PDA

View Full Version : Offroad base Hi-Liftille


Hammer__
06.08.2005, 00:50
Onko ns. offroad base Hi-Liftille hankinnan arvoinen kapistus? Kuinka tuollainen toimii esim. suolla, uppoaako liftin painamana syvälle vai pysyykö ns. pinnalla? Kovemmalla alustalla varmaan ihan pitävä. Kun on pienet tilat autossa ja ei mahdu siellä lankkuja kuljettelemaan, niin on käynyt mielessä josko hankkisi tuollaisen basen kun viimeksi offatessa lifti upposi niin syvälle jänkään ettei se noussut sieltä enää muulla kuin vinssin avulla.<img src=icon_smile_blackeye.gif border=0 align=middle>

Hammer & Pajero

JaniL
06.08.2005, 01:00
Eikö tommosen köyhän miehen basen voi tehä vanerista. Siihen vaan maun mukaan "luiston estot" liftille ja pohjaan miitä mieli tekee, turkkipeltiä, kumia, ym.

Paavo
06.08.2005, 19:41
Moi,

mulla on kans itsetehty. Kaupasta sellaista putkea (tietty vähintään metrin pätkä) jonka sisämitta on sellainen että liftin varsi (ilman mitään jalkaa) menee siihen soppelisti, muistaakseni luokkaa 50-60mm, tätä putkea n. muutaman sentin pätkä. Hitsataan kiinni vaikka kahteen vierekkäin laitettuun 10cm leveään 20cm pitkään lattarautaan, näin tunkin alapää pysyy tukevasti alustalla. Ja tää n. 20*20cm rautaplätty pultataan sitten esin. 30*40cm tukevaan vaneripalaan, tarvittaessa pitkillä pulteilla "nastoiksi" (liukuesteitä lisätään tarvittaessa), ja siihen rautaan tai vaneriin vielä reiät attä saa narun tai vaijerin kiinni, että voi kiskoa autolla tai vinssillä vaikka hieman syvemmältäkin kun se kerta uppoaa kuitenkin. Auniin rautaosat maalattava että on katu-uskottava tekele.

+ Halpa
+ Helppo tehdä
+ Pitäis olla vä'hintään riittävän kestävä
- Jos latarauta on ainakin sentin vahvaa niin painoa tulee muutama kilo

Kuvia kaikille jotka laittaa 5€ tilille Ankallispankki 123456-7890 (saaja "kamerasta akku tyhjänä").

-Paavo

PS. mulla on tuota putkea vielä varmaan se metrin pätkä, jos resepti vaikutti toimivalle niin saa käydä hakeen omaa tekelettä varten pikkupätkän.

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't."

Paavo
09.08.2005, 19:41
Dodin, nyt oli kamerassa sähköäkin, suunnattomasta vitosvyörystä huolimatta:

http://stiletti.wipsl.com/albums/range-misc/DSC07807.sized.jpg

Toi olikin 8cm leveää lattaa, pituutta hieman vajaa 30cm. Vanerin pituus reilu 50cm.

-Paavo

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't."