PDA

View Full Version : Shift motor?


Moparmies
11.08.2005, 15:56
Pukkasi eteen ongelma, johon täältä saattaisi löytyä ratkaisevaa tietoa... Aiheena nickin mukaan Moparin tekele, Dodge Ramcharger '86.

Vaihdoin vasemman etupyörän ylä- ja alapallonivelet sekä vetoakselin ristinivelen. Etuakselina on Danan 44. Akselin päällä (vasemmalla puolella) on mystinen osa, englanninkieliseltä nimeltään shift motor. Mikä tämä kapistus on suomalaiselta nimeltään ja mitä se tekee (arvatenkin liittyy jotenkin vaihtamiseen)? Ajoneuvossa on automaatti.

Akselin sisällä on tuon 'shift motor':n kohdalla 'rengas', jonka läpi vetari pitäisi saada työnnettyä. Ongelmana on, että tuo rengas on jonkinlaisessa urassa niin, että sitä pitäisi saada nostettua jotta vetoakselin saisi sopimaan. Onko renkaan nostamiseen jotain kikkaa, vai pitääkö tässä vielä alkaa purkamaan tuo 'shift motor' ennen kuin vetarin saa paikoilleen?

Täydentäviä kysymyksiä saa esittää...

11.08.2005, 16:33
Voipi olla, että oon väärässä mut...

Shift motor taitaa olla alipaineella toimiva "laite" joka kytkee vedon siihen vetoakseliin. Sen mutikan sisältä löytyy rihlattu panta/"rengas" jota siirtohaarukka liikuttelee.

Äh, en mä jaksa enää tätä huoltomanuaalia suomentaa. Kiinnostaiskohan ketään ostaa tätä. Täydellinen nimi kuuluu "Service Manual rear wheel drive truck D&W 150-350 Ramcharger"

Jaakoppi Nyypelö

Note! This message was posted anonymously!

Moparmies
11.08.2005, 21:08
Menihän se vetarikin paikoilleen, kun aikani ensin nostelin tuota mainittua pantaa / rengasta niin, että sain sen hollille.

Kylläpä oli kiva taas pistää bensakrematorio tulille!