Kirjaudu sisään

View Full Version : grillausmausteen alkuperä


mäksä
22.10.2013, 23:16
eli mitä on normi grillimausteessa mitä.. ??????

siis onko marmorilta haetussa grillimausteessa chiliä..?? :eek::eek::eek::eek::eek:
vai käytimmekö ssuvikin kanssa jotain tarvike paskaa.. :eek::eek: :confused:

Nikuzai
22.10.2013, 23:26
Yhen naisen kanssa oli puhetta, et hänen miehensä on allerginen niin on hirveän vaikeaa ja vaarallista ostaa enään nykyään mausteita marketeista kun niissä ei välttämättä ole sitä mitä mainitaan vaan saattaa olla seassa jotain muita mausteita vahventamassa pussissa lukevan mausteen aromia :mad:

Tuli puhetta kun etsiskelin itelle mausteita niin kaikissa oli aineksia ja sit mausteita :eek: ja kourallinen E-koodeja osassa vielä lisänä :(
Ja kunnollista vaikka pippuria ei ole löytynyt, jos haluan pippureita itse tehtyyn maustesekoitukseen en halua sinne mitään muita mausteita mitä tehdas on pusseihin jämiään laittanut :mad:

mäksä
22.10.2013, 23:32
Yhen naisen kanssa oli puhetta, et hänen miehensä on allerginen niin on hirveän vaikeaa ja vaarallista ostaa enään nykyään mausteita marketeista kun niissä ei välttämättä ole sitä mitä mainitaan vaan saattaa olla seassa jotain muita mausteita vahventamassa pussissa lukevan mausteen aromia :mad:

Tuli puhetta kun etsiskelin itelle mausteita niin kaikissa oli aineksia ja sit mausteita :eek: ja kourallinen E-koodeja osassa vielä lisänä :(
Ja kunnollista vaikka pippuria ei ole löytynyt, jos haluan pippureita itse tehtyyn maustesekoitukseen en halua sinne mitään muita mausteita mitä tehdas on pusseihin jämiään laittanut :mad:

vastausta et kertonut meidän kyssäriin :eek::eek::eek: :confused:

no oliko sun "tutun" mies meitä muita karvaisempi..??? :eek: :confused:
vai muuten vaan herkkä tuliselle ruualle.? :eek: :confused:

Cental73
22.10.2013, 23:57
no hätäseen googlattuna:

Suola (53%), sipuli, paprika, arominvahvenne (E621), muut mausteet, mustapippuri, tomaatti, valkosipuli, paakkuuntumisenestoaine (E551), sellerinsiemen, selleriuute.


eli chiliä ei

mäksä
23.10.2013, 00:07
no hätäseen googlattuna:

Suola (53%), sipuli, paprika, arominvahvenne (E621), muut mausteet, mustapippuri, tomaatti, valkosipuli, paakkuuntumisenestoaine (E551), sellerinsiemen, selleriuute.


eli chiliä ei

no kenen valmistamasta grillausmausteesta tuon kopioit. :confused:

mäksä
23.10.2013, 00:16
no kenen valmistamasta grillausmausteesta tuon kopioit. :confused:

meil on .. suola 39%,, paprika,, mustapippuri,, arominvahvenne(E 621) , sokeri, sipuli, maltodekstriini, chili, paakkuutumisenestoaine (E 551)

wikke
23.10.2013, 07:45
Melkein samat ne kaikilta löytyy, ja suurin yhdistävä tekijä että liki aina puolet suolaa.

BJ-40/76
23.10.2013, 17:40
Eikö chili ole aina paprikaa, ja paprika voi olla muutakin lajia kuin chili?

Cental73
23.10.2013, 18:20
toi oli meikäläisellä peräisin Santa Maria purkista.

L-200
23.10.2013, 19:19
Miksi siihen marinadiin pitää ylipäätään tunkea grillimaustetta??

