PDA

View Full Version : Pajeron laatikon häntäpään laakerista


rewas
11.06.2014, 16:05
Terve vaan kaikille tasapuolisesti!
Kävin paheron alla pyörimässä ja rasvailemassa kardaaneita. Siinä samalla huomasin että takakardaanissa vaihteiston puolella on noin 5mm välys. Siinä aikani sitä vääntelin ja ainakaan ristikossa ei ole väljää vaan vika on todennäköisesti laatikon pyrstössä sijaitsevassa takimmaisessa laakerissa. Auto pitää tietyillä kierroksilla hieman resonointi ääntä, varmaan johtuu tästä tai sitten siitä että vaihteiston kannatinkumi on vaihtokunnossa ja loota pääsee täristämään runkoa. Kysymys kuuluukin että kun auto ei mitään isompiä ääniä pidä ja paljon tuolla välykselläkin on kilometrejä menty niin pysyykö tuommoinen välys yleensä samanlaisena ja vaan on siellä eikä niinkään haittaa mitään, vai voiko se särkyä täysin ja hajottaa kaiken ympäriltään vai kuluuko se ajanmittaan lisää? Aika paljon mitä oon näistä lukenu ja puhunut muiden kanssa kenellä samanlaisia vehkeitä on niin tuntuu että vähän kaikissa vanhemmissa vehkeissä kyseistä kuluumaa löytyy. Ei viitsisi turhaan tuommoista ruveta ruuvailemaan jos ei hirveästi ole tavallisessa ajossa merkitystä kun rahaa menee koko ajan muutenkin joka suuntaan. Siksi kysynkin kokeneemmilta pajeromiehiltä mielipidettä asiasta. Auto on kevyessä käytössä ja sillä ei vedetä mitään, käytännössä mennään kauppaan ja takas, syksyllä jahtiajot hoidetaan mutta siinä se.
Eli auto on 2.8td vuosimallia 2000 ja ajettu noin 250 tkm.

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

Micco
11.06.2014, 17:12
Usein se välys taitaa siellä ääntää, sit jossain vaiheessa kun tarpeeksi väljistyy niin saattaa alkaa öljyäkin vuotamaan ulostulon stefa. Siellä on sellainen liukulaakeri jota ei ilmeisesti saa varaosana. Mitsulta kysyin ja sanoivat et pitää ostaa koko häntä osa, ja se sit maksaa kans sen mukaan, myyjä muisteli et viimeksi kun hän hintaa katseli niin oli yli neljä sataa. Tamgearsilta kyselin ja sielläkin sanoi suoriltaan ettei pelkkää holkkia saa mistään.
Itellä on varalaatikko levällään ja siihen pitää kans tuo holkki uusia, muuta keinoa en ole keksiny kuin ite sorvata sopivan jämpti holkki.

Jos jostain keksit esim. maailmalta et saa edullisena tarvike osana koko häntäosan tai pelkän holkin, niin ilmoittele tähän ihmeessä. Häntä osan vaihtaminen ei ole kova homma auton allakaan tehtynä.

E: oma pajero on tosin -89- ja sulla näyttikin olevan himpun verran uudempi, mut onkohan sama laatikko kuitenkin tai se häntäosa ainakin.

rewas
11.06.2014, 18:11
Joo pitää kattoo nyt mitä sen kanssa tekee. Aika paljon on kuitenkin jo kilometrejä kertynyt ja vielä ei oo öljyä sieltä pudottanut. Mahtaako tuo laakeri/ holkki olla kuinka herkkä kulumaan/väljistymään lisää (onko kyseinen osa kuinka lujaa tekoa?) Meinaan kun on vanha auto niin kaikkissa paikoissa tuppaa vähän välystä olemaan ja ei niinkään haittaa menoa.

Micco
11.06.2014, 19:27
Ellet ole nähnyt kyseistä osaa, niin tuolla on kuvia häntäosasta jossa näkyy myös se holkki. http://www.alibaba.com/product-detail/Transfer-Case-Rear-Cover-For-Mitsubishi_481047088.html
Tuolta koitin hieroa kauppaakin tuosta osasta, mut en enää muista mikä este siinä mahtoi tulla.

rewas
11.06.2014, 21:37
Jees, kiitos tuosta linkistä! Täytyykin tutkia tarkemmin noita sivuja että mitä kaikkea muutakin niiltä on saatavilla.