PDA

View Full Version : The Matrix, Reloaded


SamppaFIN
26.05.2003, 13:04
Loistava visuaalinen toimintapätkä, missä jatkettu Matrixin filosofian kehittelyä.

Elokuva sinällään on vain 'puolikas', jonka loppuosa nähdään jouluna joten tässä ei oikein voi ottaa kantaa juoneen koska loppua ei vielä ole.

Toimintaosuuksissa on taas paljon uutta, tai oikeastaan aiemmat hämmästyttävyydet on hiottu särmättömiksi. Toisaalta ei ole olemassa kauhen montaa tapaa näyttää lyönti ja sen torjunta, joten välillä toimintajaksot hieman puuduttavat. Perus kliseinä tappeluja on esim. huoneessa mikä on täynnä samuraikulttuurin aseita ja näillähän mällätään..

Jos elokuvan arvostelee toimintaleffanä 5/5, muutoin elokuvana 3/5 (toisaalta revolutions voi nostaa tätä). Itse pidin näkemästäni, lähinnä matrixin filosofian laajentamisesta.

PS. joku vatipää oli sanonut että lopputekstien jälkeen tulee lisää kuvaa, en usko että revolutionsin puolitrailerin näkeminen korvasi kymmenen minsan odotuksen..

****SPOILERS AHEAD**** Älä lue jos et ole nähnyt leffaa!!!

Sitten herätetään keskustelua: Elokuvassa jätettiin paljon avoimeksi..

Miten Neo pystyi torjumaan sentinelien hyökkäyksen? Miten ennustaja tiesi Neon unesta minkä Neo näki 'oikeassa'- maailmassa? Miksi Neo sai lusikan lahjaksi orpopojalta? Kaikki viittaisi siihen, että oikeakin maailma on oma matrixinsa, johon on upotettu toinen matrix. Miksi: Oikeassa matrixissa joka tuhannes mieli hylkii matrixia, näitä varten on kehitetty toinen vaihtoehtoinen todellisuus, jonka he toivottavasti hyväksyvät. Nämä rejectit etsivät tehokkaasti järjestelmästä poikkeavuuksia ja keräävät tänne nk. recycle binniin. The One, valittu (Neo) on olemassa sitä varten, että kun järjestelmä ylikuormittuu hänet ohjataan resetoimaan matrix ja rejectit tuhotaan. Resetoitumisessa oletetaan, että Neon (Yleensäkin ihmisen) moraali-ajatus pelastaa yhteiskunnan yksilön edeltä, näin ovat toimineet Neon kuusi edeltäjää..

Toisaalta mikäli Matrixin luoja (siis elokuvassa, ei käsikirjoittaja) on näin ajatellut, on hänen täytynyt ottaa huomioon myös toisen tason suojaus (vai jättävätkö kaikki pahikset takaportin hyviksille), eli Valittu valitseekin pelastettavaksi loogisesti väärän vaihtoehdon, minkä Neo teki, ja näin tätä turvaamassa on Matrixin toinen taso (ehkä enemmänkin..) Toisessa tasossa ei valituilla ole ollut mahdollisuuksia, sillä he ovat uskoneet, että ovat rajoitettuja maailman luonnon lakien mukaan.

Lisäksi Matrix ei välttämättä ole nk. pahisten luoma järjestelmä, mitä jos ihmiset esim. ovat tuhonneet planeetan elinkelvottomaksi ja ovat luoneet järjestelmän missä ihmisen elävät tuhansia vuosia, jotta maapallo ennättäisi puhdistua tms.. Ihmiset näin tuottavat itselleen ylläpitolaitteiden tarvitseman sähkön ja matrix valvoisi, että kaikki sujuu kuten pitää..

Kommentteja..



Edited by - SamppaFIN on 26/05/2003 14:08:25

Laskos
26.05.2003, 14:21
Mää en niin hirveesti tykännyt, loppujen lopuksi ehkä sillä väkivallalla ja näyttävillä taistelukohtauksilla oli mässäilty liikaa. Esimerkiksi se kohtaus, jossa tuli miljoona Smithiä, niin vähempikin määrä (sekä lukumääräisesti että ajallisesti) olisi riittänyt tekemään asian selväksi.

Ja lisäksi olen ihan periaatteesta tuommosta rahastusta vastaan, esimerkiksi Star Wars toimii ihan yksittäisinäkin leffoina, tosin kuin tämä kakkosMatrix. Reloadedista kun ei voi nauttia tai ymmärtää ilman ykkösosaa (joka sinällään on nyt vielä on ihan ok) mutta ennen kaikkea se harmitti, että homma jätettiin niin totaalisesti vaiheeseen.

Ensin tyrmäsin mielessäni ajatuksen, että odotukseni leffaa kohtaan vain olivat liian korkealla ja siksi en kakkososasta pitänyt. Todellisuus kuitenkin lienee juuri tämä, odotukset olivat jossain pilvissä ja kun leffa olikin vain normihyvä, niin se tuntui siltä että se olisi ollut huono. Toinen katselukerta saattaisi auttaa.

- Laskos -

"Voittajat eivät luovuta, luovuttajat eivät voita"
(Juhani Tamminen)

Hippiäinen
26.05.2003, 16:26
Mäkin olin vähän pettyny tohon Matrix reloadediin. Ehkä munkin odotukset oli kans liian korkeella kuten laskoksella... Juu kyl se pitäs oikeesti kattoo uudestaan et tajuis ne kaikki jutut mitä siinä oli... Pitäs varmaan kattoo se ykkösosakin uudestaan ja toi kakkonen heti perään ni sit saattas avautua ihan jees koko leffa.

Mua ainaki ärsytti kans se niiten Smithien paljous siinä taistelukohtauksessa mut myös se ku ne taistelukohtaukset näytti välillä ihan joltain tietokonepeliltä. Kyllähän elokuvissa muutenki tarvitaan tietokeita sun muita juttuja mut luulis nyt sentään teknologian olevan sen verran kehittyny et niistä kohtauksista saatas aidon näkönen!! Olihan Herossa ja Piilotettu lohikäärme ja hiipivä tiikeri leffassa hienoja kohtauksia eikä ne näyttäny peliltä! ellei sit olllu tarkotuski et ne näyttää ihan peliltä... mulle tuli niistä mieleen ihan max payne ku siinäki oli niitä hidastuksia...

Mut olihan se matrix relouded ihan jees leffa mut ei se kyl ykköstä voita!!!!

Santeri
30.05.2003, 12:56
Kun ei saatu enää yhtä hyvää tästä kakkosesta, kuin oli ykkönen, tarvi mukaan heittää piiiiiitkiä tappeluita, ihme megatanssikohtaus sekä seksiä. On se kiva, että Keanu jaksaa laittaa...

Kakkonen lienee välimalli ja sit kun näkee kolmosen, kakkosenkin jutut loksahtaa kohilleen ja sit se onkin hyvä... tai jotain...

TV:Santeri

mdzz
09.06.2003, 13:02
ykkönen oli ihan kingi ja kakkonen vaan vahvisti koko trilogiaa. en malta odottaa kolmos-osaa. reloaded oli visuaalisesti aivan omaa luokkaansa..ehdottomasti mun lempi-leffoja..!!!!

totta kyllä on et vähä meni noi kakkosen filosofiat vähä ohi, mut pitää varmaan nähä tosen kerran niin rupee selkeemään.

Nopeat syövät hitaat, eivät.

petris
09.06.2003, 15:40
Mää laitan arvosanaksi 9+. Hyvää toimintaa ja viihdettä. NAM.

**********************
petris - isä ja elämän tuomari
**********************