View Full Version : Maukasta ruokaa, mitä hyvää söit tänään ?
Porvoon Hilma
25.12.2012, 19:04
Ihan vaan niinkuin vastapainona tai rinnakkaisena tuolle olut-, siideri yms.- ketjulle ajattelin pystyttää tällaisen kulinarististen nautintojen ilmituontialueen.
Meinasin aluksi laitella vegaani-ja absolutistitopicin, mutta arvelin, että sinne ei tulisi kovinkaan suurta ryntäystä, niin mennään nyt tällä.
Kenties joulun tähänastisista makunautinnoista paras oli juuri äsken syöty lohenmäti-, smetana-,sipulisilppujuustosämpylä paahdettuna kevyesti. Meleko hyvvee. :D
kuningaskulkuri
25.12.2012, 19:39
Hyvästä en tiedä.. Shellin baarissa jouduin lounastamaan lihapiirakan makkaralla.. Saatana syömättä olis jäänyt jos ei olis ollu niin kova nälkä, eikä malttanut muualle mennä kun oli olevinaan kiire lumien kanssa...
Koneella syön kanaa ja lanttulaatikkoa.
Jos ei tykkää lanttulaatikon kitkeryydestä kannattaa kokeilla kokkikartanon raakaa lanttulaatikkoa joka löytyy pakkasesta oli muute hyvvee.
Juuso4x4
25.12.2012, 19:58
Kinkkua, maksa- ja porkkanalaatikkoa, pottumuusia sekä karjalanpaistia, silakkarullia, silliä ja rosollia. Eli normaalia jouluruokaa mutta kyllä oli taas hyvää :cool:
Jos ei tykkää lanttulaatikon kitkeryydestä kannattaa kokeilla kokkikartanon raakaa lanttulaatikkoa joka löytyy pakkasesta oli muute hyvvee.
Kannattaa myös harkita kokin vaihtoa, jos lanttuloota on kitkerää.:D
Kohta meen ja hyökkään anopin jääkaapille ja palaan takasin tähän koneelle sinapin ja kinkkusetin kera.
Meinasin aluksi laitella vegaani-ja absolutistitopicin, mutta arvelin, että sinne ei tulisi kovinkaan suurta ryntäystä, niin mennään nyt tällä.
Saattaapi olla niin. :D
Nautin juuri kinkkuvoileipää ja karhua päälle. :)
pastirolli
25.12.2012, 22:10
Tuli tuossa vedettyä iltapalaksi uunissa lämmitettyjä nakkeja joiden ympärille oli laitettu pekonia. Kyllä taas tietää elävänsä kun sydän hakkaa... :D
Porvoon Hilma
26.12.2012, 17:11
Prosciutto, hunajameloni mustaleima-Emmental paahtoleipää...... On meleko hyvvee...:D
Pääruoka ja lopuks jälkiruoka :D:D
lavanelikko
26.12.2012, 19:28
Tuli tuossa vedettyä iltapalaksi uunissa lämmitettyjä nakkeja joiden ympärille oli laitettu pekonia. Kyllä taas tietää elävänsä kun sydän hakkaa... :D
Lisääpä tohon vielä välikääreeksi juusto ja voitaikina. Eli järjestys sisältä ulospäin: nakki, juusto, voitaikina ja pekoni...
Porvoon Hilma
31.12.2012, 18:35
Vuoden loppumisen kunniaksi ihan sisäfiltteripahvit. Ei ollut pahaa. Tää oli tosin pikkasen äijäkeittiötä kun ei ollut ruokakermaa noihin aurajuustoperunoihin ja opittiin pojan kanssa äsken pääkokilta, että niihin olisi voinut laittaa lihalientäkin. Valmis punaviinikastikepulveri taasen on lähes syötäväksi kelpaamatonta sellaisenaan. Ei paljoa parane vaikka laittaa veteen, vispaa ja kiehuttaa. Pienen tuunauksen jälkeen siihen tuli jotain makua, mut ei siitä silti mitään hyvää tullut. Melko onnetonta kompostointiinkin.:D
Tacoja ja tortilloita tuo kauniimpi väänti juuri. :) Kaikilla mahdollisilla höysteillä ja pirkaleen hyvää oli!
ei ole kerennyt vielä syömään ,mutta muijan posliini pilua hieman lipaisin ja lopuksi sinne päästin.. :D
ei ole kerennyt vielä syömään ,mutta muijan posliini pilua hieman lipaisin ja lopuksi sinne päästin.. :D
Paras resepti aikoihin :D :D
Heinäsorsa-pyy-kanttarelli-pastaa.
Ulkona kylmä, keukot rikki muutenkin joten ei kiinnostanu lähteä kauppaan, niin kaivettiin pakastimesta mitä löyty. No joku sorsa ja pyy sielt löyty, sitten lisäksi oli emännän keräämiä/kuivaamia kanttarelleja, porkkanaa, sipulia, valkosipulinkynsi, kermaa ja mausteita.
On vähän helvetin hyvää, suosittelen kokeilemaan. Vaikka pyy ja heinäsorsa on erityyppistä ja -makuista ni silti maistuu todella hyvältä samassa pastakastikkeessa, ei tule mitään sattumavaikutusta vaan lihapalat maistuu kaikki hyviltä mutta osa erilaisilta ku toiset.
Suosittelen.
no tänää rouhein paahtopaistia,, punaviinikastiketta,, lohkoperunoita jne jne.. :cool::cool::cool:
ja tietysti perunat ja kastike alusta asti itse valmistettu.. :D NAM :)
Alajärven kupeessa on kevarin kievari ja kevarin grilli. Grillillä oli tarjolla vanhaan tyyliin tehtyjä hillitömän hyviä ja isoja hampurilaisia. Ja vielä järkihintaan. En ihmettele yhtään, että paikalliset kehuivat kovasti. Ja siis hampurilaisten halkaisija oli lähes kokoluokkaa saarioisten roiskeläppä.
Porvoon Hilma
20.01.2013, 08:49
Graavilohta, Emmental-juustoa, omenalohkoja..... Nam...:D
wuntzikka
20.01.2013, 15:17
tänään ilmeisesti hernekeittoa
Makkarakastiketta ja muusia.
Makkara ei ollu mitään höökööplöötä vaan riistamakkaraa (jänistä ja hirveä). Lihaa oli aikas reippaasti joten tuhtimpaa settiä.
Ihan perusmakkara kastike johon pikkuisen nakkasin lihafondia kyytiin ja pukkasi sinne soijaakin hieman.
Perusmuusi, maitoo, suolaa ja voita.
Keitettyjä porkkanoita.
Rippeet jäi jäljelle.....
Sitä makkaraa oli muuten kilo, eli aika hyvin teki kauppansa.. :D
Kaivoin eilen pakastimesta hanhenruhon josta oli jo aiemmin nautittu rintalihat, rauhassa sai sulaa tän päivän iltapäivään saakka.
Tunti siinä meni kun putsaili pieniä lihanpaloja irti ruhosta mutta kyllä kannatti, hyvää lihaa irtosi varmaankin 300-400 grammaa.
Sitten pannu kuumaksi ja ensin sipulin ruskistus, hetken päästä kanttarelleja pannulle ja kun sipulit näytti ruskeilta niin sitten nämä hanhenlihapalat pannuun. Lihojen ruskistuttua hiukan mustapippuria ja suolaa päälle, ja lopuksi ruokakermaa ennen kun pannu jäi hetkeksi vetäytymään.
Oli muuten hyvää uusien perunoiden kera.
hj 60/61
18.08.2013, 00:22
Muksujen kanssa saunan yhteydessä savustettiin taas lohifile 1.2kg. Kyl oli sit maukasta saunanpäälle tehdä savulohivoikkareita oululaiseen... :cool:
Pastaa peuranlihakastikkeella
http://www.sepengrilli.fi/menu/sepen_bravo.jpg
jättilihis, sisällä makkaraperunat
http://www.sepengrilli.fi/menu/sepen_bravo.jpg
jättilihis, sisällä makkaraperunat
Sepen grillistä?
Siskonmakkarakeitttoa, ihan saatanan hyvää. Sitä ei saakaan oikeestaan mistään muualta kun kotoa.