Ihan perusmarinadiin menee vain ½dl ruoka/oliiviöljyä tai öljy-punaviini seosta, mustapippuria, valkosipulia maun mukaan (jos ei tykkää niin jättää pois), paprikajauhetta, yrttejä maun ja mieltymksen mukaan.

Lihan ei tarvitse uida siinä marinadissa. 1 kg:lle pihvejä piisaa mainiosti 1-1½ dl marinadia joka sivellään pintaan ja pinotaan lihat päällekkäin ja annetaan olla 2h-1 vrk miten tykkää esivalmistaa lihat. Pidempi marinointi aika = marinadi painuu lihaan jolloin maku korostuu.

ja se liha pitää paistaa huoneenlämpöisenä, ei jääkaapista pannulle ellei tykkää tarjoilla sitkeitä lunttuja lautasella.

Kun lihasnesteet tulevat pintaan niin pihvi (punainen liha) käännetään ja paistetaan n . minuutin ajan. Sitten se liha alkaa olla kypsää (medium).

Vaalea liha (possu/kana) paistetan aina kypsäksi.

Nikuzai
23.10.2013, 19:19
vastausta et kertonut meidän kyssäriin :eek::eek::eek: :confused:

no oliko sun "tutun" mies meitä muita karvaisempi..??? :eek: :confused:
vai muuten vaan herkkä tuliselle ruualle.? :eek: :confused:


Ihan normaali suomalainen rotuperimä, vaan oli muutamalle mausteelle allerginen, muistaakseni chili ei niihin kuulunut vaan surkuhupaisasti usampikin mitä ei kirjoiteta ja muutamalle niille vakavasti allerginen olikohan paprika pahin mallia henkitorvi tukkoon ja silmät turvoksiin
Ja monesti muuten vaikka valmis pitsoja/eineksiä jos etikettiä katsoo niissä ei lue paprikaa, mutta paketin avattua punaisia ei tomaatin palojahan siellä on.
Näitä tulee kateltua kun emäntä ei paprikasta tykkää.

Kirjoittelen sit aineet kunhan oman grilli mauste pussin löydän :o

lavanelikko
23.10.2013, 20:20
Ihan normaali suomalainen rotuperimä, vaan oli muutamalle mausteelle allerginen, muistaakseni chili ei niihin kuulunut vaan surkuhupaisasti usampikin mitä ei kirjoiteta ja muutamalle niille vakavasti allerginen olikohan paprika pahin mallia henkitorvi tukkoon ja silmät turvoksiin
Ja monesti muuten vaikka valmis pitsoja/eineksiä jos etikettiä katsoo niissä ei lue paprikaa, mutta paketin avattua punaisia ei tomaatin palojahan siellä on.
Näitä tulee kateltua kun emäntä ei paprikasta tykkää.

Kirjoittelen sit aineet kunhan oman grilli mauste pussin löydän :o

Viitaten edelliseen kirjoittajaan: Toivottavasti et löydä:cool:

33SD
23.10.2013, 22:07
Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.
Pidän vahvasti maustetusta ruuasta ja menikin monta vuotta ennenkuin tajusin allergiani.
Aina ravintolassa syödessä ja grillillä tuli otettua jotain chilillä maustettua.
Ajoittain helvetillisiä kutinakohtauksia käsissä, yöllä emäntä heräsi siihen että minä raavin käsiä unissani. Kutina käsissä oli melkein päivittäistä enkä osannut yhdistää sitä ruokaan.
Alkaa kutinalla sitten tulee näppyjä tai halkeamia.
Jossain vaiheessa, vuosia sitten tuli semmonen ahaa elämys, että jos heräsin käsien kutinaan(tai emäntä heräsi kun raavin käsiä), niin mietin edellistä iltaa ja päivää, mitä olin syönyt.
Tajusimme että juurikin silloin kun oli haettu ne tuliset kebab-mätöt grilliltä niin seuraava yö oli yhtä helvettiä. Aloimme tutkimaan tarkemmin ruoka-aineitten mausteita ja karu totuus selvisi pikkuhiljalleen. Chiliä käytetään valmisruuissa, marinadeissa ja salaatinkastikkeissa ihan helvetin paljon. Perus sinapissakin/ketsupissakin saattaa olla chiliä mausteena. Myös useimmissa metvursteissa, grillimakkaroissa ja nakeissa on chiliä. "Hauskimpia" ruokia on nämä joiden tuoteselosteessa on "mausteet mm:" On todella vaikeaa löytää ruokaa jossa ei olisi chiliä.
Varmin keino on ostaa täysin maustamattomat lihat kaupasta ja maustaa ne itse.
Ja muutenkin valmistaa ruuat itse eikä osta koskaan mitään valmisruokia vaikka olisi kuinka kiire.
Mielenkiintoista on myös se seikka että useimmat curryt sisältävät chiliä!
Chilihän kuuluu myös perinteisen maksamakkaran mausteisiin.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.

