PDA

View Full Version : Nissanin oireilua


Gary Grand
07.01.2010, 10:54
Auto on Nissan King Cab vm. 2000 ja TDTi25 koneella.
Löytyykö palstalta tietoa/kokemusta Nissanin oireista:

Auto on käynnistynyt hyvin kylmänä ja aiemmin kuumanakin, mutta nyt loppui lämpimänä käynnistyminen kokonaan. Odotella saa muutaman tunnin, minkä jälkeen lähtee taas asiallisesti käymään.

hazzinen
07.01.2010, 11:51
kuulostaa ihan siltä että sähköllä ohjautuva rikastin on saannu paskahalvauksen. saa liikaa soppaa ja ei lähe käymään. sitä ny alkuun epäilisin, enhää minä mikään automasentaja ole joten saatan olla väärässäkin.

Gary Grand
07.01.2010, 12:10
Kuulostais hyvältä...
Auto on kuulemma vienyt myös soppaa liikaa.
Mutta, voiko dieseliä mennä koneeseen niin paljon ettei kuumana käynnisty:eek:

Testausta:
Napattiin pumpulta vihreähattuisen solenoidiventtiilin piuha irti ja auto lähti käyntiin puolilämpimänä(lohkolämppärissä). Vastusarvo tällä solkulla 8.8ohmia. Tuleva jännite 8,3V. Toimiiko tässä koneessa solenoidit alennetulla jännitteellä, vai onko kyseessä vajaajännite? Akkujännite tässä tilanteessa oli muuten vain 12V, auton käydessä jännitettä oli 9,2V.

Samassa liittimessä on myös toisen mokkulan piuhat; pumpun etupäässä oleva musta kolmijohtoinen. Mitä se tekee? Vaikuttaisi joltain tunnistimelta, mutta auto toimii ilman sitä johtoliitintäkin, ei vikavaloja/kiekkamittarikin pelaa.

Kone myös työntää poljettaessa harmaata savua turhan paljon. Ihankuin kaikki ei palaisi. Käy kuitenkin tasaisesti ja vetää hyvin.