Ehkä yksi aliarvostetuimmista "perinneruuista".
Itsellä kyllä tapana tuo tehdä valkeaan liemeen mikä monia taasen kauhistuttaa. Näin suvussa tehty pitkään. Äitini ja mumminikin näin teki niin jatkan, mutta kauhistelijoillekkin se niinkin maistunut. Tapa kuulemma juontaa siitä että ukkini isä (kalasopparantaruåttalainenveneenveistäjä) oli ollut sitä mieltä että soppaan valkealiemi ja rokka sitten erikseen. Vaan ei se H-soppakaan kermasta pilalle mene. : )
Tuleepa sitä liki aina lärvästyä lihakeittoihinkin kermaa tahi tuorejuustoa sakeutta, ruokaisuutta sekä makua tuomaan.
lavanelikko
30.03.2015, 17:51
Ehkä yksi aliarvostetuimmista "perinneruuista".
Itsellä kyllä tapana tuo tehdä valkeaan liemeen mikä monia taasen kauhistuttaa. Näin suvussa tehty pitkään. Äitini ja mumminikin näin teki niin jatkan, mutta kauhistelijoillekkin se niinkin maistunut. Tapa kuulemma juontaa siitä että ukkini isä (kalasopparantaruåttalainenveneenveistäjä) oli ollut sitä mieltä että soppaan valkealiemi ja rokka sitten erikseen. Vaan ei se H-soppakaan kermasta pilalle mene. : )
Tuleepa sitä liki aina lärvästyä lihakeittoihinkin kermaa tahi tuorejuustoa sakeutta, ruokaisuutta sekä makua tuomaan.
Oikein. Ei muuten ruokaa saa tehtyäkään... Nyrkki voita, litra kermaa...
Kierre pastaa ja siihen kastikkeeksi pekonia/kermaa pannulla pyöräytettynä. Salainen mauste sekaan... Reilu nappi voita.
Dacia Duster
30.03.2015, 19:36
Perinteinen Menu, Alkuun Lihakeitto, ja jälkiruoaksi Lämmintä P...ua...:D
Kekkeruusi
30.03.2015, 19:53
Mäkkärissä paskaruokaa :mad: kotiin tullessa eipä sit ollutkaan enään nälkä....
Työpaikan hekilöstöruokalassa söisin ilomielin jos tekisivät jotain perus ruokaa :)
koulussa rakkettis paketia ja kotona kalapuikkoja ja perunamuussia
Tää ei ollu pääruokaa, mut kokeeksi ostin karitsan savupalvia leikkeleenä ihan vaan pääsiäisen takia. Erittäin hyvää on!
Paistettuja muikkuja ja perunamuusia.
Arska-tehtaalta
31.03.2015, 19:44
Lihapiirakka kolmella nakilla ja kuudella juustolla, kulinaristinen huippuhetki :D
lavanelikko
31.03.2015, 21:00
Ajatuksena olis huomenna hakea kauppahallista lammasta ja kaikessa rauhassa savustella se... Katottaan mitä lisukkeita siihen keksitään...
RockerDuck
02.04.2015, 13:33
Pitäs ruveta hevosen sisäfilettä paistamaan... valakolyökki potut on jo uunissa...
Pitkästä aikaan tuli syötyä kaalikääryleitä, kyllä maistui.
Murot oli ihan hyviä... :)
reynolds
03.04.2015, 22:53
Just tuli laitettua partsille jäähtymään huomiselle naudanmaksa kastike. Ai että on namia.
reynolds
03.04.2015, 22:57
Perinteinen Menu, Alkuun Lihakeitto, ja jälkiruoaksi Lämmintä P...ua...:D
Mä oon yleensä ottanu tota lämmintä pi..ua alku ruuaksi:D
knucklebone
03.04.2015, 23:16
^ Eikös se pi..u ole juomaa?
Pirtustahan täällä siis puhutaan? :D:D
RockerDuck
04.04.2015, 14:16
Jaahas,sipastaampa leivän päälle palvattua hevosen ulkofilettä...
lavanelikko
04.04.2015, 15:10
Lampaan kietasin just maustuun huomista savustutsta odotellessa...
lavanelikko
04.04.2015, 15:12
Jaahas,sipastaampa leivän päälle palvattua hevosen ulkofilettä...
Palvasitko oikein savusaunassa vai jotenkin muuten? Nimim. Savusauna puuttuu...
Dacia Duster
04.04.2015, 15:52
^ Eikös se pi..u ole juomaa?
Pirtustahan täällä siis puhutaan? :D:D
Eipäs, niinhän se onkin, taskulämmin Pirtsakkahan on mitä mainioin aterian jälkeinen Digestiivi.
Toisaalta siihen kun laittaa vaikka yhden puolukan sekaan, niin siitähän tulee marjalikööriä...:D
Mutta, jatketaan ruoalla, niin ei mene tämä kännitopikiksi.
RockerDuck
04.04.2015, 16:47
Palvasitko oikein savusaunassa vai jotenkin muuten? Nimim. Savusauna puuttuu...
Ei oo ku tollanen Puuilosta ostettu peltinen iso savupalvipönttö, nestekaasulla toimiva. Maksako muistaakseni 100e. 3 kpl 10kg joulukinkkua mahtuu kerralla ja n. 48 - 62h menee niissä aikaa, riippuu paljon minkälainen keli on,pakkanen vai helle.
Nyt ei ollu ku 3kg hevonpersettä ni menikö muistaakseni 5h ku sisälämpö oli 60astetta.
kauha-apina
04.04.2015, 18:21
Paljon vie kaasua?
lavanelikko
04.04.2015, 19:55
Ei oo ku tollanen Puuilosta ostettu peltinen iso savupalvipönttö, nestekaasulla toimiva. Maksako muistaakseni 100e. 3 kpl 10kg joulukinkkua mahtuu kerralla ja n. 48 - 62h menee niissä aikaa, riippuu paljon minkälainen keli on,pakkanen vai helle.
Nyt ei ollu ku 3kg hevonpersettä ni menikö muistaakseni 5h ku sisälämpö oli 60astetta.
Toihan kuulostaa mielenkiintoselle... Tarvii hutkia tilannetta...
Siuntion löpön ja lounaan maittavan kerrospurilais aterian...
RockerDuck
06.04.2015, 15:48
Akka rupes murjomaan puttuja muusiks, uunissa köllöttää ite tehtyä keebabbia pollevainaan jauhelihasta.
Naudan sisäpaistia kunnon liemellä riisin kera ynnä kurkkujen ja tomaattien. Jälkiruuaksi paistan lettuja ja sitten olisi vielä mokkapalapiirakkaa...:cool:
Ei tänään vaan eilen:
Hevosen sisäfilettä ja palvattua kauriinlihaa valkosipuliperunoiden & fetajuusto-oliivisalaatin kanssa. Itse en valmistanut mutta valmistaneen kokin omistautuminen tekemiseen oli sitä luokkaa että ravintoloiden huippukokit saavat oikeasti tehdä töitä päästäkseen vastaavaan lopputulokseen.
Paistettuja lohkoperunoita ja hevosen filettä. Ei paljoo parane ruoka siitä.
Kerätään tähän kuvia ja jutustelua mitä on tullut tänään syötyä tai mitä tekisi mieli? Reseptejä saa jakaa ja keskustella ruoasta yleensäkin. :)
Aloitan pelin, kun hain viikonloppuna tarjouksessa olevaa naudan ulkofileetä pari kiloa 9,95e/kg hintaan. Olipa vielä oikein suomalaista. Tästä tuli paisteltua pihvejä.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/11933450_10156626378670473_2216829119176026333_n.j pg?oh=60fb89062874a9089b1ce395e5daf331&oe=575FBF17
5 tuntia huoneenlämpöön ennen paistamista. Kevyt suolaus ja pippurointi. Paisto valurautapannulla voi/öljy-seoksessa ja vetäytyminen folion alla. Ei tietenkään päästänyt yhtään nestettä ulos.
Tähän mennessä tänään oon syöny rahkan, banaanin, juusto-metukkaruikkarin, 1.60€ mikroaterian (lihapullat ja muusi), kaks palaa näkkäriä ja nyt menee parhaillaan eineslihapullia ja tomaattikeittoo.
