Näytä yksittäinen viesti
  #23  
Vanha 02.11.2013, 19:18
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.398
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja eilhik Näytä viesti
X2 aikaa riittää ja väkeä mopojen rattaiden katseluun.

Kaikki mikä menee yli normaalin poliisitoiminnan ei kiinnosta (epämukavuusaluetta)
rivipoliisi ei halua tutkia ja päälliköiden kyvyt ja taidot menevät oman asemansa pönkittämiseen kuten muissakin valtionhallinnon työpaikoissa.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että Suomen poliisi on keskimäärin hyvinkin ammattitaitoinen, pätevä ja osaava.

Ongelmana on poliisiasioista päättävät idiootit eduskuntatalon mäellä, jotka on suuressa viisaudessaan tullut mm. siihen tulokseen että poliisivoimat on Suomessa aivan liian isot, joten määrärahoja on kutistettu aivan helvetisti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esim. lieviä pahoinpitelyitä yms. vastaavia ei-niin-törkeitä rikoksia ei yksinkertaisesti ehditä tutkia eikä niille voi tehdä mitään, koska liikenevä aika on priorisoitava törkeisiin tapauksiin. Poliisilaki kuitenkin velvoittaa poliisit tiettyihin asioihin, ja valtiovalta päättää omalta osaltaan mihin poliisin vähät resurssit ohjataan.

Mitäkö tästä seuraa?
* Poliisi keskittyy tutkimaan lähinnä törkeitä pahoinpitelyjä, murhia ja tappoja
* Poliisi keskittyy tutkimaan lähinnä isompia talousrikosjuttuja yms. muita mistä valtio menettää isoja verotuloja
* Poliisi keskittyy sellaiseen liikennevalvontaan missä kohtuuhyvät tulot on taattu. Ts. ylinopeusvalvonta, sekä automaattinen että perinteinen. Tosin perinteiseen ei enää tahdo aika ja rahat riittää, joten rattijuopot saa rauhassa rellestää ja tolpat vain vilkkuu teiden varsilla. Ei oikein tee hyvää liikenneturvallisuudelle, kun ei virkavaltaa juuri koskaan näy tien päällä.

Oikeuslaitos taas tuomitsee rangaistusasteikon alemmasta päästä, jotta vankeinhoidon määrärahoja säästyy mahdollisuuksien mukaan. Tästä taas seuraa että vakavemmistakin rikoksista saa varsin vähän kakkua, koska se tietää valtiolle pelkkää rahanmenoa. Samoiten tulottomille (narkkarit yms. yhteiskunnan hylkiöt) määrätyt vahingonkorvaukset on varsin pienet, koska heillä ei kuitenkaan ole varaa maksaa, ja tästä johtuen valtion ei tarvitse osallistua ko. korvausten maksuun (taas säästyi valtion rahaa). Sen sijaan esim. talousrikoksista lyödään korvaukset asteikon yläpäästä, koska valtion mahdollisesti saamat korvaukset on aina sitä isompia mitä isompi rangaistus.


Täysin perseestähän se on, mutta syyttävän sormen pitäisi osoittaa nimenomaan siihen porukkaan jotka asioista päättää, ei itse toimeenpanevaan elimeen. Suomeksi sanottuna eduskuntatalo tyhjäksi nykyisestä idioottilaumasta, ja kunnolliset päättäjät tilalle.
__________________
Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited LX, käyttöauto sopivasti maastoon varusteltuna.

Jeep Cherokee 4.0 - Ikuisuusprojekti Moggiakseleilla, 42" renkailla ja kaikensortin enemmän ja vähemmän oleellisilla ominaisuuksilla.

Jeep Cherokee 4.0 - Menehtyi kunniakkaasti Stadin Cruiseissa 5/2008.
Vastaa lainaten