Näytä yksittäinen viesti
  #55  
Vanha 30.05.2018, 14:33
Atoyot Atoyot ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 04.03.18
Sijainti: Suomi
Viestit: 61
Perusasetus

No niin nyt on kiireiltä ehditty mittailemaan akseli tarkkaan ja se on tasan 1460 mm eli kyseessä on siis HJ60 malli.

Pääsin talvella perille mettäreitin kun keksin että laitan vanhoista traktorin piikkiketjuista pätkät renkaisiin Jätin tuon tasaupyörästönlukon vielä mietintään.

Nyt kun pitkästä aikaa taas pääsin ajeleen pikkiksellä niin huomasin muutaman kymmenen kilometrin jälkeen pienen jysäyksen. Ajoin asfaltilla (toinen takapyörä vedolla ei siis 4 veto) ja T-risteyksessä käänsin vasemmalle. Ääni tuli mielestäni etuakselista. Pihassa kun peruutin hiekalla ja käänsin oikealle niin taas jysähti.

Nostin etuakselin ilmaan niin että vasen etupyörä oli maassa ja manuaaliset napalukot päällä. Käänsin käsin kardaania ja eturengas pyöri. Laskin oikean etupyörän maahan ja nostin vasemman etupyörän ilmaan. Kardaani ei pyöri, muutaman millin jossain kohtaa heilahti.

Ajattelin että murros tai napalukko olisi vasemmalta puolen rikki. Avasin vasemman napalukon ja siellä näyttää kaikki ehjältä.

Laskin tasauspyörästön öljyt pois, se oli ihan harmaata ja poistotulpassa oli metallilastua pari hyppysellistä.

Mitä asiantuntijat sanoo, mistä kannattaa alkaa vikaa etsimään?

En lähtenyt murrosta enempää avaamaan kun mielestäni tuo metallimuhju viittaa tasauspyörästön vaurioon. Mielestäni ne jysäykset tulivat vasemmalta edestä mutta voihan se olla että tasauspyörästön jytinä on vain kantautunut vasemmalle
Vastaa lainaten