Haluaisin syödä pitsaa ja karkkia mielellään joka päivä, mutta eihän semmonen oo mahdollista paitsi jos on läski.
wuntzikka
24.02.2016, 21:01
no tännään aamulla puol litraa kahvia, joku kuivakakun pala, vähän jukurttia purkista, 3 ruisleipää juustolla ja sipuliteemakkara viipaleilla, vajaa kilo jukurttia, vadelmariisi hässäkkä ja sitten vielä tais mennä suklaapatukka sekä kotoon jauhelihaa ja jottai patapastaa vaimitälie... siihen vielä vähän nesteytystä päälle
Hessu888
24.02.2016, 22:48
Zetorissa tuli syötyä blinit ja pyttipannu kermalla ja oli kyllä todella hyvää. Suosittelen!
Kannattaa kanssa vilkaista tuo aiempi kirjeenvaihto tästä aiheesta:
http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=105284
Ja ehkä jopa moderaattorit voisi yhdistää yhdeksi viestiketjuksi?
No kuitenkin aiheeseen, tänään söin hyvää savulohisalaattia.
Rahka + ananas.
Paistettua kaalia roimasti ja broilerisuikaletta kylkeen. Olemattoman vähän energiaa, mutta nälkä ei tuu silti.
hj 60/61
25.02.2016, 09:14
Tässä ku on kolme tuntii jo hommia painettu, ni ny kaffella kaurapuuroo, tuoretta patonkia, kinkulla ja juustolla, pari kananmunaa ja pari tuoremehuu. Siehen vielä mukillinen kahvia, ni jaksaa samoilla vedoilla ehtooseen asti...
Pulled beef eli nyhtöhärkää pitkään uunissa kypsytettynä.
Creme fraiche + soijakastike + tabasco + valkosipuli raastettuna kastikkeena.
Sipuli ja paprika pannulla paistettuna ilman karamellisointia tällä kertaa.
Kurkkuviipaleita ja salaattia, salsakastiketta ja tortilla lättyjä.
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=7833&pictureid=188804
Kaitsu67
25.02.2016, 10:00
Aamupalaksi reilu kourallinen kotimaisia mustikoita, cashew-pähkinöitä , päälle maustamatonta AB - luonnonjugurttia. Sen lisäksi kananmuna ja tuorepuristettua appelsiinimehua. Päälle pakurikääpärouheesta tehtyä teetä.
Että sellasta herkkua, eilen samanmoinen aamiainen :D
Hippanoppa
25.02.2016, 16:07
Aamupalaksi reilu kourallinen kotimaisia musikoita, cashew-pähkinöitä , päälle maustamatonta AB - luonnonjugurttia. Sen lisäksi kananmuna ja tuorepuristettua appelsiinimehua. Päälle pakurikääpärouheesta tehtyä teetä.
Että sellasta herkkua, eilen samanmoinen aamiainen :D
Ootkos ny aivan varma ettei oo liian terveellinen aamupala? ;)
Terveisin toinen pakurinjuoja... :D
Ai niin - ite söin salami-aurajuustopastaa.
Kaitsu67
25.02.2016, 16:12
Ootkos ny aivan varma ettei oo liian terveellinen aamupala? ;)
Terveisin toinen pakurinjuoja... :D
Ihan se on jees, tosin välillä vihreetä teetä ;).......ja ne oli mustikoita eikä musikoita :D korjasin typon.
Hippanoppa
25.02.2016, 16:42
Ihan se on jees, tosin välillä vihreetä teetä ;).......ja ne oli mustikoita eikä musikoita :D korjasin typon.
Enpä ees huomannu niitä musikoita :D
Vihree tee on kans hyvää :p
Aamusta meni kaurapuuro,marja,raejuusto sotkotusta.
Välipalaks rahka+mehukeittoa ja banaania.
Lounaaks oli jauheliha/herkkusieni/pekoni kastiketta keitetyillä potuilla+Joku vihannes mix ja raejuustoa.
toinen välipala oli 2xpurkkia mexican tonnikalaa ja kananmuna leipä.
iltapalana oli samaa kun lounaana.:D
Ja yöpalaksi meni tuoppi valkuaisia+pari keltaista.
Aamulla kahvi + voileipä, lounaana kasvis-lasagne + salaatti ja päivälliseksi pari luomu-jälkiuuniviipaletta kalkkunaleikkeleellä.
Jos tuo Repron eväs oli aamiainen kans, ni tuskin uskallan edes arvailla lounasta ...
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/wl/t34.0-12/12736194_10156645713975473_2029919146_n.jpg?oh=b80 80f3997d995889f4aeca762e8a46b&oe=56D1243F
Juuri meni pata uuniin.
-naudan ulkofileetä, naudan sisäpaistia ja possua (voissa paistopinnat)
-merisuolaa
-sipulia
-valkosipulinkynsiä pilkottuina
-kokonaisia mustapippureita
-vettä
Saa muhia padassa n. 200 C lämmöllä 2-3 tuntia ja sitten yön yli n. 100 C.
Iltapalaksi Lidlin paistopisteen jalkapallosämpylöitä.
Täytteenä Oivariinia, metukkaa, juustoa, jääsalaattia ja kurkkua.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/wl/t34.0-12/12721774_10156646134880473_796411140_n.jpg?oh=8372 3b84ce893963e5723d680eb2403a&oe=56D1FC52
Morjenz vissiin viihtyy keittiössä. :)
Ite söin taas eineslihapullia ja ruisleipää.
Pääruokana poron selkä filettä ja puikula perunoita.
Hotelli K5 Levi.
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=6670&pictureid=188834
Pääruokana poron selkä filettä ja puikula perunoita.
Hotelli K5 Levi.
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=6670&pictureid=188834
Et kai maksanut niistä saamatta jääneistä perunoista? Joutuu menemän jatkoille jonnekin syömään lisää, ettei jää nälkä päälle :( ;)
Et kai maksanut niistä saamatta jääneistä perunoista? Joutuu menemän jatkoille jonnekin syömään lisää, ettei jää nälkä päälle :( ;)
Tuli mieleen reissu purjeveneellä Maarianhaminaan. Oltiin koko päivä purjehdittiu ja ajateltiin, että syödään sitten illemmalla Mariksessa. Rantauduttiin ja pesun kautta ensimmäiseen ravintolaan. Kaahee nälkä päällä ja listalta joku pihvi mättö tilaukseen. Vittu sieltä tuli joku pieni lihan kappale ja vähän jotain kylkiäistä kivasti kastikkeella koristeltuna. Silloin jos joskus teini-ikäinen Mutis oli todella angstinen. Vieläkin tulee paha mieli.
Mut ihan aiheeseen, niin viikon työt lusittu. Nyt vähän purkkiruokaa. :)
Kaitsu67
26.02.2016, 20:39
No tänään meni näköjään perjantain kunniaks taas mättöpuolelle, tuolta lähipizzeriasta lounarilla irtos tollanen lätty oreganolla ja valkosipulilla höystettynä ja se alkaa olla jo melkolailla tuulensuojassa :p
Et kai maksanut niistä saamatta jääneistä perunoista? Joutuu menemän jatkoille jonnekin syömään lisää, ettei jää nälkä päälle :( ;)
Ilmaiseksi syötiin.
Ilmoitettiin lapsistamme vanhemmalle että ollaan levillä, hän lupasi järkätä yllätyksen. Hetken kuluttua tuli tekstari missä kerrottiin pöytävarauksesta.
Mukava yllätys. Aluksi shamppanjaa, alkuruoka sekä pääruoka.
Henkilökunnan palvelusta annan täyden kympin.
Tänään on Kassleria.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12814726_10156663156185473_2228755719242561392_n.j pg?oh=4cba7d29dac6c24ace9c8a953ecea16a&oe=574BBDEC
Mulla on eineslihapullia ja omena, sekä 0.75l pikakahvia. :D
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/12813990_470953459776126_726976420167423030_n.jpg? oh=6d386321001431530ac18e12ec99ed46&oe=5761570A
Tukeva iltapalapannu/kankkuspannu.
