutta etukardaania vaan ehjän käytetyn, koska halvimmillaan se uus jordaani on ~500€.

alhonpoika
09.11.2014, 21:22
kiitoksia vastauksista!

elikkä rasvailin etukardaanin sieltä löytyvät kaksi nippaa..en enempää löytänyt ja tärinä jonkun verran hävisi...enää täräjää 80kmh vauhdissa:)eli selkeästi ainakin osittain oikeilla jäljillä ja kiitoksia siitä...huomenna vaihtelen talvirenkaat ja katson auttaako yhtään...ja niin pitää tosissaan vältellä kuivalla ajelua nelikko päällä...se vaan toimi hienosti viime talven milloin oli myös päiviä jolloin asfaltti oli kuivaa.

alhonpoika
09.11.2014, 21:25
ja vielä ristikoista että kaveri ne katsoi pajallaan ja sanoi että niissä ei pitäisi mitään vikaa olla.

Racingrabbit
09.11.2014, 21:49
ja vielä ristikoista että kaveri ne katsoi pajallaan ja sanoi että niissä ei pitäisi mitään vikaa olla.

Ei niitten kunto kyllä katsomalla selviä ja joskus ei nykimälläkään.
Ruosteessa olevat neulat ei näy päällepäin.

PunisherFIN
10.11.2014, 07:09
kuten edellinen sanokin, eli vaikka niitä kuin nyhtää, ne voi olla aivan paskana ja näät sen vasta purettuasi auki, yleensä kuitenkin siinä vaiheessa kun se jordaani on lattialla ja saat kunnolla murjottua äärilaidoista toiseen.. tälleensä käyny itellekin terranon kanssa 3/4 oli loppu ja näppipelissä tuntu ainoostaan TOSI TOSI pieni välys. :)

Ei niitten kunto kyllä katsomalla selviä ja joskus ei nykimälläkään.
Ruosteessa olevat neulat ei näy päällepäin.

alhonpoika
10.11.2014, 11:18
ok! tänks...pitääki kattoo noita tarkemmin...jos vika löytyisikin sieltä.

alhonpoika
11.11.2014, 11:18
elikkäs päivitys tilanteeseen--->...talvirenkaat laitettiin alle,tasapainotettiin ja ilmat joka renkaaseen samat..vika korjaantui!!...uskomattoman pienestä on välillä kiinni nää autohommat!...

Bj Andy
11.11.2014, 12:57
Tai ei se välttämättä korjaantunu, oire vaan hävisi kun oikeiden paineiden myötä hävisi renkaiden kehäero eli rasitus voimansiirrosta...Ristikkojumppa siis siirtyi hieman tuonnemaksi...:D

Ex_inkkari
11.11.2014, 13:02
Tai ei se välttämättä korjaantunu, oire vaan hävisi kun oikeiden paineiden myötä hävisi renkaiden kehäero eli rasitus voimansiirrosta...Ristikkojumppa siis siirtyi hieman tuonnemaksi...:D

Tai siitä tulee hetken päästä kardaani remppa jonka voi tehdä kabiinista käsin :)

Bj Andy
11.11.2014, 13:29
Tai siitä tulee hetken päästä kardaani remppa jonka voi tehdä kabiinista käsin :)

Ja jatkaa matkaa jalan...:eek:

Ite käyttäisin kardaanin irti ja kääntelisin ne ristikot ja kokeilisin sekä lootan että perän laipat,onko niissä pystysuuntaista väljyyttä ym.judanssit. Samalla siihen liukuun voi sivellä jasvaa jos siinä ei ole nippaa.

Ihan perus settiä ja jos viimeiset rahat ei ole aina tankissa niin ne napikset saa olla kesälläkin kiinni ainakin silloin tällöin. Paremmin pysyy ristikot vetreinä näääääs.

Ex_inkkari
11.11.2014, 13:41
Itse en ajelisi rutisevalla voimansiirrolla, omassa oli väljä ristikon lenkki ja vitutti ajaa kun tiesi mikä sieltä on rikki :) ja halvempi korjata kun se ristikko on käytännössä ilmainen verrattuna siihen worst case tilanteeseen.

alhonpoika
11.11.2014, 14:46
ok!eli parempi siis hoitaa homma loppuun ettei räjähä pahemmin....jos ymmärsin oikein niin etupuolen ristikot vaihtoon???olen siis noviisi autohommissa:confused:
mistä noita osia kannattaisi etsiskellä...löytyykö ihan motonetista oikean kokoiset?auto siis 99vm 2.4 bensa..

Bj Andy
11.11.2014, 20:39
Motonetti ei näköjään tunne kardaanin osia terranoon mutta kait niitä jostain löytää. Jos ei muuten niin mitoilla. Ja ristikoitten vaihto on senverran vaativa homma että se kannattaa antaa jonkin pajan tehtäväksi jos ei ole itelle tuttua.

Mutta eka juttu on että jos se kardaani lähtee helpolla pois, niin otat sen pois ja kääntelet niitä niveliä joka suuntaan ja jos siellä tuntuu rahinaa tai olaketta tai välystä niin vikaa on. Jos taas toimii jouhevasti niin rasvaus ja takaisin ja antaa mennä kunnes alkaa taas oireilemaan. Ja oma vähäinen kokemus on osoittanu että parhaiten voimansiirron osat kestää ehjänä kun ne pyörii. Silloin osiin ei pääse kondenssivesi tekemään tepposiaan.

PunisherFIN
11.11.2014, 21:57
juurikin andyn ohjeiden mukaan, ei niitä tartte uusia jos ne on ehjiä :) tamgears ja fixus kaupat myy ainakin terranoon käypäsiä ristikoita. niitä et välttämättä saa marssimalla tiskille ja ilmottamalla, että tähän reknroon haluan etu/taka ristikot, vaan menet sen vaihtokypsän osan kanssa ja pyydät mitoilla ristikkoa. tamgearsille soitat ja sanot mitat niin tulee oikee osa. niitä on sopivan paskamaisesti kolmea eri kokoa ja suurin osa varaosatiskeistä sotkee etu ja takaristikot keskenään ja murphyn lain mukaan siulla on aina väärä osa kun alat sitä vaihtamaan :D sen ristikonhan sie mittaat irrotuksen jälkeen pituus ja kupin halkaisija periaatteella.

alhonpoika
12.11.2014, 09:21
ok...näillä ohjeilla mennää!..kiitos!