Näytä yksittäinen viesti
  #485  
Vanha 27.01.2024, 10:39
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.952
Perusasetus

Tuossa on joku tapahtuma missä tekstailevat sähköautojen kulutusta talvella.

https://youtu.be/Oahrwz_1rMQ?si=zyRjxkNSmCUj0vpU


Jos mietin vaikka akkusahan ja polttomoottorisahan kulutusta, akkusaha ollut hyvä karsinnassa, parempi oksasahana teleskooppivarrella kuin polttomoottorilla ja bensalla toimiva saha ollut parempi isojen puiden klapimittaan pätkimisessä.

Johdolla toimiva saha jäi pois käytöstä osin vikaantuminen takia, mutta myös siksi kun akkusahalla sai melko paljon tehtyä.

Eikös hieno kompromissi olis senverta jämäkkä sähköauto, että mahtuu aggregaatti matkaan ja voi ääritilanteissa hätäladata omatoimisesti… On mahdollista, että sekin muuttuu mitä nyt kutsumme akuksi, minkälaisia energiavarastoja käytetään sadan vuoden päästä?


Ei millään olisi arvannut jos gramofoni oli mullistava äänentoistolaitteet, kuinka paljon ne on nyt muuttunut. Kuitenkaan kehitystä ei vastaavalla tavalla ole tapahtunut sisältöjen laadussa esimerkiksi esitettävien sävellysten kohdalla.


Voi olla, että ihan hyvät sähköllä tms. toimivat autot saadaan kehitettyä, mutta niillä hoidettavat ajot ei välttämättä fiksumpia kuin hevoskulkupelejen aikana. Tähänkin pitäisi kiinnittää huomiota, onko touhut yhteiskunnassa muuten fiksuja.
Vastaa lainaten