Näytä yksittäinen viesti
  #39  
Vanha 25.02.2013, 16:56
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja AVRO Näytä viesti
Tohon VAG:n vitosen pumpunhihnaan, meillä on noin vuoden ajot eli +45tkm väli jolloin ajoitus ja se hihna pitää kattoa. Sillä matkalla on jo selkeästi ajoitus myöhästynyt. Nyt en saa päähäni paljonko oli aiemmalla hihnalla ajettu mutta se oli silmällä katsoen "loppu". Hampaiden muoto oli jo kulunut yms yms, pitkästi alle jakohihnan vaihtoväli (120tkm/4v)kuitenkin. Olisko ollu juuri tuo ~60tkm.
Hihna katkeminen ei riko mitään mutta ei se matkan katkeaminenkaan mukavaa ole, varsinkin kun frouva tolla enimmäkseen ajelee.

Sen verran tommonen ketuttaa etten laita sitä muovista roiskeläppää enää ollenkaan paikalleen. Ompa sitten hihna paremmin näkyvilläkin jos haluaa tarkkailla sen kuntoa.

Työnähän se ajoituksen tarkastus tai säätö ei ole paha mutta muuten pitkäjuoksuisessa autossa tyhmä yksityiskohta. Melkein olis vuosittain vaihdettava.
Siis jos hihna ei kestä VAG konsernin dieseleissä, niin syynä on paskasta materiaalista? tehdyt hihnapyörät, jotka kuluvat....
Ja niitä tosiaankin vaihdellaan, siis joillakin nuo hihnapyörät muodastaa suuremman kustannuserän huollossa kuin muut jakopää romppeet yhdessä
Ja jossain/joillain kestää koko auton iän, huonoimmillaan kuulemma joka toisessa hihnanvaihdossa.
Vastaa lainaten