PDA

View Full Version : Mikä on Overdrive?


MIC4-90
04.06.2003, 21:56
Maine menee kun näin tyhmiä kyselee, mutta kun ei automaatit ole tuttuja entuudestaan ja mielummin kysyn kun en tiedä.
Oma vetteni (-90) on automaatilla ja siinä on Overdrive ja tiedän tästä ylivaihteesta sen että maantieajossa OD:lla ja kaupunkiajossa taas ilman kun OD vaihtaa nopeammin isompaan. Siksi kysynkin eli mitä overdrive tekee erona automaattiin jossa ei ole ylivaihdetta? Ja mitä etua se tuo?

Toivottavasti joku osaa selittää ja pakkohan oma auto täytyy tuntea läpikotaisin siksi tyhmiä kyselen.

T:Mika

-The Heartbeat of my Corvette is winning-

05.06.2003, 07:27
Eihän tuo OD varsinaisesti ole kuin 4. vaihde joka on välitetty siten, että kardaani pyörii nopeammin kuin moottori. Siihen on tosin liitetty mukaan turbiinin lukitseminen jolloin voima siirtyy ilman ylimääräisiä häviöitä takapyörille. (Turbiinin lukitseminen tapahtuu myös 3. vaihteella kun tarvittavat ehdot täyttyy)

Kaupungissa tuota OD:tä ei suositella käytettäväksi koska tuon 4. vaihteen osat on vakiona vähän alimittaiset ja kaupungissa edestakaiset vaihtamiset kuluttavat niitä ennenaikaisesti loppuun(lähinnä kytkinlevy pakkaa). Itse en ole niin tarkasti ohjetta 84 vettessä noudattanut, mutta voi olla että sen edestään sitten löytää laatikkoremonttina.

Jari

Note! This message was posted anonymously!

05.06.2003, 12:50
Laatikko jossa ei ole OD:tä (esim. TH350 tai TH400) ja OD:llisen laatikon (esim 700R4) ero on se, että ensinmainituissa on ihan oikeat 3 vaihdetta kun taas OD-laatikossa on esim. 3 oikeeta vaihdetta ja ihan erillinen OD-yksikkö. Tämä yksikkö voi olla koko laatikon kuoren ulkopuolella, esim. siinä kyljessä erillinen pönikkä (en muista kuinka se on 700:ssa). OD muuttaa välitystä pidemmäksi pudottaen kierroksia. Muistaakseni C4 Vetten 3. vaihteen välitys on 1:1 ja OD:n 0.7:1.

Tajuskohan tosta sepustuksesta kukaan mitään?


Note! This message was posted anonymously!