- 4 suurta kuorimatonta raakaa perunaa
- 2 isoa sipulia
- valkosipulinkynsiä
- 400g naudan jauheliha 10 %
- merisuolaa ja mustapippuria
- voita ja öljyä paistamiseen
1. Pilko perunat kuutioiksi ja kypsennä riittävästi
2. Lisää sipuli ja valkosipuli
3. Lisää jauheliha
4. Paista sopivan kypsäksi ja mausta
5. Nautitaan kylmän Coca-Colan tai keskioluen kera
Sellaista hömpöttelyillan jälkeistä Majuria ei olekaan, mikä ei tällä lähtisi. Tyhjään vatsaan syötynä saattaa aiheuttaa myös Nukkumatin tulon. :)
Tonne sivustolle tarkoitus laitella kaikenmaailman ruokavinkkejä:
https://www.facebook.com/peurankokkikorneri/
lavanelikko
05.03.2016, 02:57
Tortilloja:
400g naudan jauhelihaa alle 10% rasvaa
Saman verran paseerattua tomaaattiia
Savustettua suolaa
Garam massalaa
Muskottipähkinää
Valkopippiuria
Tujaus cayanneppippuriä
Tilkka tummaa balsamivinietikkaa
Keitä kokoon ja tortillojen päälle... Kera guagamole, salsa, vihreitä rehuja ja raejuustoa...
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12814558_471133743091431_4500887765534738333_n.jpg ?oh=0ec99bc562ce784587986f5ad8b6e3ff&oe=574CB33F
Possun sisäfile on marinoitumassa ja myöhemmin olisi tarkoitus ottaa kaasugrillillä vähän pintoja.
Marinadissa öljyä, valkosipulinkynsiä, villirucolaa ja merisuolaa - mitäpä sitä liha oikein muuta tarvitseekaan, ehkäpä ripaus mustapippuria...
Härän sisäfilettä
Valkosipuliperunoilla höystettynä.. vie kielen mennessään
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=6331&pictureid=189240
Kaitsu67
05.03.2016, 17:54
Mä vedin isohkon Fetasalaatin, tosta kirkonkylän Caprista hain ku ei ehi/jaksa nyt kokata mitään. :o
Kävin Karkkilan ABC:lla vetämässä noutopöydästä salaattia, höyrytettyjä vihanneksia ja lihapullia. Lihapullissa oli hyvä pippurisoosi. Ihan kelpoa ABC-mätöksi. Jälkkäriksi isoin kahvi mitä löytyi.
Weberi on puhunut - ja possu grillaantunut. :)
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12806107_471295053075300_7526170426607410694_n.jpg ?oh=385f3403bda230c030bc242836f0a9b7&oe=5796B81B
Ryynimakkaraa, omalla puuhella paistettuna
Veripalttua,, puolukkahilloa ,, kanamuna kastiketta ,, keitetyt perunat ja litra maitoa :cool:
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xla1/v/t1.0-9/1936970_474350299436442_421300281355120157_n.jpg?o h=d03e542e01256df9d668c3cf43e8b6e2&oe=5785175C
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlt1/v/t1.0-9/1936970_474350579436414_4146524116452067212_n.jpg? oh=c4bf891ba366bc583fbdc795aba00e3a&oe=574B5289
Pekonisia jauhelihapihvejä.
Resepti löytyy: https://www.facebook.com/peurankokkikorneri/ ;)
kingfisher
15.03.2016, 18:52
Toisen kokkailuja mitenkään arvostelematta, mutta omasta mielestäni tarjoisin tolle possun fileelle vähän pitempää paistoaikaa ja noille jaukkis pihveille vähemmän lämpöä mut tää on vaan mun mielipide.
T:santtu
Rakkaudesta ruokaan jo neljännes vuosisata
Pitäisköhän mun rapotoida sitten jos mulla on joskus sellainen päivä, etten söisi eineslihapullia?! :D
Töitten jälkeen meni taas eineslihapullia ja joku mikrokeitto, sellainen keltainen. Jälkkäriksi omena ja kupillinen pikakahvia.
Nyhtölammasta pääsiäiseksi.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12072573_480089338862538_5207306039766328877_n.jpg ?oh=5e368b3b00bb76cac37623e492f6f3a4&oe=578FF26A
Resepti löytyy:
https://www.facebook.com/peurankokkikorneri
ImacInnes
27.03.2016, 19:50
Tekasin tossa helpon lohikeiton ja sitä syö mieluusti useammankin kerran.
NAM!
t. Ismo Ämmä
Tekasin tossa helpon lohikeiton ja sitä syö mieluusti useammankin kerran.
NAM!
t. Ismo Ämmä
Keitot on siitä helkkarin käteviä, että melkeinpä aina vain paranee kun uudemman kerran lämmittää. :)
Nautimme vaimon kanssa munasta :D
http://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=7673&pictureid=190549
T Rohmopariskunta
Burgereita tekaisin - miinusta kaupan sämpylöistä, mutta hyvää oli.
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12928129_485276581677147_7286973820288325815_n.jpg ?oh=2025a144fd5492682d9dfeee96f172f0&oe=577C1903
Pringlesit ja keppanaa :D
No kyllä mä yleensä syön paremmin,viikolla tulee nesteellä nautittua lounas ja iltasin joko minä tai vaimo tehään joku nopee ja helppo muona perheelle..
ABC:lla lihapullia ja heinää. Ja isoin kahvi.
Vihersalaattia ja vaaleaa leipää, vatsa herkkänä voimakkaan lääkityksen takia.
apupoika
09.04.2016, 21:40
Itse tehtyä,, tai siis emännän tekemää lohipizzaa.... ja nyt sauna karhu. :)
hj 60/61
09.04.2016, 21:43
Tänään savustettiin Lohi ja sen kylkeen uuniperunaa ja uuni valkosipulia. Tuoresalaattiin muutamia tippoja heinzin yellow habaneroa, ni voi että mies viihtyy... Koko päivän ku ryynäs ooppelin kimpussa, ni toi illallinen tiputti stressitason alle minimiin...:rolleyes:
Pitkästä aikaa........Eikä mitää luomuu.......
Duunin jälkeen rillit kuumaks ja ritilälle nakeilla täytettyjä lihiksiä ja lidun chili makkaraa pekoniin käärittyinä........
Ja läski tirisi......:D :D :D
Herranjestas kun oli hywwee......:D :D :D
Ja näin se menee.....sillä missä on rasvaa on makuakin......:D :D :D
Silti näitä on varottava......Näihin voi jäädä koukkuun.....:D :D :D
Ja roppa ei kestä näitä kovin usein.....:D :D :D
Cruiseristi
19.04.2016, 09:08
Rouva laitto eilen sen verran tuhdin satsin karjalanpaistia , että taitaa mennä alkuviikko paistia syödessä ja loppuviikko sulatellessa :D
Majavan jauhelihasta italian pataa.
ImacInnes
19.04.2016, 22:11
Helppoa ja hyvää.
Vähän suolaa lohi fileeseen ja eikun pannulle. TODELLA hyvää.
Kansi pannun päälle paistaessa, rasva roiskuu muuten ympäriinsä.
Menee sellaisenaan suoraan pannulta tai lautaselta saalaatin kera ja myöhemmin ruisleivän päällä.
t. Ismo Ämmä
Tänään oli grillikauden avaus. Grillissä oli tavallisesta kauppakabanossista poiketen tällä kertaa Yläneeltä Rintalan luomutilan (http://www.rintalantila.fi/rintalantila/) lammasmakkaraa. Hyvää oli :cool:
Porvoon Hilma
30.04.2016, 13:43
Lampaan sisäfile valkosipulimarinoituna, valkosipuliperunat, salaatti ja munkkikahvit. Melkolailla nam.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/13102830_491786667692805_1459276740443359119_n.jpg ?oh=4ff93fc3b6e71566f0db54596535abc8&oe=57A96C02
Entrecote-pihvejä grillissä.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/13102830_491786667692805_1459276740443359119_n.jpg ?oh=4ff93fc3b6e71566f0db54596535abc8&oe=57A96C02
Entrecote-pihvejä grillissä.
