Näytä yksittäinen viesti
  #61  
Vanha 20.04.2017, 09:47
mikjus:n Avatar
mikjus mikjus ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Lahti, Finland.
Viestit: 5.948
Perusasetus

SUNNUNTAI

Vesi on rajusti laskenut. Aikaisemmin silta oli tästä päästä veden alla.


Alkuperin piti lähteä Linja/kalliopätkille jotka olis kruunanneet reissun. Kuitenkin kylmä keli, uazin jarruttomuus, jää/lumi johti siihen että päätettiin jättää turvallisuus syistä se väliin. Aikamme arvottua päätetään ottaa reitti kohti "Taksimiestenleiriä".



Mökki on taas pydessä ja asutettu.


Roope tiedusteli hintaa portin aukaisulle ja se oli kolme tupakkaa. Muista autoista rouvalle annetaan vielä täysi aski röökiä ja lonkeroa.


Lunta on paikoittain todella paljon




Ruokatauko vanhan Suomi sillan penkereellä. Vieressä venäläinen silta joka kai pian menee veden mukana.




Inkilästä lähdetään Vehkäpään kautta tavoittelemaan "Viipon kaato pätkää" jota pitkin pääsee tempokeskukseen.

Sitäkin on joku pilannut alkuun sillalla.


ja tukkiteillä.



Jossain vaiheessa vastaan tulee rellun henkilöauto joka kääntymässä takaisin kun tajuaa reitin olevan liian haastava. Päästävät meidät ohi. Käännyttään hiekkatieltä metsään kun rellu ajaa paikalle ja jurriset ukot koittaa jotain selvitää meille. Ei kuitenkaan uskota miehen varoituksia kaatuneista puista yms. vaan kaverille lyödään lonkeroa käteen ja jatketaan reitille.








Kimmo, Elastinen ja Arin poppoo eroaa porukasta jossain vaiheessa lähellä tempokeskusta ja ottaa suunnan kohti kotia. Jäljellä olevalla porukalla otetaan uusi ajamaton reittivalinta kohti Koljolaa.

Ryteikkö rallia tempokeskuksen lähellä. Välillä ollaan jo sähkölinjan alla josta voisi tarpeen tullen ajaa hiekkatielle mutta siinä on liikaa teräviä katkottuja pajun kantoja.


Reitti päättyy melkoisen ryteikön jälkeen Koljolaan lähelle risteystä josta käännytään radan jälkeen tempoon. Tien laita saavutetaan mutta edessä niin syvä oja ettei pääse yli tielle. Ei muuta kun vastakarvaan reittiä ja edellisestä risteyksestä eteenpäin. Löytyy pisto hautasmaalle/muistomerkille johon tieltä opasteet.


Ajetaan kohti tempoa mutta ei jäädä sinne leiriin. Paikalla pyörii joku rellun henkilöauto ja maastopukuinen häiskä. Otetaan siirtymä kohti Mertjärveä. Kummastellaan reittipistettä "kalastajien leiri" Mertjärven eteläpuolella. Räppäillään sinne ja löytyykin oikein hieno leiripaikka. Sen verran pehmeä ura menee rantaan ettei varmaan henkilöautolla sinne pääse. Lisäksi reitti menee viljeltyjen peltojen läpi joten liekö pääsee kesä aikaan perille. Paikka on siistissä kunnossa joka kertoo ettei paikalliset ole käyneet sotkemassa sitä. Leiripaikkoja on mutta ne ovat varmaan kalastajien tai venellä liikuvien jäljiltä. Kukaan ei muista paikkaa vaikka myöhemmin tarkistan että siellä ollaan oltu Helatorstaina 2011 jolloin olen ollut Heinolan porukan matkassa.

Harkittu kulotus vai noitapiiri.


Yöksi saadaan webasto lämmitys telttaan ja kelpaa nukkua vaikka selän alla on möykkyjä ja puun juuri.

Tavallinen makuualusta ei meikäläiselle riitä ja Jounin esittelemä expedin ilmatäytteinen untuva pehmusteinen patja alkaa houkuttaa. Tiistaina laitoin tilaukseen exped downmat 9lw mallin kun sattui olemaan sopivasti tarjouksessa. Jäi se maksamaan vieläkin aika paljon mutta jos sillä takaa paremmat unet niin on varmasti sen arvoinen.

Leirissä ihmetellään erikoista ääntä joka kuuluu järveltä kun jäät paukkuu.

JATKUU...
Vastaa lainaten