Näytä yksittäinen viesti
  #482  
Vanha 30.04.2011, 20:03
temmi_hoo temmi_hoo ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 28.01.11
Sijainti: Jokikunta, Vihti, Suomi
Viestit: 553
Perusasetus

Esteröitäväksi dieselpolttoaineen raaka-aineeksihan käy jotakuinkin mikä hyvänsä rasva, tuli se sitten kasveista tai silavasta. Vaikeemmankin kautta voidaan mennä ja pitääkin, jos haetaan hyvää talvikäytöstä polttoaineelta. Mädättämisen kautta saadaan metaania ja siitä sitten taas voi pidentää hiilivetyketjua kivasti ja "ihan tosi helposti" sopimaan puristussytytteiselle.

Mädättämisen tulos toki käy myös muokatuille ottomoottoreille sellasenaan puhdistettuna tai sitten vähemmän muokatuille samaisen pidennyskäsittelyn kautta.

Mädättämisprosessin lähdeaineeksi käy jotakuinkin mikä hyvänsä materiaali pihatalkoojätteistä vihollisenkappaleitten kautta viemärilietteeseen. Prosessista tulee kaasun lisäksi lannoitteeksi mainiosti kelpaavaa lietettä.

Mitenkään kantaa ottamatta tähän Haaran tapaukseen olis tosi hienoa nähdä hyvää kuituhamppua kankaana kaupassa ilman että se profiloidaan luomutyyliin "vähän rososeksi" vaan laitettais ihan just niin hienoks ja ohutlankaseks ja tasaseks kun vaikkapa pellava. Nokkosesta sais toki myös ihan yhtälailla hyvää kuitua. Sen osan kasvista, mikä ei kuiduksi kelpaa voi sitten käyttää tai mädättää polttoaineeksi.
Vastaa lainaten