PDA

View Full Version : Toshiba Portegé


Sannax
03.06.2005, 20:45
Hei, olen aivan uusi näillä sivuilla ja tarvitsisin apuanne. Sain äskettäin lahjaksi pienen kannettavan ja se ei suostu toimimaan. Laite on Toshiba Portegé 3490 CT ja se on hellyttävän pieni kooltaan. Siinä ei ole sisäisiä levykeasemia ja uskoisin että juuri siinä ongelma piilee. Vekotin on jossain vaiheessa tyhjennetty kaikesta edellisen käyttäjän henk.koht. tiedosta ja kaikki ajurit on menneet samalla. Tarvitsisin neuvoa miten saan ko. vehkeen lukemaan cd asemaa jotta voisin asentaa käyttiksen (xp). Laitteeseen on siis ulkoiset levykeasemat, cd korttipaikkaan ja levykkeelle usb.

Jos joku osaa neuvoa tai ohjata oikeaan suuntaan niin olisin TOSI kiitollinen.

Sanna, sannaaalto@jippii.fi

Sannax
08.06.2005, 00:44
Eipä ole kuulunut yhtään vinkkiä. Joko asiaa ei voi korjata tai olisiko kysymys liian vaikea? En kyllä haluaisi uskoa jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Kun vekotin kerran on ihmisen tekemä niin kai sille ihmiseltä kuri löytyy? Tai sitten palautan lahjan ja sanon että tuo ensi kerralla toimiva tai älä tule ollenkaan.

tuska
08.06.2005, 00:59
Enpä tiedä osaanko auttaa, mutta heitetään nyt pari kysymystä heti alkuun.

Ilmeisesti siinä on jo joku käyttöjärjestelmä asennettu, kun ongelmana on vain se ettei kone tunnista sitä ulkoista CD -asemaa?
Jos siinä nyt joku käyttis on (varmaan joku Win98 / vastaava), niin tökkää se cd -asema siihen myllyyn kiinni ja pistät sen koneen etsimään uusia laitteita. Jos se tunnistaa sen laitteen ja sulta puuttuu niitä ajureita, niin hae niitä sitten vaikka netistä ja siirrä levykkeellä sinne koneelle (jos se korppuasema toimii?).

Paskan lahjan oot kyllä saanut jos se ei toimi. Vastaile nyt ainakin noihin kysymyksiin niin katsotaan sitten uudestaan jos jotenkin osattais auttaa.

---------------------------------------------------------
http://koti.mbnet.fi/arjala/pics/sig.jpg

Sannax
08.06.2005, 23:19
Hei, kiitos että joku reagoi. Laitteessa ei ole mitään käyttistä ja avaamisen jälkeen ilmestyy ruutuun teksti: Missing operating system, sitten laitan asennuslevyn asemaan ja se alkaa surista. Luulisin että asema kyllä pyörittää levyä ja varmaan lukeekin sitä koska ruutuun tulee jotain teknisen näköistä tekstiä joka vilistää vinhaan tahtiin. Sitten hurina loppuu ja ilmestyy teksti can not find d: tai jotain sen tyylistä. En tiedä tekniikasta juurikaan, mutta luulen että koneessa on pelkkä bios ja se ei osaa etsiä korttipaikkaan liitettyä ulkoista cd asemaa tai tajua mitään usb porteista ja niissä ehkä olevista vekottimista. Minulle on aivan sama mikä käyttöjärjestelmä laitteessa tulee olemaan. Ajattelin että XP kun minulla on yksi sellaisen ylimääräinen lisenssi ja muissakin käyttämissäni koneissa on XP. Olen sen verran saanut selvitetyksi, että tässä laitteessa olisi 700Mhz suoritin, 128M muistia ja 20G levy. Toivon että xp home siinä pyörisi, mutta jos nyt edes joku, kun vekotin on niin pieni ja kevyt että sitä ihan oikeasti voisi kanniskella mukana. Minulla ei ole se kone nyt tässä, mutta otan sen huomenna kotiin ja katson millaista tarinaa ruutuun ilmestyy.

Kiitos että vastasit, Sanna

kerio
11.06.2005, 09:05
Sannax, ongelmahan on tuossa tuo CD-asema, joka on sopivasti pcmcia-kortin takana. Kokeileppa asentaa XP omilla asennus korpuillaan...

