Näytä yksittäinen viesti
  #14  
Vanha 25.03.2011, 06:23
Heguli:n Avatar
Heguli Heguli ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 22.06.06
Sijainti: Espoo / Suomusjärvi
Viestit: 7.314
Perusasetus

Tästä(kin) asiasta on liikkeellä väärää tietoa ja asia ymmärretään osin väärin.

Suomi maksaa sen 1,44 Me sinne rahastoon. Tämä on riihikuivaa rahaa, jonka Suomi todennäköisesti lainaa kansainvälisiltä rahamarkkinoilta. Mitä isompi tämä suora maksuosuus on, sitä parempi meille. Joku veti nyt herneet nenään.

On parempi, että jäsenmaat sijoittavat oikeata rahaa pottiin, kun toinen vaihtoehto on takaus. Nuo välimeren maat kyllä takaavat mitä vaan mutta löytyykö sitä tuohta tarvittaessa ?

Tuo 1,44 Me ei jää seisomaan sinne "pankkiin", vaan se sijoitetaan jonnekkin. Jos rahaa ei tarvita, se saattaa jopa jauhaa meille rahaa.

Sitten nuo laivavakuudet. Ne eivät ole oikeata rahaa vaan nimensä mukaisesti vain takuita. Eli jäsenmaat takaavat tietyt summat, josta tämä "pankki" ikään kuin saa pääomaa. Tämän pääoman turvin KANSAINVÄLISET SIJOITTAJAT lainaavat rahaa näille pulaan joutuneille jäsenmaille. Meidän raha ei siis virtaa esim. Portugaliin. Ja nämä pulaan joutuneet jäsenvaltiot joutuvat todella rajulle säästökuurille, jotta voivat näitä takuuksia "käyttää".

On ihan turha laskeskella noita lukuja per asukas, ne ovat täyttä humpuukia.

Jos "pankista" tarvitaan suoraa tukea jollekkin maalle, päättää siitä AINA Suomen eduskunta, ei mikään Brysselin herra tai "pankki" itse.
__________________
Tumpula Racing Team
Vastaa lainaten