Näytä yksittäinen viesti
  #1  
Vanha 24.07.2013, 15:41
farmforest:n Avatar
farmforest farmforest ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 23.11.10
Sijainti: Salo
Viestit: 376
Perusasetus

Kaivataan apua laturin sähkökytkennöissä!


Moro! Täältä varmaan löytyy kaveri joka vois auttaa yhdessä sähköhommassa.

Mulla on vanha 565 valmetti jonka akkua sai pitää laturissa yöt ja päivät. Mittailin akkua traktorin käydessä ja eipä lataillut yhtään mitään. Akku on uusi.

Tässä on tasavirtaa tuottava laturi. Löysin nurkista uuden daihatsun vaihtovirtalaturin jostain 80-luvun puolivälistä. Oli kiinnityksiltään äärimmäisen samannäköinen ja päätinpä laittaa sen tuon tasavirtalaturin tilalle.

Tasavirta laturin taakse tuli kaksi johtoa. Paksumpi ja ohuempi, molemmat lattapääliittimillä. Uuden laturin takana on mutteriliitin jonka viereen on kaiverrettu merkki B. Laturin toisella sivulla on kolme uros lattaliitintä, joiden vieressä on merkit E, P ja F.

Pistin sen paksumman johdon tuohon B liittimeen kiinni, tuota toista koitin jokaikiseen noista E-P-F napoihin mutta laturi ei silti ladannut mittarin mukaan mitään. Laturi on tosiaan uusi ja pyörii oikeaan suuntaan.

No traktorin yhä käydessä pistin yleismittarin + piikin tuohon laturin B-liittimeen ja miinuksen laturin runkoon eikä vieläkään mittari näytä yhtään mitään!

Teinkö mittauksen nyt varmasti oikein vai mistä saan tietää nyt että laturi yleensäkin toimii vaikka uusi onkin??

Lisäksi konepellin alta löytyi melkoinen johtohelvetti katkonaisine johtoineen ym. teippi/hyppysähkö/mitälie virityksineen. Jos alan tuosta laturista uusia johtoja pistämään niin miten liitän niitä akkuun?

__________________
Mersumies.

Viimeksi muokannut farmforest : 24.07.2013 15:46
Vastaa lainaten