PDA

View Full Version : Montako akkua???


Zamppa
10.08.2005, 10:27
Eli nyt vinssi keulilla ja yksi optima red top akku ja 160A laturi riittääkö vinssaukseen! Vai pitäisiköhän laittaa vielä yksi akku lisää!?? Minkä laisia kokemuksia?

E.S.Y Ei satu yhtään racing team!

Mutamies
10.08.2005, 10:39
Ei kai toinen akku haitaksi olisi, mutta kai Optima aikahyvin riittää. Itse ajattelisin et kaksi akkua vaihtokytkimellä (kuten veneissä) tai Rinnan kytkettynä kytkimellä vois olla aika varma.

-ISO mutalammikko!!!-

jnu
10.08.2005, 11:30
Mitähän laturi tykkää vinssauksesta? Jotku sanoo että apuvirtaaki annettaessa antava auto pitäs sammuttaa ettei riko laturia ja että parempi kaks hyytynyttä autoa joista lämmin lähtee tönäsemällä käyntiin kuin särkynyt laturi.

Kahdella akullahan vois kytkeä laturin irti aina siitä akusta jolla tarvii vinssata ja silti sais edelleen huoletta virtaa valoille ym. Taas helpomman paikan tullen latais molempia, yksi laturi riittäis siihen.

Onko muuten kukaan tehny vertailua miten jännitteet vinssin navoilla pomppii a) laturin kanssa b) ilman laturia. Tyhjiltään latausjännite on suurempi mutta paljonko jännite on tiukassa vinssauksessa kun virta reilusti yli 500A?

Muistan vaan kun kaveri pari vuotta sitten rikkoi sierran laturin kun kovilla kierroksilla koitti vääntää kylmää isoa dieseliä käyntiin.


**************
Jussi ja Suzuki

h-a-r-z-a
10.08.2005, 15:47
quote:
Eli nyt vinssi keulilla ja yksi optima red top akku ja 160A laturi riittääkö vinssaukseen! Vai pitäisiköhän laittaa vielä yksi akku lisää!?? Minkä laisia kokemuksia?

E.S.Y Ei satu yhtään racing team!

Pitäisköhän sun käydä kysymässä jossain virmassa tuota....?<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>
Onko se laturi se voortin vai mikä?
Eikös se mene joteskin niin,että sitä sähköä raavitaan sieltä mistä helpoimmin irtoaa,luulis ainakin kahden akun toimivan paremmin kun tulee tiukka paikka.

...on tosta joku menny..

-MAKE-
10.08.2005, 15:49
quote:
Eli nyt vinssi keulilla ja yksi optima red top akku ja 160A laturi riittääkö vinssaukseen! Vai pitäisiköhän laittaa vielä yksi akku lisää!?? Minkä laisia kokemuksia?

Laturi on ainakin tarpeeksi järeä<img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle>
Toi punakantinen optimahan on tarkoitettu käynnistysakuksi, jota vaivaa käsittääkseni samat ongelmat kuin tavan käynnistysakkuja vinssihommissa. Eli käynnistysakku ei kestä toistuvia syväpurkauksia. Yli 15% purkausta täydestä kapasiteetista ei suositella. Keltakantinen taas kestää imeä melkein kuiviin ja taas voi ladata täyteen. Keltainen pystyy myös toimittamaan sitä suurta virtaa myös vajaalla latauksella. Näin ollen "tuntuu", että keltaisessa olis enemmän kapasiteettia kuin vastaavan kokoisessa tavis akussa.
Eron huomaa myös hinnassa<img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>
Ehdottaisin, että laitat ton punakannen emännän autoon ja ostat keltakannen vinssaukseen.
Tämä vinkki on sarjassa "Älä tee niinkuin minä teen vaan tee niinkuin sanon". Sillä ite vetelen sitkeesti
HANKOOK halpisakulla ja jollain hyllystä löydetyllä laturilla. Noillakin kyllä on saanyt vetää melko pirusti ennen kuin on virta ollut loppumassa.<img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>


quote:Muistan vaan kun kaveri pari vuotta sitten rikkoi sierran laturin kun kovilla kierroksilla koitti vääntää kylmää isoa dieseliä käyntiin.

http://www.petrisimolin.com/smiley/lol2.gifhttp://www.petrisimolin.com/smiley/lol2.gifhttp://www.petrisimolin.com/smiley/lol2.gifhttp://www.petrisimolin.com/smiley/lol2.gif
IHME!

