Näytä yksittäinen viesti
  #37  
Vanha 09.01.2018, 09:00
amatyyr amatyyr ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 31.07.17
Sijainti: Ylivieska
Viestit: 97
Perusasetus

Lainataanpa vanhaa ketjua, kun sellainen on olemassa aiheesta.

Minulla on myös ongelma tuon lämmityslaitteen kanssa, Hilux -07:n (mittarissa 317tkm) hytti ei tahdo lämmetä, vaikka moottorin lämmöt nousee suhteellisen nopeasti viisaria vaille puoleen väliin. Pitkälläkään matkalla ei autossa tarkene ilman pitkähihaista enää kymmenen asteen pakkasella, muutamankin asteen pakkasella pitää lämmöt olla lähes täysillä. Puhalluskin on kuin lehmän henkäys, vasta kolmosella alkaa sen verran hönkimään, että tuntuu selkeästi jotain puhaltavan ja ilma vaihtuvan. Metelikin alkaa jo silloin olemaan sen verran äänekästä, ettei sitä jatkuvasti jaksaisi kuunnella.

Puhaltimen pyörimissuunta on kohti kennolle menevää kanavaa, eli moottorin alta päin katsottuna myötäpäivään. Mutta kummin päin noiden siipien pitää olla, ilmeisesti niiden pitäisi osoittaa pyörimissuuntaan nähden ulospäin ('myötäkarvaan'), eli imee sisältä ja työntää ulospäin? Nykyisessä moottorissa ne ovat juuri toisinpäin, eli tavallaan sieppaavat ilmaa puhaltimen akselia kohti. Kokeilin myös vaihtaa pyörimissuunnan, ja puhallus loppui lähes kokonaan, ei tullut enää edes sitäkään vähää. Saako näitä siipirattaita jostakin erikseen, vai pitääkö hankkia koko moottori? Romuttamoiden listoja mitä olen katsonut, niin niissä moottoreissa on myös siivet samaan suuntaan kuin minunkin, mutta paikallisen autosähköliikkeen tilausvalikoimasta löytyisi moottori, jonka siipirattaassa siivet ovat toisinpäin.

Toinen asia mitä ihmettelen, on rööreistä tuleva lämpimän ilman määrä. Kokeilin kennolle meneviä putkia, ja ainakin sisään menevä putki lämpeni niin kuumaksi, ettei siinä sormia viitsinyt sekuntia pidempään pitää kiinni. Kakkosella kun hönkii, niin mittasin nollakelillä ulostulevan ilman lämpötilaksi yli 53 astetta eli kenno kyllä lämpenee, mutta kun kääntää puhallusta isommalle, niin ilman lämpötila vaikuttaisi putoavan niin paljon, että sen voi kädelläkin todeta. Pidemmällä reissulla ei ole ollut mittaria mukana että näitä lämpötiloja olisi enemmän voinut seurata, mutta jos sieltä kuumaa tulisi, niin luulisi hytinkin lämpenevän. Tähän on tarkoitus perehtyä tarkemmin sitten, kun puhallinpuoli on kunnossa, mutta ajattelin jo etukäteen tästäkin kysyä, josko jollakin olisi aiheesta kokemusta, eli paraneeko tilanne jo puhaltimen myötä tms?


- amatyyr -
Vastaa lainaten