Vastaavaa tavaraa meni juuri puoli tuntia takaperin. Meidän kylällä on pirskatin hyvä lihakauppa...
Topi1982
01.05.2016, 16:16
Ostin marketista liikoja katselematta pihvejä. Olivatkin kaslereita! No uuniin, vaikka ohje uhkaili vaan grilliä sopivaksi. Aivan huippu maku, lisäkkeinä vain ite säilöttyjä vihreitä tomaatteja ja muita vihanneksia. Kutistuivat kyllä aika lailla prosessissa, 5 pihviä kahdelle meni helposti. Hyvää vappua !
Ihan vaan pottuja kattilassa ja jauhelihakastiketta iso pannullinen.
Muksut olleet kohta 2½h pihalla niin villi veikkaus on että siinä on taas pyörremyrsky soppakippojen äärellä kun tulevat syömään.. :)
lavanelikko
09.05.2016, 18:12
Meetvurstista, savustetusta kanan fileestä ja mustaleima emmentaalista pyöräytin munakkaan. Tommosia loju jääkaapissa "tähteinä".
Suklaariisikakkuja 6 kpl ja päälle paksulti tarjousbalkania :)
Nisseriina
23.07.2016, 22:24
Juurikin vedin tauluuni ihan äskettäin grillaamani piffin ja olipa hjuvaa taas..kissoille ja koiralle makarandaa
Porvoon Hilma
24.07.2016, 14:47
Peuraburger lisukkeineen paikallisessa alkuasukasruokala. Än aa äm.:)
Ihan perinteiset paistinperunat ,,PALJON sipulia ,, huilun grilleriä ja 4 kananmunaa ja tarvittavat mausteet :cool:
HYVÄÄ :)
Gulassia muistuttava tulinen lihaherkku.
- Naudan paistia suikaloituna
- Makeaa sipulia ja kevätsipulia
- Kirsikkatomaatteja ja tomaattimurskaa
- Suippopaprikaa
- Jalapenoja
- Valkosipulinkynsiä, laakerinlehtiä, mustaa pippuria ja suolaa
Haudutellaan niin kauan kunnes ei voi olla maistamatta... :)
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13669791_520652258139579_6023359266381603626_n.jpg ?oh=f4e26521e9cf222a703993ac4d812fd8&oe=581A04AD
temmi_hoo
27.07.2016, 08:55
Voissa paistettuja munia ja perkolaattorissa laitettua tummapaahtosta kahvia <3
Kanat on saanu syödä voikukkia ja joen kaloja ja puutarhan kotiloita ja vähän kaikkee mikä nyt niille maistuu. Jos ei kanoille maistu ni ötökät tulee ja syö ja sitte kanat syö ötökät. Vähän eroo kaupan munista nämä :D
Keväällä pyydettyä haukea 1,5 kg pari kertaa lihamyllyn läpi. Mukana pala saaristolaisileipää, desi korppujauhoja, suola, pippuri ja kermaviilipurkki. Pannulla pihveihin väri pintaan ja 30 min uunissa 150 astetta. Tarjoillaan uusien perunoiden, kermaviilikastikkeen, salaatin, valkoviinin ja snapsin kera. Siitä ei hauki paljon parane ☺
Eilen kyhäsin hernekeiton :cool:
Kilo herneitä ,, 500g jauhelihaa ja n,1.2kg savupalvia :cool: ,, on muuten hyvää :D:)
Tänään sit siitä mistä aita o matalin eli ihan vaan spagettii ja jauhelihakastiketta..
hyvin uppoo..
Tänään sit siitä mistä aita o matalin eli ihan vaan spagettii ja jauhelihakastiketta..
hyvin uppoo..
Melkein samaa oli meillä.
Jauhelihakastike pastan kanssa tehdään meillä näin.
Jauhelihat 800g paistaa pannulla ja sipulia sekaan.
Pari tölkkiä Muttia ja ruokakermaa tölkki sekaan.
Toki valkosipulia pari kynttä murskattuna pitää sekottaa mukaan.
Aivan loistavaa ja nopeeta valmistaa.
Porvoon Hilma
13.08.2016, 07:51
Melkein samaa oli meillä.
Jauhelihakastike pastan kanssa tehdään meillä näin.
Jauhelihat 800g paistaa pannulla ja sipulia sekaan.
Pari tölkkiä Muttia ja ruokakermaa tölkki sekaan.
Toki valkosipulia pari kynttä murskattuna pitää sekottaa mukaan.
Aivan loistavaa ja nopeeta valmistaa.
Mä lisään tohon vielä usein kasvisliemikuution. Tulee lisää makua. Ei haittaa:)
Mä lisään tohon vielä usein kasvisliemikuution. Tulee lisää makua. Ei haittaa:)
No jätin mausteet mainitsematta. Itse sulatan pari lihaliemikuutiota jauhelihojen seassa lihoja paistellessa ja sit sokeria hieman lihojen sekaan.
Pippurisekotusta "hyppysellinen" eikä oikein muita mausteita tarvi.
Toi mutti on korvattu välillä jollain halpis tomaattimurskalla mikä on ollu yrtti ja valkosipuli maustettua.
Närästykseksestä kärsivänä mukava syödä tällästä terveellistä kastiketta eikä sitä rasva jauholillu ruskeeta soossia mikä saa mahahapot nousemaan suuhun.
Ei nyt just tänään, mutta kun olin safarilla Kannaksella, niin tuli vedettyä oma suosikkini "mettäpikaruoasta".
-1pss Lämmin Kuppi Tomaatti-Basilikakeitto
-1prk tonnikalaa oman maun mukaan (oma suosikkini joko Persiljalla öljyssä tai Italialainen maustekastike)
- Valkosipulimaustettuja ruissipsejä/muuta kuivattua ruisleipää
Keittoainekset lautaselle, kiehauta vesi tai jos olet ollut aamulla fiksu, kaada kuuma vesi termoksesta lautaselle ja sekoita soppa. Kaada tonnikalasta mehut pois ja mulskauta tonnikala sopan sekaan. Sekoita tai älä sekoita, oman maun mukaan. Lisää sopivaksi katsomasi määrä ruisleipää/ruissipsejä lautaselle.
Lusikoi ääntä kohti.
Lopusta kuumasta vedestä pikakahvit jälkiruoaksi.
Taas on vinssausmoraali kohdallaan. :)
Porvoon Hilma
13.08.2016, 14:24
Hieman tuon Perkein reseptillä menen metsäkeikat:leipää, jonka päälle tonnikalaa. Juomana kuumaa mehua. Ja taas raivaussaha soi :)
hj 60/61
13.08.2016, 15:36
Tänään pikku-plikan toiveesta... Haettiin kyröskosken pikku-pirkka-marketista, oikein lämpötiskiltä, kilo mustaa-makkaraa ja kotona värkättiin lidli koppaista pussimuussia... Ne lautaselle, ja puolukkahilloa huolella perään... Nami nami... Ni, ja tytön ikä 10 vuotta... Aika helppoo, ja melki einestä, mut ihan sama, hyvää oli...:p:D
Kyyhkyä, pastaa ja punaviinikastiketta.
slipoveri
13.08.2016, 18:01
Kaalikääryleitä ja puolukkaa
onniorava
17.08.2016, 18:35
Paistoin sipulit ja kanttarellit paljossa voissa, päälle ruokakermaa ja naamaan perunoiden kanssa. En ole ennen tykännyt sienistä, mutta nyt opiskelijabudjetin siivittämänä ajauduin säästövaihtoehtoon ja oli erittäin helppoa ja hyvää!:D
Kyyhkyä, pastaa ja punaviinikastiketta.
Oliko pakkasessa? Tuntui että ainakin Hartolassa tänä vuonna viimeiset näkyi yhdeksäs päivä...
Tuossa pikaiseen äskön tein kermaisen jauhelihakeiton vain vihanneksista ilman pottuja, ja kun Koskenlaskijajuusto oli jääkaapista johonkin "mystisesti" kadonnut, läväsin sinne vittuuntuksissani puoli pakettia Auraa. Ja kas, sepä olikin helkutin hyvää!
