PDA

View Full Version : Takapyörän laakerit


Jussi
26.05.2003, 21:52
Hei
Katsastusmies huomautti, että takapyörän laakerissa on välystä aika paljon. Kehotti kiristämään tai vaihtaan. Kiristämäänhän niitä ei pysty, ja uusiakaan ei ole. Tietääkö asiantuntijat kuinka paljon välystä saa olla ja kestääkö tuolla enää minkään vertaa ajella ennen kuin puottaa pyörän. Ajossa en ole huomannut mitään vikaa.

Mistähän nuo sais kohtuu hintaan.

Sitten vaikeampi. Onko kellään käyny mielessä alkaa kunnostaan vanhoja. Itse en ole tutustunut rakenteeseen, mutta eikai tuo mahdoton olisi koneistamalla purkaa ja prässätä uusi laakeri. Koekaniinina toimisin tietenkin itse, joten oisko kellään vanhoja ko. osia. Voin maksaakin aihioista jonkun verran.(p.0405106630) Vai onko joku jo kokeillut...Kunnostus tuli mieleen kun selailin vanhaa mid-american katalogia ja sattui silmään kyseinen osa hintaan 159$/kpl, josta laakerin osuus on noin kymmenesosa. Korjauksen laillisuudesta en ole kylläkään vakuuttunut...
t.Jussi

27.05.2003, 08:28
Tuskin kannattaa alkaa korjailemaan...............kuulostaa aika riskipeliltä. Omaan vaihdettiin toiselle puolelle laakeri ja norm.autoon verrattuna välystä kyllä on uudessakin melko runsaasti ( alkuperäinen osa, ei tarvike ). Vertailin vielä silloin joka kulmasta ja kyllä niissä euroautoon verrattuna sitä välystä tuntuu olevan...........

Note! This message was posted anonymously!

ToniH
27.05.2003, 11:00
Tosta korjailusta on netissä puhetta aina parin kk välein mutta en ole kuullut kenestäkään joka olisi sen lopulta tehnyt menestyksellä ja/tai edullisemmin kuin uusi. Sitten olis vielä aina pelko persiissä, että kestääkö se. Mietin itsekin hetken, josko laakerin vois jollain ilveellä rempata mutta päätin sitten, ettei maksa vaivaa ja tilasin jenkeistä uutta tarvikeosaa tilalle. Kyseessä ei nyt kuitenkaan ole mikään Lada joten jos joku 50-150tkm kestävä osa maksaa 250e niin en koe sitä suureksi ongelmaksi. Toki tuntuu juntilta vaihtaa koko napa kun esim. C3 Vetteissä vaan laitetaan 50c edestä rasvaa ja takas kiinni mutta minkäs teet.

Sen verran opin siitä kun eka vaihdettiin, että kun vaihdamme seuraavan niin vetäisen siihen pintaan jonkun hyvän ruosteenestopinnoitteen. 5kk vanha takanapa on nyt täysin pintaruosteen peitossa. Eihän se näy mutta tietoisuus riittää ;)

Periaatteessa jos tuntuu, että on välystä niin sitä on liikaa mutta kuten mr. nimetön sanoi usein uusissakin on mikrosti klappia jo valmiina.

Vette '91
Kupla '00
Land Rover '66

Jussi
27.05.2003, 16:21
Jäikö vanhoja kulkumaan nurkkiin? Maksan kyllä postikulut ja vaivan palkan...

Mitä maksoi uudet, suomessa?

Onhan se totta, että kulut kilometriä kohden laakereissa jää pieneksi, mutta kun laitettavaa olisi muutakin... ja tätähän se harrastaminen on, eli rakentamista vaikkapa nyt vahvemmat pyörän laakerit...

t.Jussi

ToniH
27.05.2003, 20:09
Ei oo enää vanhaa mutta uusi olis venaamassa inspiraatiota ;)
Kaverin kontissa tulee syksyksi sitten uudet etulaakerit tulevaa tarvetta odottamaan.

Vette '91
Kupla '00
Land Rover '66

Jussi
24.06.2003, 21:03
Ajattelin vielä tuota laakeri juttua, eihän se nyt ole tosi että GM olisi itse tehnyt laakereita omilla mitoillaan. Joten eikai tuo lämpösovitteella laitetun laakerin vaihtaminen ole kiellettyä.
Kaivakaahan harrastajat kätköjä, niin pääsen kokeileen.
Maksan tietysti vaivan näöstänne muutaman kympin, uuttarahaa...Ja jos saamme uudella std- laakerilla korjattua väljentyneen takanavan annan tiedon tietenkin koko harrastaja porukan käyttöön. Uusihan maksaa 350€ per rengas...
t.Jussi

C4 -89
27.06.2003, 17:36
Ei tuon laakerin vaihto pitäisi ongelma olla.
Rannelman Jake omaani vuosi-pari sitten vaihtoi
oikean takanavan laakerit ja vielä naurettavan
pienillä kustannuksilla.

Muutenkin tuppaa noi Jaken hinnat töineen olemaan
halvempia kuin pelkän osan hinta muualla.

MIC4-90
28.06.2003, 09:08
Oli pakko ohi aiheen kehua Jakea ja Finnvetteä muutekin. Kyllä itse olen ollut todella tyytyväinen ja hinnat on kohdallaan. Se on mukavaa kun tietää, että autosi korjaamolla tiedetään ja tunnetaan peli läpikotaisin.Luojalle kiitos ettemme ole Metro-Auton varassa:)

T:Mika

-The Heartbeat of my Corvette is winning-