Viestiketju: melua tyhjästä
Näytä yksittäinen viesti
  #23  
Vanha 22.07.2009, 21:23
JERKKU:n Avatar
JERKKU JERKKU ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 28.01.04
Sijainti: VANTAA
Viestit: 970
Perusasetus

Perspektiivi puuttuu. Ja ulkonäkö pielessä.

Otetaan pari esimerkkiä.

1. Savolais isännällä on 500ha:n metsäpalsta, jossa toteutetaan mm. metsäelinkeinoa. Isäntä antaa paikalliselle OR yhdistykselle luvan mennä ajelemaan, mutta antaa tietenkin erityis ohjeita taimikoille ja muille erityis paikoille.
OR kerho käy pari kertaa kuussa kiertämässä ja grillailevat tietenkin. Autoja reissuilla on kymmenkunta ja tottahan ajourien kasvusto kärsii. On kuitenkin puunsuojaliinat ja terve asenne kuten pitääkin. Toki vielä joku eläin saa traumoja kun pesän vierestä mennä pöristelee malmikasoja ja kovaäänisiä ukkoja.
Luonnon vahingot 2-vuoden ajon jälkeen. Ajourat, jokunen unohtunut (tahaton) roska, puissa mitkä on ajourien varrella on myös naarmuja (mutta ne puut eivät ole siihen kuollee)t sekä tietenkin poltetut polttoaineet.

2. Siipolaisella kartanoherralla on 500 ha:n metsä / pelto plantaasi, jolle pitäisi saada hyötykäyttöä. No, siihehän laitetaan golf-rata. Koneet tulevat puoleksi vuodeksi kaatamaaan metsiä ja muokkaammaan maastoa. Sitten kun lopuksi paikat saadaan nurmelle jota tietysti pitää huoltaa ettei tule rikkaruohoja ym. sekä kuivalla ajalla varmaankin myös kastella. Jotta voidaan pelata nurmi täytyy tietenkin ajaa säännöllisesti. Myös tänne radalle tullaan vähän kauempaa kuten myös esimerkki 1:n alueelle.
Luonno vahingot. Huomattava määrä kaadettua metsää, rakentamisen ja ylläpidon polttoaineet.

Yhteenveto.
Kummatkin ovat rakkaita harrastuksi harrastajilleen. Ulkopuolinen kun katsoo, niin ruutuhousu golffarit näyttävät vain niiin paljon ekologisemmilta kuin isojen haisevien ukkojen ohjastamat mutaset savuavat maastoautot.

Tämä ei todellakaan ole tarkoitettu arvosteluksi goffaajia kohtaan. Haluan vain antaa esimerkin siitä että kun harrastetaan jotain, niin aina luonto kärsii. Kyllähän metsissä marjoja poimivat ja vaeltelevat ihmiset tekevät kävelemällä uria ja niitä uria on sitten tuhansi kertoja enemmän kuin maastoauton jättämiä. Sitten vielä siihen polttoaine kulutukseen, niin kuinka moni luonnon ystävä matkustaa vuosittain Lappiin katsomaan ruskaa ja vaeltelemaan. Milläköhän sinne Lappiin mennään? Varmaan Kronh ja kumppanit kävelevät sinne marjoja poimimaan.

Meidän harrastuksen ongelma on se miltä se näyttää ulkopuolisen silmissä.

Ikävää että tämmöinen marginaali porukka saa tämmöistä negatiivista huomiota ihan vaan sen takia ettei osata katsoa asioita kuin omalta kantilta.

Että semmonen purkaus ja tosiaan golffarit, ei herneitä nenään.
__________________
Maastossa se on mukavinta


www.4x4parts.fi - EI TARVITSE KATUA -
www.facebook.com/4x4parts.fi
Vastaa lainaten