lavanelikko
23.10.2013, 22:34
Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.
Pidän vahvasti maustetusta ruuasta ja menikin monta vuotta ennenkuin tajusin allergiani.
Aina ravintolassa syödessä ja grillillä tuli otettua jotain chilillä maustettua.
Ajoittain helvetillisiä kutinakohtauksia käsissä, yöllä emäntä heräsi siihen että minä raavin käsiä unissani. Kutina käsissä oli melkein päivittäistä enkä osannut yhdistää sitä ruokaan.
Alkaa kutinalla sitten tulee näppyjä tai halkeamia.
Jossain vaiheessa, vuosia sitten tuli semmonen ahaa elämys, että jos heräsin käsien kutinaan(tai emäntä heräsi kun raavin käsiä), niin mietin edellistä iltaa ja päivää, mitä olin syönyt.
Tajusimme että juurikin silloin kun oli haettu ne tuliset kebab-mätöt grilliltä niin seuraava yö oli yhtä helvettiä. Aloimme tutkimaan tarkemmin ruoka-aineitten mausteita ja karu totuus selvisi pikkuhiljalleen. Chiliä käytetään valmisruuissa, marinadeissa ja salaatinkastikkeissa ihan helvetin paljon. Perus sinapissakin/ketsupissakin saattaa olla chiliä mausteena. Myös useimmissa metvursteissa, grillimakkaroissa ja nakeissa on chiliä. "Hauskimpia" ruokia on nämä joiden tuoteselosteessa on "mausteet mm:" On todella vaikeaa löytää ruokaa jossa ei olisi chiliä.
Varmin keino on ostaa täysin maustamattomat lihat kaupasta ja maustaa ne itse.
Ja muutenkin valmistaa ruuat itse eikä osta koskaan mitään valmisruokia vaikka olisi kuinka kiire.
Mielenkiintoista on myös se seikka että useimmat curryt sisältävät chiliä!
Chilihän kuuluu myös perinteisen maksamakkaran mausteisiin.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.

Ääni täällekin. Itsestä on ainakin kiva tietää mitä syö... Mielellään alkaen siitä mitä lihakarja on syönyt...

oziolli
25.10.2013, 13:05
Aihe liippaa niin läheltä meikäläisen arkea että ihan pakko osallistua.

Siis olen allerginen vahvoille mausteille eli lähinnä chilille ja ehkä myös cayannelle.

Täytyy sanoa että en todellakaan ymmärrä minkä helvetin takia chiliä pitää tunkea joka paikkaan.


Cayanne on yksi chililaji.

wikke
25.10.2013, 15:08
Miksi siihen marinadiin pitää ylipäätään tunkea grillimaustetta??


Niin, vaan vittujako pitää ylipäätään yhdistää marinoiminen grillimausteeseen???

Olit ensinmäinen joka sitä marinaadin osaksi mielsi, tahi marinoinnista höpötti. ; )

Kuiva kamasta käsittäneeksi koko ajan ollut kyse?

ssuvik
25.10.2013, 15:51
Kuiva kamasta käsittäneeksi koko ajan ollut kyse?

Joo sellasesta jauheesta.

JJ90
26.10.2013, 19:49
Lidlistä.