Tänään ei napannut perinteiset uudenvuoden eväät vaan päätin täräyttää ylikypsää hirveä. Illalla sen sitten tietää, että miten onnistui.
Tämän setin mausteina toimivat: metwursti, sipuli, valkosipuli, suola, mustapippuri, ruohosipuli, savujuusto ja rommi. Hyvää uutta vuotta!
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15826091_10158082228625473_3797114879530339399_n.j pg?oh=8675a131df0fd743312e6af3cee63c8f&oe=58E3CA10
apupoika
31.12.2016, 17:28
Sama täällä, Hirven kimpale höysteineen meni juuri uuniin. :D
Mulla oli pakastimessa reilu kilo poron jauhelihaa. Jatkoin sitä 400g:lla rasvaista naudanjauhelihaa ja ajattelin pyöräyttää niistä kaveriporukalle burgereita. Väliin hillottua punasipulia, juustoa, coleslaw:ta puolukalla höystettynä, ja jotain muuta pientä.
..ja ehkä pari olutta :D
Laitoin takkaan hautumaan hirvenpaistin ja menin veljeä auttelemaan. Auttamisreissu meni hieman pitkäksi joten tavoiteltu rose ei toteutunut, mutta onneksi ei mennyt kuivaksi ylikypsäksi. Maku loistava!
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=2065&pictureid=199781
Paahtopaisti jälki marinoitumassa ja sinihomejuusto/valkosiplapotut työn alla. Kylmäsavulohta ja palsamico marinoitua sipulia kylkiäsiksi...
Nisseriina
06.01.2017, 21:44
Tossa saunaa lämmittäessä tyrkkäsin kiukaalle pari Huiluntuhtia folioon ja otin mukaani pois lähteissä. On hyvää vaikkei sen kummempaa gurmeeta olekka. Ja sen koira ja kissatki tietää.Jaolla on väkee
ABC:lla noutopöydästä salaattia, höyrytettyä kukka- ja parsakaalia, sekä jotain kastiketta jossa oli lihaa ja vähän liikaa mausteita mun makuun. Mutta ihan perushyvää ok kuitenkin.
Koko ateriasta teki erityisen nautinnollisen se, että koko sen ajan kun söin sitä, niin joku vitun pentu huusi ja karjui silleen että koko huoltoasema raikui. Tämä nopeutti ateriani naamiointia huomattavasti, tehden ateriastani varsinaisen pikaruoan. Joutui ottamaan kahvin mukaan, ei jaksanu kuunnella.
Tänään pikku-plikan toiveesta... Haettiin kyröskosken pikku-pirkka-marketista, oikein lämpötiskiltä, kilo mustaa-makkaraa ja kotona värkättiin lidli koppaista pussimuussia... Ne lautaselle, ja puolukkahilloa huolella perään... Nami nami... Ni, ja tytön ikä 10 vuotta... Aika helppoo, ja melki einestä, mut ihan sama, hyvää oli...:p:D
Täytyy myöntää et itteki oon joskus sortunu tohon liiterin valmismuusiin :(
Mut on yllättävän toimivaa :D
Tossa saunaa lämmittäessä tyrkkäsin kiukaalle pari Huiluntuhtia folioon ja otin mukaani pois lähteissä. On hyvää vaikkei sen kummempaa gurmeeta olekka. Ja sen koira ja kissatki tietää.Jaolla on väkee
Koitappas sama grillerillä ja lisäx folion sisään sipalii ja kirsikka tomaattei :D:D
ImacInnes
07.01.2017, 08:02
Mielestäni nuo "Chinkin Wingsit" on loistava keksintö. Aikoinaan ne oli roskaa vaan nyt oikein maustettuna edullinen herkku.
Jouduin juuri taas pettymään kun sorruin Lidilin siipiin ja päällä luki jopa "tulisia"
Eivät maistuneet miltään? Maistaakohan kukaan niitä ollenkaan maustamisen jälkeen??
Parhaat mitä olen itse löytänyt ovet ehdottomasti Karinnniemen Kananpojan liekkisiivet ja musta paketti. NAM! Helppoa ja hyvää.
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=4322&pictureid=199891
Laittakaapas tänne jos muilta valmistajilta löytyy maininnan arvoista tuotetta niin voisin koemaistaa vaan tähän mennessä muihin tuotteisiin on saannut vain pettyä?
Ennen roska herkkuruoka oli makkaraperunat tai nakit ja ranskalaiset vaan nyt nämä on ne kyllä sivuuttanut ja ovat helpommat valmistaakkin.;)
t. Ismo Ämmä
tekniikkamies
07.01.2017, 12:19
Liekkisiivistä kokemuksena, että ne on yleensä edullisia ja jos paistaa kunnolla, hyvän makuisia. Eniten on itsellä vaikuttanut paistaminen kun tuntuu melkein, että mitä paistetumpia sen parempia - raja tulee kuitenkin vastaan jos ne rupee muuttumaan hiileksi. Ehkä se tulinen malli ollut paras maultaan.
Kesällä paistellessa herullista säväystä saa jos ruuassa on myös jotain toisenlaista vaikka paistettua banaania ja paistettua ananasta. Banaanin voi paistaa myös kuorineen ja sisälle jää makea jälkiruoka, joka on helppo syödä lautasella kuoren sisältä. Itse olen ihmetellyt miksei kaupassa ole enää sitä parasta paistetun banaanin kastiketta eli vauvojen ruusunmarjamössöä, nyt löytyy vaan purkki, jossa vähän muutakin marjaa - vaikka sekin on ihan hyvää, ruusunmarjan maku ei tule yhtä selvästi.
Talvella olen syönyt aika paljon uutispuuroa ja ohrasuurimopuuroa. Uutispuuroa varten oli itse maasta poimittuja puolukoita. Ohrasuurimopuuron kanssa on maistunut Gefilus marjakeitto.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/15940600_10158130512100473_6416614403893239602_n.j pg?oh=dcd9d66dfde2e44cbd440fbf71678801&oe=58E4AD1E
Possua ja habanero/valkosipuli -vihanneksia. :)
Tänään kaadettua kauriin paistia..
Tänään kaadettua kauriin paistia..
Onnea kaadosta. Tänään jahdissa itse en saanut kaatoja mutta porukalla saimme kolme. Missä lämmössä pidit uunissa ja kuin pitkään?
Onnea kaadosta. Tänään jahdissa itse en saanut kaatoja mutta porukalla saimme kolme. Missä lämmössä pidit uunissa ja kuin pitkään?
En ite päässy tätä kaataan mutta kuitenkin.. Ensiks kuumalla pannulla voissa ruskistin pinnat kauniiks..
Liha pataan ilman mitään liemiä/kansia, pintaan hyvin suolaa ja mustapippuria. 150 asteessa oli vajaa kaks tuntia (riippu paljon paistin koosta). 65astetta oli suositus lämpötila, vahingos pääsi 75asteeseen mutta siltikin vielä punertavaa.. Hyvä laittaa mittari paistiin. Sitten ku lämpötila saavutettu paisti folioon 15min vetäytyyn.. Perunaa kylkeen ja joku hyvä kastike.. Ite leikkaan siivuja leivälle ripaus suolaa vielä päälle.. Jotkut sotkee pekonilla ennen uuniin laittoa ettei kuivus mutta tuo oli ainaki täydellistä ilmankin.
Lelumiini
08.01.2017, 15:24
Rusakkopullia pottu/porkkanamuusin kera.
Kuhaa pottumuusilla.
Aurajuusto/valkokastikkeessa haudutettua itse verkotettua saimaksen kuhavilettä uunista......
Pottumuussia oman maan perunoista.....
Mausteet kohillaan......
Punajuurien, maustekurkkujen, ruisleivän kera.....Nam....
Voe tokkiinsa että mieltä ja mahaa hivelee.........:D :D :D
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/16117590_10158184631805473_2093267324_n.jpg?oh=5df 47ee43d9347d682a2c35879ad8401&oe=5881488E
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/16144648_10158184623640473_1328873571_n.jpg?oh=5b0 8ca131cb8286494df21321c69517b&oe=58800195
Hirvisoossia, perunamuusia ja Pirkka-lageria.
kaikkien parjaamaa porsaan suolalapaa haudutettuna porkkanan sellerin sipulin sekä parsakaalinseassa... viimesenpäälle hyvää muusilla ja hillosipulilla
Jeep-Ukko
22.01.2017, 22:17
Mielestäni nuo "Chinkin Wingsit" on loistava keksintö. Aikoinaan ne oli roskaa vaan nyt oikein maustettuna edullinen herkku.
