PDA

View Full Version : Mystiset artifaktit


trulez
11.06.2005, 16:09
Tarina alkaa joulusta 2004, jolloin ostin uuden koneen ja siihen Club 3D ATI RADEON X800 PRO näytönohjaimen. Heti laitteet kotio saatuani piti Clubin perus jäähy vaihtaa Zalmanin VF700-Cu jäähyyn jotta ääni olisi hillitty ja jäähdytys taattu.

Ongelmia alkoi ilmenemään muutaman viikon pelailun jälkeen, graafisia artifakteja alkoi vilistä ruudulla ja sammutin koneen paniikissa että nyt on joku rikki ja pahasti.

Boottasin koneen ylös ja tarkistin BIOSin asetukset, kaikki rok. Käynnistin Windowsin ja ajoin parit testiohjelmat ja kaikki rauta oli kunnossa ja nopeudet kohdillaan. Sitten ajelin ATI Toolsin artifakti skannia ja samantien rupesi taas artifakteja viliseen ruudulla.

Totesin että nyt on varmaan näyttis sanonu sopimuksensa irit. Otin näyttiksen irti, vaihdoin siihen perus tuulettimen takas ja lähetin myyjälle takuuseen. Hetki meni ja näyttis tuli postissa takas, lappu mukana että mitään ei löytynyt ja vikaa ei heillä näkynyt.

Seuraava johtopäätös oli että jäähdytys oli riittämätön, ja hankin kunnon vesijäähyt. Tämä yllättäen poisti ongelman ja artifaktit oli historiaa. Puolen vuoden vesileikkien jälkeen sain kuitenkin tarpeekseni vesijäähystä, näytti siltä että passiivisella vesijääähyllä ei viilennetä kuin vanhoja mopoja, lämmöt pyöri 71 C luokassa kun pelailin, joten paluu kupariin oli edessä. Tilasin eräästä verkkokaupasta 150e eurosta kuparia ja tuulettimia ja asensin koneeseen, parin ensimmäisen päivän jälkeen artifaktit tulivat takaisin, ja vitutus oli suurenmoinen.

Purin koneen osiin, tarkistin rauta puolen, kaikki kunnossa. Boottasin ylös ja tarkistin BIOSin ja kaikki ajurit, kaikki kunnossa. Lämmöt olivat ihan normaalit CPU/42, CASE/32/, PSU/41.

Kokeilin piruuttani ottaa Zalman VF700-Cu mukana tulleet VGA muisti jäähypalikat irti ja boottasin taas koneen ylös. ARTIFAKTIT OLIVAT KADONNEET!!!

Myös ensimmäisellä kerralla minulla oli ollu nuo muistijäähyt kiinni, sillon en ollut niitä irrotellut testatakseni, ja artifaktit eivät olleet poistuneet, kunnes irrotin muistijäähyt vesijäähyyn vaihtaessani.

Pystyykö joku selittään miksi muistien päälle lämpötarralla asennettavat kevyet alumiini jäähyt voivat aiheuttaa artifakteja?

bono
12.06.2005, 13:24
quote:Otin näyttiksen irti, vaihdoin siihen perus tuulettimen takas ja lähetin myyjälle takuuseen. Hetki meni ja näyttis tuli postissa takas, lappu mukana että mitään ei löytynyt ja vikaa ei heillä näkynyt. tässä taas yks syy miks nää vekottimet maksaa niin paljon, takuuehtojen vastainen toiminta makso jämylle saadun katteen tosta kortista ja parista muusta. Toivottavasti ne arktielefantit tulee pian takasin ja räjäyttää koko härvelin pillun päreiksi.

-^-^-^--^-^-^-^-^-^-^-^-^-
<bono length="190" weight="105">
<email> -bono-@city.fi </email>
</bono>

Umpijuntti
24.01.2007, 17:14
Ei tohon keksi muuta vastausta kuin sen että ne vitun jäähdytyssiilet vain nostivat lämpöjä sun kortissas, todennäiköisin syy on se vitun paskaliima jota niihin oli tungettu, anteeksi että sanoin vittu, no taasko se vittu tunki tähän, ärh.... vittu.. :)
Niin vittu tiedän että tää on vanha viesti, mut niin oon vittu minäkin vanha :p
Have no life...




Edited by - Umpijuntti on 24/01/2007 17:19:03