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;310994

Kerio
"Oon Palomuuri"

Sannax
27.06.2005, 22:00
Heips, minulla on ollut nettiyhteys poikki jo pitkään ja koska olen lomalla ei työpaikalla käyntikään viehätä. Saamillani neuvoilla (joista olen hirmu kiitollinen) on saavutettu seuraavaa: kone lukee cd-asemaa ja levykkeitä. Asennus sujuu jonkin matkaa mutta tyssää sitten siniseen ruutuun jossa uhkaillaan kaikenlaista. Jos jollakulla on ehdotuksia miten tästä edetään, niin kaikki ideat on tervetulleita. Voisiko olla niin, että alkuperäinen valmistajan tms. system restore levy on välttämätön. Saisiko sellaisen hommattua jostain esim. imuroimalla, vai onko maahantuoja ainut tie?

Lahjan tuoja on joutunut nukkumaan sohvalla (paitsi Jussina) ja alkaa olla melko kypsä tilanteeseen. Samoin minä, mutta kun tuli sanottua ettei viereen kannata kömpiä ennen kuin kone toimii. Juhannuksena nallekoppa sai minut hetkeksi unohtamaan uhkauksen ja hyvä niin!

Sannax
27.06.2005, 22:03
Ja vielä lisäksi kun olen vähän yksinkertainen ja helppo: Mikä on Peelo, ei kai mitään tuhmaa?

MäIte
27.07.2005, 17:38
Peelo=aloittelija...

Restore CD ei ole välltämätön, mutta helpottaa asennusta huomattavasti. Yleensä maahantuoja korvausta vastaan sen sinulle toimittaa, harvemmin niitä verkossa jaellaan, koska yleensä sisältävät joidenkin muidenkin ohjelmia kuin valmistajan...

Sininen ruutu onkin hankalampi, olisiko mahdollista saada uhkailusta jonkinlaista tiivistelmää?

<img src=/smiley/sun.gif border=0 align=middle>

---MäIte---

*Let's kill them all and let Gods sort them out*

ZeiZei
27.07.2005, 18:20
Käyttö-ohje (http://support.toshiba-tro.de/tools/portege/3490/Manuals/userman-p3490-gb.zip)

Muuta kivaa (http://nordic.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp?LNG=17&service=ND)

Tuohon pitäisi saada max. 256Mb muistia että Xp:n pitäisi toimia jotenkin. Paljonko lie nyt? Prossu näyttää olevan 700Mhz.
Voi olla että joutuu päivittään biosin ennen kuin buuttaa Xp: cd:ltä mene tiedä.
Siinä on biosiin päästäkseen mentävä TSETUP nimiseen systeemiin.(jos tarvii) Ohjeet löytyy käyttö-ohjeesta.

Vois hankkia tuollaisen pienen kovalevy kotelon jolla voi siirtää kannettavan 2,5" kovolle usb-liittimen välityksellä pöytäkoneelta esim 98se:n asennustiedostot jotka sitten ajaa itse läppärissä kovon ollessa taas paikoillaan. lisäksi näppärä tehdä varmuuskopio kovosta kun sen on asennellut valmiiksi läppäriin, kovo vain pöytäkoneeseen ja Xp: varmuuskopiointi käyntiin jne.
voi olla muutakin käyttöä.
http://www.rueducommerce.fr/info/images/produits/info/xl/IB-250.jpg
en löytäny äkkiä muita kuin ranskalaisia netti osoitteita tuolle ICY BOXille

Edit typoja

RR V8 -76

Edited by - HäRVeli on 26/11/2005 09:25:22

blazoffer
25.11.2005, 23:17
quote:
Peelo=aloittelija...
--MäIte---

*Let's kill them all and let Gods sort them out*


Löysin tämän topicin aivan random, enkä löydä tätä uudestaan eli en saa kiinni alkuperäista topiccia, mutta :olen ymmärtänyt vuosien saatossa että "peelo"- sana = kulli kun sanonta "veltto peelo"= "löysä kulli" - mannekilelellä

Sannax
31.05.2006, 22:52
Hei taas pitkästä aikaa. Kyseisen läppärin kanssa on viimeksi tapahtunut seuraavaa: Kone oli oikean expertin käsissä ja hän kertoi ettei millään kovalevyn analyysiohjelmalla saa laitteesta mitään tolkkua. Epäili että emolevy on viallinen ehkä kolhun johdosta. Vekottimen korjaaminen ei ole taloudellisesti järkevää, uuden saa halvemmalla. Joten kiitos kaikille minulle vastanneille, valitettavasti apunne ei nyt osunut. Kesäterveisin Sannax