Jouduin juuri taas pettymään kun sorruin Lidilin siipiin ja päällä luki jopa "tulisia"
Eivät maistuneet miltään? Maistaakohan kukaan niitä ollenkaan maustamisen jälkeen??
Parhaat mitä olen itse löytänyt ovet ehdottomasti Karinnniemen Kananpojan liekkisiivet ja musta paketti. NAM! Helppoa ja hyvää.
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=4322&pictureid=199891
Laittakaapas tänne jos muilta valmistajilta löytyy maininnan arvoista tuotetta niin voisin koemaistaa vaan tähän mennessä muihin tuotteisiin on saannut vain pettyä?
Ennen roska herkkuruoka oli makkaraperunat tai nakit ja ranskalaiset vaan nyt nämä on ne kyllä sivuuttanut ja ovat helpommat valmistaakkin.;)
t. Ismo Ämmä
Itekkin oon tulisista siivistä tykästynyt.
Atrian hornet habanero chili siipi. Löytyy vain 1,5 kg perhe pakkauksena. Tainneet tähän mennessä olla tulisimmat mitä kaupasta löytänyt.
Kerran oli "Naapurin maalaiskanan tuliset siivet, ostin. Sellainen ketun kuva. En oo enään löytänyt niitä. Oli ihan hyviä myös.
Sen olen huomannut, että hiiligrillissä tulee parhaat.
Näin talvella kun ei aina kehtaa ulos lähtee grillaileen, niin omaan makuun paistinpannulla ei tuu yhtä hyviä.
Jeep-Ukko
23.01.2017, 07:19
Sitähän minun piti laittaa, että possun sydäntä tuli taas viikonloppuna tehtyä. Oisko liki vuosi sitten kun aiheeseen tutustuin ja innostuin. Sydän on ollut suurta herkkua.
Hirvi-pekonilihapullia ja pottumuusia.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16425893_10158259398605473_2732592566341736729_n.j pg?oh=9ae5051ec3889a3732be4ca49c2c955b&oe=5904BD26
Mielestäni nuo "Chinkin Wingsit" on loistava keksintö. Aikoinaan ne oli roskaa vaan nyt oikein maustettuna edullinen herkku.
Laittakaapas tänne jos muilta valmistajilta löytyy maininnan arvoista tuotetta niin voisin koemaistaa vaan tähän mennessä muihin tuotteisiin on saannut vain pettyä?
Ennen roska herkkuruoka oli makkaraperunat tai nakit ja ranskalaiset vaan nyt nämä on ne kyllä sivuuttanut ja ovat helpommat valmistaakkin.;)
t. Ismo Ämmä
Me ollaan perinteisesti lauantai-illan dekkarit seurattu siipiä syöden, mutta ostamme noita naturelleja, ja nautimme ne margariinilla lantratun Texas Pete-kastikkeen kanssa. Tulisuusaste helposti muokattavissa. Siivet ihan vaan uunissa grillivastuksella molemmin puolin hieman rapsakoiksi, ja se on siinä. Paistossa irtoavat rasvat on menneet koirien aamupalan terästeenä.
Joskus lähikauppias tilasi meille 15 kilon säkin pakastettuja maustamattomia siipiä. Niistä riitti aikas moneksi lauantaiksi! :D
https://www.atria.fi/contentassets/fcc2fddcedcc4acca10fdf13d4148da4/1380.jpg?w=555&h=555
https://i5.walmartimages.com/asr/dbc381b3-38fe-4768-88a9-a09915dd1ea8_1.2f54393c6a4846ca7edeee9705dbaeae.jp eg?odnHeight=450&odnWidth=450&odnBg=ffffff
kaikkien parjaamaa porsaan suolalapaa haudutettuna porkkanan sellerin sipulin sekä parsakaalinseassa... viimesenpäälle hyvää muusilla ja hillosipulilla
Mikäs siinä nyt niin parjattua on? Niin possossa kuin kanassakin parhaat maultansa ovat aivan muuta kuin filettä. "Härkä" ja nauta sitten erikseen...
Joku ihme kausi taas menossa kun kaikki salaatit on olevinaan niin hyviä.
Pari kiloa possun lapaa menossa uuniin yöksi.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16602719_10158289859425473_1897869624625727851_n.j pg?oh=5bc0ab0bb6aa7ccf85093180591b5f57&oe=59430412
Kerran oli "Naapurin maalaiskanan tuliset siivet, ostin. Sellainen ketun kuva. En oo enään löytänyt niitä. Oli ihan hyviä myös.
Joo, miekin haksahdin kerran nälissäni "naapurin maalaiskanalan broilerfileeseen". Söpö kettukuvioinen paketti juu ja ei mikään ihan halpa, niin tyhmänä kuvittelin sen olevan oikeasti joku kiva paikallinen pikkukanala. Kotona vasta huomasin, että tää naapurikanala on siis Ruotsissa.
Naapurin Kanalan nettisivuilla vannotaan homman olevan 100% suomalaista, mutta mielestäni pakkauksessa luki "valmistettu suomalaisesta kanasta Ruotsissa". En ole löytänyt enää toista pakettia, että voisin tuktia tarkemmin luinko tosiaan oikein. :eek:
No tää Suomessakin sijaitseva kanala mainostaa olevansa "Suomen modernein kananjalostuslaitos", joten se niistä mummolan pihalla tepastelevista kanoista sitten vissiin. :(
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17759863_10158564206195473_3025979328195626853_n.j pg?oh=b6ca48cef6445cf01c194548cb77e76b&oe=599825C0
1,5 kilon Entrecote-pala saa hautua yön yli pekoni-sipuli-porkkana-valkosipuli-omena-chili-suolakurkku kylvyssä. :)
Savustettua sianposkea ohuina slaisseina kera marinoidun sipulin. Nyt öljyssä mehimässä N. 300g chiliä viipaleina kera saman verran valkosiplaa, ja puoli kiloa katkoja sulamassa. Pari pussia nuudeleita kaveriksi. Ai sitä auvoisaa turvan poltetta ja aamuista henkäystä... :)
Nakkipiilon Parolannummen sotilaskodissa. Voi että tuli hyvä mieli noin kekkoslaisittain nimetystä eväästä näin roskaenglannin tahrimassa nykymaailmassa.
Pajakameli
06.04.2017, 20:46
Kuivia lihoja maistelin.. niitä on makea pääsiäisenä pilkkiessä mutustaa:rolleyes:
Kuivia lihoja maistelin.. niitä on makea pääsiäisenä pilkkiessä mutustaa:rolleyes:
Sama!
Pari hirvipaistia sujahti uuniin.
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17523476_10158586454710473_7357094563539766902_n.j pg?oh=6b501434e03819a81307fed4aba11513&oe=59543724
Grillasin vähän iltapalaa.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18881921_10158901081970473_1213549502996157870_n.j pg?oh=5aaa0a7d64ee915466c6f3a98b3bebf3&oe=59E66907
Noi Morjenzin ruokakuvat pitäis kieltää näkymästä klo 20:00 jälkeen. Kait tästä on kaapille lähdettävä :-)
Paljon arkisempaa lounasmättöä kuin edelliset, mutta hyvin maistui: Keljonkankaan ABC:llä emännän kanssa "Escortilla" pippuripossut 2x9,90€. Reilut annokset, sopivasti lisukkeita mukana, nälkä lähti ja matka jatkui.
Lomalla kun on aikaa niin hitaasti savustettua Entrecoteeta.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20286978_10159200294330473_565323803014119452_o.jp g?oh=fba6042089b5685e5852b1826363abc6&oe=59F0848A
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20414221_10159200294370473_5936807407187214656_o.j pg?oh=74fcf9b270431a63de963885f87c0d11&oe=5A38F224
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20368965_10159200562565473_3272774218209116280_o.j pg?oh=69b2d74528f4c6ebaf51c251c83b312f&oe=5A34D21A
Kohtalaisen makoista evästä. :)
Mediumiksi grillattua kauriinkyljystä. Lisukkeena voin kanssa folionyytissä grillattuja uusia perunoita, sipulia ja sipulinvarsia.