--Instrument, sano ryssä kun rautakangen näki.--

ttimonen
10.08.2005, 19:36
Mulla on riittänyt Tabor 9K:lle 70A:n laturi ja Optiman Yellow Top 55ah.
On tullut vedettyä useampia tunteja putkeen ja vielä on jaksanut kelata vaijeria sisään.

Zamppa
10.08.2005, 19:59
Pitänee koittaa yhdellä aluksi! Ajaa jonnekkin syvälle et huomaa riittääkö se virta! :)


E.S.Y Ei satu yhtään racing team!

LaaLaa
10.08.2005, 20:52
Helvetin paljon saat vinssata että virta loppuu ottaen huomioon auton ja vinssin.
Itse harrastelin pitkään punaisella mutta siitä alkoi mehut huveta kun tyhjeni useita (yli 10) kertoja valot päällä tai jonkun muun hitaan purkauksen takia. Vieläkin siinä punaisessa on virtaa suunnilleen samat mitä halpis uusissa mutta 2 keltaista löytyi sopivasti niin ne on nyt kiinni.

"I feel sorry for people who don't drink. When they wake up in the morning, that's as good as they're going to feel all day "<img src=/smiley/beer.gif border=0 align=middle>

sjeeppi
11.08.2005, 06:27
Joo kokemusta on jo vähän, ehdottomasti kaksi akkua, 60A laturikin riittää mainiosti.
Ongelma tulee vaan hiiliharjojen kovasta kulumisesta, noin puolen vuoden välein joutuu vaihatmaan hiilisillan.... No Jeepin laturiin se maksaa 5,71 € Part Cornerissa

ensin tehtiin Jeeppi, loput on kopioita !

POHTO
11.08.2005, 22:20
onko kellään kokemusta kadesta laturista? sekoittaako toistensa toiminnan?
kun orkkis on säälittävän pieni mut siinä on alipaine pumppu ja isompikin olis olemassa?

bollocks to EUrope !!!

-MAKE-
11.08.2005, 23:24
Kaksi virtalähdettä rinnan on hankala saada toimimaan.
Toisessa kun on aina suurempi jännite kuin toisessa, jolloin pienempijännitteinen muuttuukin kuormaksi isompijännitteiselle.
Voishan siihen tietysti rakentaa erillisen säätimen, jolla ne laturit yhdistää mutta se vaatii vähää enemmän elektroniikkataitoja.

Jos on mahdollista laittaa toinenkin laturi autoon niin mielestäni kannattaa siihen kytkeä oma akkunsa ja omat kuormansa, vaikka pelkkä vinssi.

--Instrument, sano ryssä kun rautakangen näki.--

12.08.2005, 03:04
Höpö höpö.Kaks laturia rinnan eikä mitään ongelmia.Saahan ainakin merkkivalon kiilumaan jos on, kun panee laturin ilman mitään kuormaa.

Note! This message was posted anonymously!

mettäsika
12.08.2005, 07:24
minä tuossa eräänä päivänä kävin autosähköliikkeessä ja kyselin että miten kannattais tehdä sähköjärjestelmä kun on vinssit ja katto täynnä valoja niin ukot siellä vannovat että 2 laturia vaan koneen kylkeen ni kyllä pelaa yhdelläki akulla ... kuulema joissain metsäkoneissa on samallainen systeemi

kimmo

12.08.2005, 10:50
Kaikkiahan saa tehdä, toinen asia on siinä että, mitä järkeä ja jos sen joskus ymmärtäisi, niin jättäis paljon turhaa tekemättä.

Note! This message was posted anonymously!

Zamppa
12.08.2005, 11:19
Niin ja jokainen tekee itselleen!! Mutta kokemuksia kysynkin!


E.S.Y Ei satu yhtään racing team!

petr
12.08.2005, 11:23
Riittääkö sukisukin koneesta enää tehoa kardaanin pyöritykseen jos laittaa toisen laturin? ;)

Todistetusti " epänormaali käyttäjä ja kohtuuton ylikuormittaja "

Zamppa
12.08.2005, 11:33
Voipi olla että litranen kone hyytyy! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Noh tänään illallä kaikki päävirta kaapelit vaihtuvat 35mm2 johtoihin!

E.S.Y Ei satu yhtään racing team!