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=2065&pictureid=205922
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=2065&pictureid=205923
Siskonmakkarasoppaa, ja tuoretta patonkia. Keep it simple.
Nyhtöpossua eli Pulled Porkia. 4 tuntia savustusta omenapuuhakkeella ja loppuaika pelkällä 110 asteen lämmöllä kunnes sisälämpötila lähemmäs 90 astetta.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20507221_10159207194605473_8366212121799859700_o.j pg?oh=d1ec8b51e7693e8ed8dcd42ddb747435&oe=59F45EB0
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20423988_10159207195065473_5663105166887246705_o.j pg?oh=e8b3377a1734e8cd6d7fe73c2367de82&oe=59F19CD0
Kaurapuuroa, kesäkeittoa, savustuspöntöstä kalaa, oikeeta ruisleipää Itä-Suomesta, mansikoita, ja toki erilaisia jäätelöitä.
Vormula77
03.08.2017, 11:56
Paistettua kuhaa ja kanttarellejä. Iltapalaksi kuhakeittoa tiedossa.
Pitzaa.
Pohjassa vehnä-, hiivaleipä- ja ruisjauhoja jotka oman pellon viljasta jauhettuja.
Täytteenä jauhelihaa lähitilalta, kanttarelleja omasta metsästä ja sipulia kasvimaalta.
Lisäksi fetaa ja juustoraastetta jotka olivatkin ainoat ainekset joiden alkuperästä ei ollut tarkkaa tietoa.
Oli hyvää. :)
Savustin matalalla lämmöllä naudan ulkofilettä. Perkeleen hyvää.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/20786138_10159271038160473_6063787722426378267_o.j pg?oh=041ab88f8c1312fa49dccc29025273c9&oe=5A3802CD
Kevyesti savustelin paahtopaistia kännipalaksi. Perkeleen hyvää.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/21055330_10159336546845473_4716282803863604477_o.j pg?oh=1b77fea28b78f7b0d7b20a20d19a8cdf&oe=5A24EBDB
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/21083714_10159336547235473_8020702640228325948_o.j pg?oh=090114e96c84999534d92ccd74ef5875&oe=5A19C2AD
ImacInnes
26.08.2017, 23:48
Karjalanpaisti. Mureeta. nam.
hj 60/61
27.08.2017, 08:53
Chilihaloumia, kermahaudutteulohi ja perunaa... Eilen tosin tein, mut syödään sitä vielä tänäänkin...:)
lacrits68
30.08.2017, 10:54
.....possua ala italia kapriksen kera. :)
Tytär teki guacamoledippiä, helkkarin hyvää mutta chilin määrä on suhteellisen jämäkkä...
Hirvi jerkyä. Ensimmäinen satsi tuli tehtyä. Säilyvyysennuste noille on aika lyhyt.
Perjantaina marinadit pintaan.
P04UEykThLA
https://youtu.be/P04UEykThLA
Lauantaina puoliltapäivin lihat savustusgrilliin, ruuanteko ruokana piti tehdä välihampurilaiset.
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=1172&pictureid=213340
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=1172&pictureid=213341
Ja illalla syötiin, oli melko mehevää. :p
https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=1172&pictureid=213339
Kevyet mullat yhdelle herkkusuulle:
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201806082201001430_vd.shtml
https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000005711870.html
james_III
15.06.2018, 19:30
https://www.eurooppamarkkinat.fi/mainpage/ Ei ollenka huono, nälkä jääny yhtään :cool:
Pohjoisen kierroksella yövyttiin Raahen Lapaluodon kalasatamassa, ja aamulla kalakaupasta suoraan savustamosta siikoja. Aivan mahdottoman hyvää! En saata muistaa milloin olisi kala ollut noin hyvää. No. lapsuudessa isän verkosta suoraan savupönttöön latelemat muikut ja kuoreet olivat myös, mutta...
Miksi Raahen kaupoissa edes myydään makkaraa, kysyn puolitosissani???
Hieman otsikosta poiketen kerron, mitä hyvää söin eilen, kun tänään tuli syötyä vain valmismarinoitua tunkiokoppeloa..
Mutta siis eilen.. Itse kalastettua haukea. Eli ison hauen filettä, joka on lihamyllyllä jauhettu pariin otteeseen ja sekaan jauhettu myös hieman pekonia..
Sitten vaan pannulle öljyä, sipulia, hieman paprikaa ja tuo 500 gramman jauhekalataikina ja eiku paistelemaan. Sekaan sitruunapippuria ja suolaa ja lopulta kolmen sipulin ruokakerma ja ihan tilkkanen maitoa.
Siihen kylkeen tuli keitettyä potut ja ei muuten harmittanut yhtään. Kyllä kotimainen itsepyydetty kala osaa olla makoisaa :)
Paistettua lohta ja perunamuusia sienikastikkeella.
Simppeliä, mutta salaisuus on kalan käsittelyssä: suolavesimarinointi. Hienoa merisuolaa noin 1 ruokalusikallinen noin puoleen litraan viileätä vettä. Sekoitellaan suolaliuos tasaiseksi. Laitellaan sopiviksi tasakokoisiksi leikatut filepalat suolaveteen noin puoleksi tunniksi.
Sit otetaan fileet pois suolavedestä, liiat vedet pois ja paistetaan melko miedolla pannulla silleen että sisältö jää justiinsa roseeksi. Pilalle menee jos paistaa ihan kuivakypsäksi. Toki voi paistaa alussa kovemmalla lämmöllä jos tykkää paistopinnasta, mutta silleen tulee helposti palanutta ja samalla sisältä raakaa. Paiston loppuvaiheessa rouhittua mustapippuria, tilliä ja sitruunaa jäähtyvälle pannulle. Antaa ihan hetken muhia ja sitten NAM.
Pottumuusi ja sienikastike kannattaa tehdä valmiiksi ja sitten vasta paistaa kalat.
Tälleen.
Kaitsu67
08.03.2019, 17:42
Land Rover -osien maksusta tuli joku aika sitten osana maksua hirvenlihaa :D
mm. vasan paistista jauhelihaa oli pakastimessa ja siitä sitten eilen tehtailin riistakeiton. Tummaa saaristolaisleipää ja minikurkkuja vähän sivuun :p.
Ihanhan tosta tuli syötävää vaikka itse tein. :rolleyes:
Topi1982
08.03.2019, 20:33
Naapuri rouvan paistamaa huippu ruisleipää ja päälle voita ja unkarilaisia mausteisia makkaroita!
petroman
08.03.2019, 21:53
Leivän päälle hirven jääpaistista viipaloin siivuja.. Seuraavana joku päivä vuorossa joko hirvestä tai peurasta kebabbipötikän valmistus.
kryyvari
08.03.2019, 21:58
Hirven luupaloja jyrsin niinku viikinki ja serkkupojan tekemästä ylämaan karjan juomasarvesta juön olutta. Stereoista johnny cashia ja konjakkia sulatukseen.
En ole mikään suuri rokan ystävä, mutta jummi että maistui anopin tunteella ja pitkään tekemä palvin täyteinen H-soppa kun päivän ulkasalla meuhkannut...
Hauduttelin kanssa hernekeittoa tuossa viime viikolla 20 tuntia leivinuunissa, nii ai että ku oli makosaa. :)
Verkoist tulleen 42cm Hariuksen suolaan ja graaviin aamupalaa varten......
Paras graavikala oikein maustettuna ja sipulirenkaiden kera.
Ja viel paremmin sopii vaik ois ollu vaik tikkua saunas eli savuu tai päätä painostais aamuul.
Ny meni savuahvenet kitusiin....Pottujen ja itse tehdyn coleslawin kera.
Saimaan kokoisessa jääkaapissa syömistä riittää....
Eli ei työt tekemällä lopu....eikä kaali tai kalat syömäl.....:D :D :D